Smestaj sam po sebi nije los, imajuci u vidu da ga placa socijalno, higijena na zavidnom nivou, osoblje (od spremacica preko recepcionara do lekara) veoma ljubazno i u potpunosti korektno! Hrana katastrofa, mislim odlicna je za veliku vecinu "gostiju", starija populacija, sa tipom 2, potpuno bezvoljna da utice na svoju bolest i slabo fizicki aktivna!
Obzirom da sam stigao prekjuce popodne, odmah su mi smanjili doze za 50% (a imao sam odlicnu regulaciju kuci od jutarnjih 4.5-5, postprandijalnih do 7.6 najvise) prvu noc me je oko 2 probudila jaka hipo! Juce mi radili profil od 3.2 do 4.5 svih 8 merenja, onda znate i sami kakvi su obroci! Receno mi je da ce od danas biti pojacani svi pa cemo videti...
E sada ono, po meni najvaznije EDUKACIJA za sada velika NULA!
Ono sto mene najvise zabrinjava je nekolicina mladih ljudi, novotkrivenih sa tipom 1 svi iz manjih sredina (Novi Pazar, Sabac, Zrenjanin) koji nemaju pojma ni o nekim osnovnim stvarima a kamoli da se upustimo u neke dublje price o normalnom fukcionisanju sa diabetom

Ja sam po otkrivanju lezao u KCV u Novom Sadu, pojma nisam imao pre toga, ali pojma, za deset dana provedenih tamo naucio sam dosta, a pri izlasku sam mesec dana samo citao svasta (pa i raznorazne budalastine) i eksperimentisao, ali kada sam otisao posle mesec dana na kontrolu i opsirno popricao sa endokrinologom rekla mi je da ima utisak da znam vise od nekih lekara, sto je odlicno za mene, ali veoma lose za sve one koje ti lekari lece i savetuju!
Malo sam se zaneo ne zamerite

Da sumiram prvi utisak! Odlicno za starije osobe sa diabetom, jos kad bi se i kuci pridrzavali svega

ps Nadam se da ste iz naslova zakljucili da cu se javljati skoro svakodnevno, nadam se sa novim informacijama...