lantus

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Masa M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 23, 2008 2:24 pm

lantus

Post od Masa M. »

Da li neko ima iskustva sa koriscenjem lantusa kod male dece?Moje dete ima 3godine i juce joj je doktorka zamenila Insulatard sa Lantusom ali sam ja malo uplasena posto sam procitala da se ne daje deci ispod 6 godina.
lukasam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 4:05 pm

Post od lukasam »

Moje dete je preslo na levemir sa nepunih 5 godina i sve je ok.Lantus i levemir nemaju pikove kao insulatard vec deluju ravnomerno 24 casa.
tomasovamama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 11:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tomasovamama »

Moj Tomas je od dijagnoze (imao je 3.5 godina, jun 2006) na Lantusu. Ziveli smo tada u Juznoj Africi. U pocetku smo, po savetu doktora, Lantus davali uvece. Kada smo promenili i poceli da mu dajemo ujutru ( 6 sati) Hba1c mu se poboljsao drasticno ( sa 7.4 na 6.4).

Za sada (vise od 2 godine od diajgnoze) nemam primedbi na Lantus. Uvek ga dajemo u guzu.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

tomasovamama napisao:Moj Tomas je od dijagnoze (imao je 3.5 godina, jun 2006) na Lantusu. Ziveli smo tada u Juznoj Africi. U pocetku smo, po savetu doktora, Lantus davali uvece. Kada smo promenili i poceli da mu dajemo ujutru ( 6 sati) Hba1c mu se poboljsao drasticno ( sa 7.4 na 6.4).

Za sada (vise od 2 godine od diajgnoze) nemam primedbi na Lantus. Uvek ga dajemo u guzu.
Tomas...Toma kao u Selo gori? :)
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Korisnikov avatar
MRKI_NS_89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od MRKI_NS_89 »

Iako se mozda kasno ukljucujem u temu,moram da napomenen da sam jedan od prvih pacijenata sa nasih prostora koji je u terapiji poceo da koristi lantus!!!

vec prvih par dana sam primetio promene,naravno,na bolje! Nivo secera u krvi se spustio na normalne vrednosti,a ja sam se osecao bolje.
Konfabulacija je moj najbolji prijatelj koji mi uvek veruje !
Odgovori