Koliko se moze ziveti na insulinu bez tezih posledica?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
prvul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 10:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Koliko se moze ziveti na insulinu bez tezih posledica?

Post od prvul »

Koliko se godina moze ziveti na insulinu bez nekih tezih posledica? Teorija prisutna u udzbenicima medicine i pricama lekara mi je nezanimljiva i irelevantna. Zanimaju me prakticna iskustva (ako ih neko ima).
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Kontakt:

Post od Brka »

0.0
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nije insulin taj koji odredjuje da li cete imati posledice ili ne. On je sredstvo koje vam omogucuje da glikemiju drzite pod kontrolom. Koliko cete dugo ziveti bez komplikacija, zavisi iskljucivo od vas samih i vase dobre samokontrole. Uz to, bitno je i nasledje i opste stanje organizma. Do pre 80-ak godina, ljudi su umirali od dijabetesa, dok insulin nije pronadjen!
prvul
Novi član
Novi član

Post od prvul »

Diabeta napisao:Nije insulin taj koji odredjuje da li cete imati posledice ili ne. On je sredstvo koje vam omogucuje da glikemiju drzite pod kontrolom.
Pa, ne bih bas bio tako siguran. Ali polako. Doci cemo i na tu temu.

Koliko cete dugo ziveti bez komplikacija, zavisi iskljucivo od vas samih i vase dobre samokontrole. Uz to, bitno je i nasledje i opste stanje organizma.
Dobro. hajde da budem bezobrazan pa da preformulisem pitanje: Znate li koliko je neko (u realnom zivotu) ziveo na insulinu bez tezih posledica?

Do pre 80-ak godina, ljudi su umirali od dijabetesa, dok insulin nije pronadjen!
A zar danas ne umiru od dijabetesa?
prvul
Novi član
Novi član

Post od prvul »

Brka napisao:0.0
Majstore, svaka cast, ali nisam siguran da sam najbolje razumeo sta je pisac zeleo da kaze! A mozda mi i glikemija nije najbolja :P Zato bih Te molio da mi malo 'crtas' kako bi mi bolo jasnije :lol:
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Kontakt:

Post od Brka »

Upravo sam nacrtao na temi Dekstroza i i hipoglikemija, a pogledaj i temu ekstremni sportovi.

Treba otvoriti temu Insulin, lobi, profit i nase zdravlje.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

prvul napisao:
Diabeta napisao:Nije insulin taj koji odredjuje da li cete imati posledice ili ne. On je sredstvo koje vam omogucuje da glikemiju drzite pod kontrolom.
Pa, ne bih bas bio tako siguran. Ali polako. Doci cemo i na tu temu.

Koliko cete dugo ziveti bez komplikacija, zavisi iskljucivo od vas samih i vase dobre samokontrole. Uz to, bitno je i nasledje i opste stanje organizma.
Dobro. hajde da budem bezobrazan pa da preformulisem pitanje: Znate li koliko je neko (u realnom zivotu) ziveo na insulinu bez tezih posledica?

Do pre 80-ak godina, ljudi su umirali od dijabetesa, dok insulin nije pronadjen!
A zar danas ne umiru od dijabetesa?
Ne, nego od kardiovaskularnih komplikacija, izazvanih neregulisanim dijabetesom. Ja sam na insulinu vec vise od 30 godina i imam nameru da bar jos toliko pozivim! :D Moja dobra drugarica je na insulinu 23 godine bez ijedne komplikacije, a isto tako imam drugara koji je "ispropadao" za 6-7 godina... Mnogo zavisi od tebe i tvoje samokontrole.
Odgovori