masna jetra i dijabetes

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
viktor_viktor
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 10:50 am

masna jetra i dijabetes

Post od viktor_viktor »

Pozz svima.
Pre godinu i po mi je otkriven problem sa masnom jetrom, pio sam dosta, ali se stanje stabilizovalo zahvaljući ishrani, suplementima...
Ultrazvuk je čist, transaminaze (AST, ALT)su uglavnom u granicama normale (do 50), sem GGT (koji varira od 30-65, norm 55) u zavisnosti šta i kako jedem u periodu do vađenja krvi.
Nekih objektivnih problema nemam, čak sam se i ugojio par kg u poslednje vreme.
Bavim se fizičkom aktivnošću (plivanje, bajs, trbušnjaci), šećer mi je u granicama normale (oko 4), holesterol i trigliceridi takodje.
Obzirom da jetra taloži šećer i pretvara ga u masnoću (koliko sam informisan) kolika je opasnost da ja jednog dana dobijem dijabetes?
Ukoliko neko ima iskustva, bio bih zahvalan.
Pozz
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Sve dokle budete vodili računa kao što činite sada, nema bojazni za dijabetes. Jedino ako imate nasledni faktor, onda morate još pažljivije da vodite računa o tome šta jedete i koliko ste fizički aktivni.
Pozdravljam vaš sadašnji "novi život", nema zdravijeg :wink:
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori