mali dijabeticar

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
miroslav1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 1:11 pm

mali dijabeticar

Post od miroslav1 »

Dete mi ima 9 godina pre 5 meseci mu je otkriven dijabetes. Sad je u remisij dobija 3xpo 1 jedinicu aktrapida i 1 jedinicu insulatarda .I pored toga secer mu je posle rucka oko 14 casova 3,4 vec dva dana sta mogu da uradim dal da izbacim taj insulin pre rucka.
beba diabeta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 7:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od beba diabeta »

Dragi Miroslave,razumijem vasu brigu kao roditelja ali sami trebate istrazivati sta djetetu najbolje odgovara.Ono sto sam ja zakljucila je da ne postoji sablon i trba se uvijek prilagodjavati situaciji.Ako je djete neuhranjeno ja ne bih izbacila aktrapid nego samo dodala malo vise hleba uz rucak a u suprotnom ako mu nije potrebno da se ugoji mozete i smanjiti aktrapid na pola ili ga izbaciti pa smanjiti ugljene hidrate za vrijeme rucka kako bi nastimali secer.Na pad secera moze uticati i povecana fizicka aktivnost,pa i na to obratite paznju.Drago bi mi bilo ako sam vam pomogla,najbitnije je da vas ne zbunim :)
miroslav1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 1:11 pm

Post od miroslav1 »

Hvala ti puno ,jos se drzimo jelovnika iz banje a do pre dva dana seceri su bili super pa me je strah zato sto ove nedelje ide posle podne u skolu. Istina jesate malo aktivnij pa cu da povecam malo hleb za rucak jos jednom hvala
Odgovori