"Medeni mesec"

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

"Medeni mesec"

Post od kdanijela »

Moja 7-godisnja devojcica je oko 15 meseci diabeticar i lekari kazu da je jos uvek u "medenom mesecu" (stanju remisije), obzirom da relativno dobro regulisemo glikemije uz samo jutarnju dozu insulina. Da li neko ima slicnih iskustava i koliko obicno traje to stanje remisije?
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

koliko sam se ja raspitala sve je individualno cak ih se moze imati vise.....sve zavisi od organizma i rezima ishrane koliko ce trajati.....licno se druzim sa porodicom ciji sin ima 16 godina i posle samo tri meseca primanja insulina i to 4 puta dnevno iskljucio je sve i to traje vec tri meseca ali se strogo pazi sta jede.....da ne optereti organizam....
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Post od secerko75 »

ja sam posle godinu dana provedenih u rmisiji presao na inzulin i tako je do dan danas
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Remisija može trajati od par meseci pa do recimo dve godine. Ono što je bitno je da se i tokom remisije vodi računa o održavanju glikemija u optimalnom opsegu jer treba sačuvati rezerve pankreasa koliko je god moguće. Greška koju većina ljudi pravi je što se u remisiji opusti misleći da je to prilika da se ponašaju kao da nemaju dijabet i da im je tada dozvoljeno sve pa i to da naprimer klopaju gomilu čokolade. :-?
Katarina2105990
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 1:04 pm

Re:

Post od Katarina2105990 »

Duskoo napisao:koliko sam se ja raspitala sve je individualno cak ih se moze imati vise.....sve zavisi od organizma i rezima ishrane koliko ce trajati.....licno se druzim sa porodicom ciji sin ima 16 godina i posle samo tri meseca primanja insulina i to 4 puta dnevno iskljucio je sve i to traje vec tri meseca ali se strogo pazi sta jede.....da ne optereti organizam....
molila bih Vas posto se nalazim u identicnoj situaciji kao i Vasi prijatelji cije dete je bez insul.terapije da mi omogucite kontakt s njima,link njihovog facebook profila,ako mozete.Zelela da razmenimo iskustva.Zorica.Hvala.
Odgovori