Kako se organizovati kada si stalno u pokretu?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kako se organizovati kada si stalno u pokretu?
Kako uspevate da organizujete svoje obroke i davanje insulina kada ste van kuće? Ja još nisam uspela i stalno imam problem kada treba da provedem dan van kuće. Da li imate neke savete? Koliko vam je neprijatno da sebi date insulin na javnom mestu? Ja još imam osećaj da će me okolina čudno gledati, a ipak mi smeta da se krijem po kolima ili u WC-u!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Nemoj da UOPŠTE se plašiš da daješ insulin na javnim mestima. I ja sam mislila da svi samo u mene gledaju, dok nisam shvatila da to uopšte nije tako. Davala sam insulin i u sred kafića, restorana, na ulici i sl. i nikad niko nije reagovao.
Kada si van kuće, planiraj u koje vreme i šta ćeš jesti. Ako nisi u mogućnosti da kupiš hranu, onda sve svoje sobom nosi - i aparat, i insulin i obroke. Ja sam uvek na posao nosila plastičnu kutiju sa ručkom, unutra su mogle da budu i punjene paprike ili sarma
Senvič i voće nikad nije bio problem spakovati u ranac 

Kada si van kuće, planiraj u koje vreme i šta ćeš jesti. Ako nisi u mogućnosti da kupiš hranu, onda sve svoje sobom nosi - i aparat, i insulin i obroke. Ja sam uvek na posao nosila plastičnu kutiju sa ručkom, unutra su mogle da budu i punjene paprike ili sarma

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 1:44 am
Ja sam par meseci u toj prici,ali sam se vec navikao.Uvek mozes da kupis nesto za jelo gde god da se nalazis ili mozes i da poneses sa sobom.U pocetkou sam se opterecivao ali sada vise ne.Sedeo sam letos na adi u kaficu i kad mi je bilo vreme, tu sam primio insulin i narucio sendvic.A veruj mi uspeo sam i da deset dana budem na kampovanju u divljini.Ako se budes krila po kolima i wc-u kao ja u pocetku,mogu samo da pomisle da se drogiras i nista vise.Zato opusti se i uzivaj,zivot je ipak lep. 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Ja sam zapravo bila iznenadjena koliko ljudi imaju predrasuda kada je davanje insulina u pitanju! To me je iznenadilo jer ja nisam osoba kojoj takve i slične stvari smetaju. U početku su me jako nervirala pitanja i zapitkivanja ljudi iz moje okoline i ono što mi najviše smeta: zašto sažaljenje?!!!!!!
Pa ja se osećam potpuno normalno! Ne vidim razlog za sažaljenje. Prema ljudima koji vode ovakav život mnogo duže od mene mogu da osećam samo poštovanje jer sada znam sa čime se sve treba izboriti.