nega stopala

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nega stopala

Post od dsara »

|Kako da negujem stopala da ne bi dobijala zuljeve i rane na njima? :-? Da li je tacno da se tesko lece rane na stopalima? :roll:
(ovo pise sara od 10 god.).
mimcek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 4:05 pm

Post od mimcek »

------
Poslednja izmena od mimcek u Sre Mar 23, 2005 12:42 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Od ogrebotina i povreda opasniji su zuljevi, mada mislim da si ti jos mlada za to. Takodje nestrucno uradjen pedikir moze da nanese puno stete,vazno je svakodnevno pranje nogu i menjanje carapa( iskljucivo pamucnih), kvalitetna obuca od meke koze ili dobre patike sa ventilacijom,jos u vezi carapa , izbegavati lastiz koji jako steze nogu, svako vece pregledati tabane ogledalom zbog eventualnih promena.Dobro obrisati izmedju prstiju zbog gljivicnih infekcija i posuti talkom. Pete odrzavati kremom, a nokte turpijom. Vazi pravilo za dijabeticare da nikakve ostre predmete i ne prinose stopalima( makaze, grickalice...)i da ni slucajno ne hodaju bosi.
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od dsara »

Hvala vam sto ste mi odgovorile! :D sigurno cu slusati vase savete. :wink:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pa ja pored ovakvih odgovora mogu samo da plandujem! :D
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od dsara »

Da li ti Diabeta ides kod nekog pedikira? :roll: Moja mama kaze da ne zna ni jednog sigurnog! :(
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Idem kod najobicnijeg kozmeticara i nikada do sada nisam imala problema. Kazem samo da cu je tuziti ako mi napravi ranu i to je sve! :D Salim se, naravno, ali uvek napomenem da sam dijabeticar i starije kozmeticarke obicno znaju sta da rade. A osnovnu pedikirsku higijenu, tipa kamen za pete, turpija i ostalo odrzavam sama. Kod kozmeticara idem samo da mi skida pete i ostala zadebljanja :)
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član

Post od K.Sladjana »

Ne idem kod pedikira od kako sam videla nogu jedne svoje prijateljice, ostruganu skoro do koske. Jednostavno nemam poverenja , jer sam 2 godine lecila samo bocnut prst malcice.Za Saru je rano da radi pedikir, bolje da kupi malu cetkicu i povremeno blago iscetka nogice(radi masaze i pilinga)u toku pranja. Ja takodje imam hidromasaznu kadicu, nije bila skupa 1500 din u Nekermanu. :wink: Inace lekari preporucuju povremeni pedikir, pa ako nadjete dobrog- super!
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

za sad najbolja krema za negu stopala po mom misljenju je iz *reklama* kozmetike nas firma iz jagodine a prodaju vrsi kao avon ali moze i direktno u trznom centru piramida a evo i sajt www.HemelCo.com provereno leci kurije oci zadebljanja ispucale pete neprijatan miris nogu suve laktove pa cak i bradavice i to trajno .Nije propaganda licno sam vise proizvoda na sebi probala svi su prirodni na bazi meda i bilja .....
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Hvala, probacemo! Nekada uvoznici i proizvodjaci ortopedskih pomagala imaju i dobre kreme za noge (da ne pominjem skupi Scholl), pa nije lose i tamo "pronjuskati" :wink:
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član

Post od K.Sladjana »

Adidas je napravio patike koje nose oznaku 1,u sebi imaju mali kompjuter i citavu silu pokretnih delova. Cip skriven u patici, ispod srednjeg dela tabana, za svega nekoliko sekundi nosenja, tokom prvih par koraka, izracunava optimalan polozaj uloska i svih ostalih nagaznih delova patike i potom ih pomera i formira u skladu sa tim.

Idealno za nas?U Beogradu ih ima u tri prodavnice(Adidasove)i kostaju 150 evra. A i super izgledaju!
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

u kojim prodavnicama ih ima i znate li koji je najmanji broj?
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član

Post od K.Sladjana »

Podatak koji sam ja dobila je , da u Beogradu postoje 3 Adidasove prodavnice, koji su brojevi u pitanju , neznam, ali moram da se ispravim, cena im je 250 dolara.Izvinjavam se pogresno sam obavestena. Mozete da ih vidite na www.adidas-1.com. Ja bih rado kupila jedne, posto su mi stopala vec spustena malo, pa ako ih neko vidi, neka me obavesti. 8)
dragica.s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm

Post od dragica.s »

:lol: Ja sama sredjujem svoje noge nekako u sebe imam najvise poverenja. Kupila sam u Oriflame turpiju za pete koja je dosta blaga i piling za noge a imaju i odlicnu kremu za omeksavanje koze a i nisu mnogo skupi. Jako mi smeta ako me stezu carape, prekinu mi cirkulaciju a svima su lastisi prilicno jaki pa ih zasecem da popuste i vodim racuna da ih stalno pomeram.
Dragica11
alexabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 20, 2005 10:19 pm

Post od alexabg »

Odgovori