maticne celije iz mlecnih zuba

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

zeljkov tata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Izvinjavam se na pocetku ako je ovakva tema vec otvarana , ali je ja medju aktivnim temama nisam pronasao.

Radi se o sledecem:

Na jednom hrvatskom sajtu naisao sam na informaciju da se osim iz pupcane vrpce, maticne celije mogu uspesno izdvojiti i iz mlecnih zuba dece(misli se na jedinice, dvojke i trojke mlecne).Navodno se time bavi jedna ustanova iz Soluna koja ima svoj ogranak u Makedoniji.Od jedne ucesnice foruma na tom hrvatskom sajtu saznao sam da je njenom detetu u Skoplju izvadjen mlecni zub a zatim u Solunu uspesno izdvojene maticne celije.Takav zub mora da stigne do laboratorije u Grckoj za 12 sati.Interesuje me sta vi znate o tome i da li u Srbiji postoji ogranak takve firme.Napominjem da znam da u BG postoje ogranci nekih firmi koje izdvajaju celije iz pupcanika, a koje inace imaju svoje sediste u Belgiji ali mi je za sada prioritet izdvajanje maticnih celija iz mlecnih zuba.
Molim sve koji nesto konkretno znaju o tome da odgovore.
Hvala

Zeljkov tata
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Prosao je jedan dan a niko nije nista napisao na ovu temu.

Ne znam da li je razlog za to slaba posecenost foruma, nazanimljiva tema ili neverovanje u maticne celije kao nesto sto ce pomoci svim kod kojih postoji stanje D.M.

Javljajte se da cujemo razlicita misljenja.

Zeljkov tata
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Tema je izuzetno zanimljiva, i ja licno velike nade polazem u potencijal maticnih celija. Jos pre 5 godina, u drugoj trudnoci, puno sam citala o toj proceduri cuvanja mat. celija iz pupcanika, medjutim kod nas nije bilo tehnickih mogucnosti da se obavi ta procedura. Po mojim saznanjima, sada je kod nas to moguce, medjutim godisnji troskovi skladistenja su reda 2000 eura, tako da to ne moze bas svako sebi da priusti.
Za maticne celije sam iz mlecnih zuba sam takodje cula, ali mislim da za sada kod nas jos uvek ne postoji ta mogucnost.
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Po mojim saznanjima cuvanje maticnih celija iz pupcane vrpce narednih 20 godina kosta oko 2000e a ne godisnje.

A za maticne celije iz mlecnih zuba imam saznanja da se izdvajanje vrsi u Skoplju i salje u Solun, kao i da 20 godina cuvanja kosta manje nego cuvanje u Belgiji maticnih celija iz pupcanika.Imam i podatke o toj firmi ali ne zelim da im stvaram reklamu dok se ne uverim da su ozbiljna firma. Kada nesto vise saznam o ovome, objavicu na ovom mestu.

Zeljkov tata
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm

Post od iva5ra »

Sajt je posećen a tema je baš zanimljiva pa matične ćelije jesu budućnost tj. ulaganje u istu!Ne znam baš za vađenje iz mlečnih zuba koliki broj kvalitetnih MĆ se dobija i da li opstaju i za šta se sve mogu iskoristiti???Koliko je to sve pouzdano to je još uvek diskutabilno :P :P :P
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

iva5ra,

Saljem Vam poruku na pp

Zeljkov tata
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ovo je jako zanimljiva tema. Mogli biste da napišete jedan tekstić za sajt?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Posle duzeg vremena javljam se sa korisnim informacijama.Bili smo sa Zeljkom u Skoplju u decembru 2008. godine, gde mu je zubar izvadio mlecni zub, koji je poslat u Solun.Pre nekoliko dana smo dobili iz Makedonije obavestenje da su izdvojene maticne celije iz Zeljkovog zuba, a dobili smo i certifikat Biohelenike gde se navodi da su uspesno izdvojene celije,zatim kod broj pod kojim su registrovane celije u ovim bankama kao i obavestenje da ce se cuvati 20 godina u Solunu i Atini.Sad samo da se pronadje nacin da se one presade u organizam, a da ih organizam ne odbaci odnosno da se ne vrati diabetes.Ili jos bolje da se pronadje nesto sto nece zahtevati ni presadjivanje maticnih celija.

Zeljkov tata
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Odlično! Koliko košta čuvanje ćelija (ako nije tajna)?
E, kada budu našli način da organizam ne odbacuje ćelije, to će biti revolucija za regenerativnu medicinu u globalu.
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Diabeta i ostali,

cena nije nikakva tajna.Analiza, izdvajanje celija i njihovo cuvanje narednih 20 godina kosta 1150 evra.Napominjem da se ovaj iznos placa samo ako uspe izdvajanje maticnih celija.Prvo se placa 200 evra a po dobijanju certifikata ostatak.Vadjenje zuba se placa zubaru i u Skoplju kosta manje od 10 evra.

Ako nekog jos nesto interesuje, rado cu odgovoriti a sa dopustenjem administratora objaviti i sajt firmi u Makedoniji i u Grckoj.

Zeljkov tata
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Hvala, objavite slobodno.
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Objavljujem sajtove firmi u Makedoniji i Grckoj preko kojih se radi prikupljanje, izdvajanje i cuvanje maticnih celija kako iz pupcane vrpce tako i iz mlecnih zuba.

www.biotehnologia.com.mk
www.biohellenika.gr
Zeljkov tata
nada1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 21, 2010 2:30 pm

Re: maticne celije iz mlecnih zuba

Post od nada1982 »

U Srbiji postoji firma koja saradjuje sa bankom za maticne celije BIOHELLENIKA iz Soluna koja se bavi sakupljanjem i cuvanjem maticnih celija iz mlecnih zuba i sakupljanjem i cuvanjem maticnih celija iz pupcane vrpce, zove se BEOSTEMCELL i nalazi se u blizini porodilista Narodni front u novom trznom centru Ivanium
na FACEBOOK-u postoji aktivna stranica posvecena uzimanju maticnih celija, njihovoj primeni, i novostima iz te oblasti:
http://www.facebook.com/ ... 2382373478

Srdacan pozdrav svim sadasnjim i buducim mama i tatama!
klik80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 30, 2010 1:25 pm

Post od klik80 »

Dragi moji,
za ostavljanje maticnih celija iskreno preporucujem kompaniju NeaVita u Beogradu, predstavništvo banke matičnih ćelija "Liaison". Ja sam bila odusevljena razgovorom, organizuju strucne konsultacije i daju sve info o primeni matičnih ćelija, svetskim centrima gde se koriste za terapije i sl. i to mi je zaista pomiglo da se za tako nesto odlucim. Mislim da je tamo jedini ozbiljan konsultativni centar kod nas.. evo i sajta http://www.neavita.rs/ ima ih i na fb http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... nfo&ref=mf

pozdrav svima!
Antina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 15, 2011 10:02 am

Post od Antina »

Postovani, zanima me koji je dalji put primene maticnih celija u lecenju dijabetesa (tipa 1 ). Da li se i na koji nacin, u nekoj od referentnih zdravstvenih ustanova u Srbiji, maticne celije iz pulpe mlecnog zuba koriste za lecenje ove hronicne bolesti. Jako me interesuje, posto je mom sinu (8,5 god.) nedavno dijagnostifikovan DM tip 1 kao posledica virusa.
Unapred zahvalna ............
Odgovori