Pre nedelju dana sam u Domu zdravlja (preventivno)kontolisala glukozu i holesterol i evo nalaza:
glukoza 6.43 normal.:3.90-6.40
holesterol 4.73 nor.:3.10-6.50
Pitanja:
1. da li da ponovim analizu,posto ovako spadam u predijabetes?
2.na osnovu vaseg iskustva koliko je ozbiljna ova vrednost?
molim za savet
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Juna sam napunila 40 godina.Noc pre oko 9 ili 10 jela sam samo nektarine.Inace malo sam gojazna(ne mnogo) tako da jedem dosta povrca,belo pilece i ribu 3x nedeljno,slatkise i pre ovoga nisan nesto obozavala.U mojoj blizoj i daljoj familiji niko ne boluje od dijabeta.Po ovim vrednostima koliko ja znam ja spadam u predijabetes pa mi je na osnovu vaseg iskustva savet jako bitan radi preventive dijabeta.
Sudeci po godinama i gojaznosti, postoji rizik za tip 2, tj tzv. "staracki" dijabetes.
Ja bih, osim ove dijete, preporucio da jedete dovoljno a da se krecete koliko god je to moguce. Fizicki aktivitet i ispravna ishrana je jedina preventiva koju mozete da imate.
Inace, ne treba pretjerivati ni sa hrano (jesti ribu tri puta nedeljno i nije tako pametno s obzirom da riba filtrira sve otrove u vodi kao npr zivu i kadmijum), vec jesti u normalnim kolicinama i onda posle svakog obroka ici u malo duzu setnju od sat-sat i po vremena.
To bi bio moj savjet, a vjerujem da ovde ima ljudi sa vecim iskustvom od mog.
Ja bih, osim ove dijete, preporucio da jedete dovoljno a da se krecete koliko god je to moguce. Fizicki aktivitet i ispravna ishrana je jedina preventiva koju mozete da imate.
Inace, ne treba pretjerivati ni sa hrano (jesti ribu tri puta nedeljno i nije tako pametno s obzirom da riba filtrira sve otrove u vodi kao npr zivu i kadmijum), vec jesti u normalnim kolicinama i onda posle svakog obroka ici u malo duzu setnju od sat-sat i po vremena.
To bi bio moj savjet, a vjerujem da ovde ima ljudi sa vecim iskustvom od mog.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.