Molim vas odgovorite..

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
olivera123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 05, 2013 8:15 pm

Molim vas odgovorite..

Post od olivera123 »

Imam dijabetes 13 godina, i od prvog dana sam na inzulinu,najprije sam bila na dvije doze inzulina sada sam na 6. 2002. god. dobila sam 500 kn tuđe pomoći i njege, od tada nažalost stanje mi se pogoršalo, nigdje ne radim, pa me prijatelji savjetuju da predam papire za komisiju. 2003. god. su me odjavili sa zavoda za zapošljavanje jer sam radno nesposobna na osnovu tih 500 kn tuđe pomoći i njege. Znate li možda što da uradim? Prije mjesec dana završila sam u komi i od tada se nažalost i ne osjećam najbolje, imam i dijabetičku neuropatiju 3. stupnja.

Unaprijed zahvalna
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Molim vas odgovorite..

Post od aa_aca »

Шест доза инсулина?! Нисам лекар али ми се чини да је то огромна доза. Шта ти уопште једеш? Чини ми се да би било добро да неко мало боље прегледа гуштерачу и јетру да провери да немаш неки тумор. Рекох, нисам лекар па немој због ових мојих речи да паничиш.

Читао сам да је домаћи кефир одличан за шећерну болест и да позитивно делује на јетру и гуштерачу.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

olivera123 napisao:IZnate li možda što da uradim? Prije mjesec dana završila sam u komi i od tada se nažalost i ne osjećam najbolje, imam i dijabetičku neuropatiju 3. stupnja.

Unaprijed zahvalna
Napiši nam ovde koje insuline primaš i kolike su ti doze. Da li redovno meriš šećer u krvi, kakva ti je ishrana? Očigledno nešto ne štima, ali ajde da vidimo šta konkretno.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
olivera123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 05, 2013 8:15 pm

Post od olivera123 »

Ovako primam dve vrste inzulina NovoRapid i Levemir ,dnevno sam primala preko 100jed.inzulina sada su mi to smanjili na 54jed.ali prije sam primala inzulin 5.puta na dan a sada primam 6.puta i poslje ručka i večere još uzimam i tablete od 500mil.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Veliki broj doza ne mora da znaci da je to ogromna ukupna kolicina inzulina. Poenta je ta da je ukupna doza samo bolje rasporedjena. Meni je moj bivsi doktor u Svedskoj jos 1993 godine rekao - sto vise doza to bolje, jer se bolje pokrije dan. Ubosti se dva puta dnevno i misliti da ce to da pokrije cijelu dnevnu potrebu sa nepredvidivim jelom/aktivnostima/prehladom je malo naivno.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Odgovori