Prvo, nije mi jasno kako se o ovakvom sistemu može uopšte govoriti kada količina insulina zavisi od onoga što ću pojesti tj od načina ishrane svakog od nas.
I zanima me koliko uopšte ljudi može da se pohvali time da se uklapa u ovu formulu???

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Narode, cuvajte se dijabetesa, ali i svojih lekara. Pricam iz iskustva vrlo prakticnog. Da je ovo druga zemlja - mnogi od njih ne bi ni za vodu zaradili. A to sto ovaj momak 'Brka' prica su informacije vredne zivota. Da sam takvu informaciju imao pre 30 godina - ko zna gde bi mi danas bio kraj. Dobro, malo sam preterao - ali samo malo.Brka napisao:Ovo pisem vec m-ti put, ali neka je nekome na korist.
Ja licno imam jako puno protiv njih, njihovog nacina rada i neodgovornosti prema poslu, pacijentima... Ali da skratim. To bi bila citava prica. Pre 35 godina, kada sam ja dobio dijabetes oni su pricali neke druge price. Ljudi (pacijenti) koji su ih slusali i proganjali mene zbog neprihvatanja dogme sada su uglavnom mrtvi ili slepi (u najboljem slucaju). Posebno me raduje sto su i neki od dobro uhranjenih doktora otputovali sa ovog sveta zajedno sa svojim idejama. Ali, evo, zapisi njihove trenutne dogme i videces sta ce reci kroz 10 godina. Najveci problem imamo upravo zato sto su od nacina lecenja napravili dogmu. To da su oni u pravu je aksioma. Nije problem u dozama insulina. Znas, u nekim vremenima i civilizacijama su ljudi placali lekare samo dok su bili zdravi. Ako su postali bolesni, lekari su placali pacijentima. Meditiraj malo na tu temu, mozda ti nesto padne na pamet.Tako isti-a tako razlicit napisao:Ne razumem zasto imate nesto protiv svojih lekara?
Svaki lekar odredi dozu insulina,ali svaki bolesnik treba da nauci da slusa svoj organizam.Doze uvek mozes a i moras sam da korigujes.Zato su i smisljenje ADA tablice i secerne jedinice.
Samo je pitanje koliko je ko uporan i koliko ko zeli to da savlada!