Mesta davanja insulina-sta raditi?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Mesta davanja insulina-sta raditi?

Post od Nikola11 »

Interesuje me da li postoji neka posebna nega i sta raditi da se spreci ili smanje otvrdnuca na mestima gde se daje insulin?
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Mijenjaj mjesta, to je najbolje.
Mozes da se bodes prakticki od drugog/treceg rebra odozdo do malo ispod kukova i na stranu do sredine tijela otprilike, gdje god mozes da uhvatis koze, gornji dio nogu (bataci, jeli) i u guzove (malo sporije reaguje ali je ok).

Injekcije u ruke treba izbjegavati jer mogu da ostete ticepse i bicepse, tako mi rekose.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Pa ja sam se jedno vreme bockala u noge tako mi je bilo najlakse na poslu, i zaradila ispupcenja samo takva, i sad sam pocela da menjam, jedna ruka pa druga pa se spustam na dole ali na guzi i dalje imam jastucice, sto me mnogo zivcira, ali tu je nekako manje uocljivo nego na rukama ili nogama!
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Noge su malo zeznute jer su pune krvnih sudova, tj nemamo mnogo masti na njima. Meni u prosjeku svaki drugi ubod ide u venu sto se nogu tice, sto kasnije rezultira u tim tvrdocama.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Odgovori