Postovani doktore,na nekoliko ste mi vec pitanja odgovorili i u tome sam mnogo zahvalan.Sad se radi o mojoj majci dugogodisnjem dijabeticaru tipa 2.Nema vecih komplikacija osim bolova u donjimekstremitetima odnosno prstima i listovima zbog losije cirkulacije a posebno kod prsta nogu.Radi seo tome da je nekad bole,osjeca da joj trnci prolaze kroz prste a koji god gel uzme slabo joj pomaze.Nema nikakvih ranica na kozi samo bojazan od kasnijeg gubitka stopala ili prsta.Koliko god puta pitamo doktora opste medicine sta predlaze od krema ili masti za ublazavanja tih tegoba on joj samo daje trental 400 mg koji uzima oralno i slabo joj pomaze.Doktor kaze dane postoji nista sta bi bilo efikasno,ali ja tome ne vjerujem.Dali postoji efikasna krema,gel ili mast koja se moze kupiti ili na zahtjev da je doktor propise da joj moze pomoci?
Hvala vam unapred za vasu humanost!
Molio bih odgovor Dr.Ivice
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iskreno, ne bih smeo da predlozim nista dok ne vidim stanje koze, potkoznih vena i kapilara u kozi... Pojedini moji pacijenti redovno na moj savet koriste obicnu Pavlovicevu mast sa dodatkom A i D vitamina, tako da time prehranjuju kozu. Oni koji imaju utrnilost i neznatne pocetne atrofocke promene koze povremeno koriste i roborantne masti ili rastvore, one koji sire kapilare i od kojih se koza zacrveni (Finalgon, Deep Relief, mentol u alkoholu i slicno.) Za odrzavanje nerava (od kojih zavisi i odrzavanje normalnog tonusa zidova krvnih sudova) dajem kontinuirano BEVILEX 3x1. Dobar je i JOMELOP E, koji sluzi za lecenje opekotina, ali sjajno prehranjuje i kozu koja je kod dijabeticara slaba. Konacno, tu je i obican Jekoderm, takodje dobar za revitalizaciju.
Potrebno je katkad ubaciti i kalcijum antagoniste kao sto su Nifelat ili Amlopin, koji sire krvne sudove periferno i tako dodatno snabdevaju slabije hranjene delove tela.
Pozdrav.
Potrebno je katkad ubaciti i kalcijum antagoniste kao sto su Nifelat ili Amlopin, koji sire krvne sudove periferno i tako dodatno snabdevaju slabije hranjene delove tela.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.