Ne moraš biti kratka, po Bogu....

..Samo ti piši, piši...lakše je.
E, probaću to sa celerom. Mada znam da je svež jako zdrav i preporučljiv. I kao lekić a može se jesti lepo u salati. Umesto sirćeta malo limuna, i to je to.
To se najverovatnije kuva koren celera,jel tako?
Što se tiče aparata, imam ja Aku-ček ali neki Active. Kupila sam ga ove godine.
Jako je bitno da čovek sam shvati od čega mu potiče bolest. Meni je ovaj šećer došao iz glave. Ovo pišem tebi, a nadam se da će još neko pročitati i malo razmisliti o svom ponašanju i životu.
Radila sam 20 godina kancelarijski posao. Puno sedenja, nikakva fizička aktivnost. Ono što žena uradi u kući, to zamara ali nije pravilna fizička aktivnost,jel tako. Zadnje dve godine imala sam strahovit psihički pritisak u preduzeću zbog toga što je direktor krao pare a približavala se privatizacija. Sve radnike koji mu nisu bili podanici, medju njima naravno i ja, maltretirao je psihički, ponižavao sve u cilju da sami uzmemo radnu knjižicu i izadjemo iz firme. Nisam htela da odem. Bila sam pošten i dobar radnik, a njega je jurila policija a ne mene. Nadala sam se da ću ja njemu videti pre ledja, jer ima valjda pravde i zakona u ovoj zemlji. Za tih 2 godine, ja sam , draga moja,svako jutro kod kuće popila po 10 mg sedativa Tranex da bi mi već delovao kad dodjem na posao.! Da bih mogla taj dan preživim. Često mi se dešavalo da i oko 12, ili pred polazak kući moram popiti još jedan. Kad dodjem kući, ja se samo tresnem u krevet i padnem kao u komu od spavanja. U to vreme sam se nagojila, odnosno dobila 20 gk. viška. Znači,jela sam a nisam se fizički trošila. Kilogrami plus stres su doveli do povećanog šećera na 14,5. Lekar mi je otvorio bolovanje uz dalji sedativ. Bez neke posebne dijete, samo sam se pomakla iz te sredine, za mesec i po dana šećer se vratio na potpunu normalu. Na 5 i nešto. Osećala sam se sjajno, potpuno zdravo i sposobno za rad. Medjutim, vratila sam se u istu sredinu. Opet sedenje, povećan unos obroka bez ikakve fizičke aktivnost. Nosi stres i novo životno prilagodjavanje: preduzeće je propalo, ostali smo bez posla. Evo, šećer se vratio.
Nisam na nekoj posebnoj dijeti, samo sam smanjila obroke, od juće jedem ražani hleb, i spustila sam ga na taj način skoro na normalu. Ja i dalje dalje imam 25 kg. viška od idealne težine.
Sad predpostavljam da moje drhtavice potiču od navike organizma na povećani šećer.
Niko mi u porodici nije imao dijabetis, mada sam ja teški gurman.
I ne znam da se svadjam, ćutim i trpim. I sve besove iskalim na hrani.
Povučena sam i tiha osoba.
Eto, to je uzrok mog povećanog šećera. Znači, problem iz glave.
Svako ti dobro želim, a da ne smaramo druge, slobodno mi se javi na pp..