Koliko se moze ziveti na insulinu bez tezih posledica?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 10:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koliko se moze ziveti na insulinu bez tezih posledica?
Koliko se godina moze ziveti na insulinu bez nekih tezih posledica? Teorija prisutna u udzbenicima medicine i pricama lekara mi je nezanimljiva i irelevantna. Zanimaju me prakticna iskustva (ako ih neko ima).
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Nije insulin taj koji odredjuje da li cete imati posledice ili ne. On je sredstvo koje vam omogucuje da glikemiju drzite pod kontrolom. Koliko cete dugo ziveti bez komplikacija, zavisi iskljucivo od vas samih i vase dobre samokontrole. Uz to, bitno je i nasledje i opste stanje organizma. Do pre 80-ak godina, ljudi su umirali od dijabetesa, dok insulin nije pronadjen!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 10:35 pm
A zar danas ne umiru od dijabetesa?Diabeta napisao:Nije insulin taj koji odredjuje da li cete imati posledice ili ne. On je sredstvo koje vam omogucuje da glikemiju drzite pod kontrolom.
Pa, ne bih bas bio tako siguran. Ali polako. Doci cemo i na tu temu.
Koliko cete dugo ziveti bez komplikacija, zavisi iskljucivo od vas samih i vase dobre samokontrole. Uz to, bitno je i nasledje i opste stanje organizma.
Dobro. hajde da budem bezobrazan pa da preformulisem pitanje: Znate li koliko je neko (u realnom zivotu) ziveo na insulinu bez tezih posledica?
Do pre 80-ak godina, ljudi su umirali od dijabetesa, dok insulin nije pronadjen!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Ne, nego od kardiovaskularnih komplikacija, izazvanih neregulisanim dijabetesom. Ja sam na insulinu vec vise od 30 godina i imam nameru da bar jos toliko pozivim!prvul napisao:A zar danas ne umiru od dijabetesa?Diabeta napisao:Nije insulin taj koji odredjuje da li cete imati posledice ili ne. On je sredstvo koje vam omogucuje da glikemiju drzite pod kontrolom.
Pa, ne bih bas bio tako siguran. Ali polako. Doci cemo i na tu temu.
Koliko cete dugo ziveti bez komplikacija, zavisi iskljucivo od vas samih i vase dobre samokontrole. Uz to, bitno je i nasledje i opste stanje organizma.
Dobro. hajde da budem bezobrazan pa da preformulisem pitanje: Znate li koliko je neko (u realnom zivotu) ziveo na insulinu bez tezih posledica?
Do pre 80-ak godina, ljudi su umirali od dijabetesa, dok insulin nije pronadjen!