Koristim Lilly-jeva HumaPen Ergo penkala (za humulin insulin) i imam 2 komada, jedno za brzodelujuci i jedno za dugodelujuci. Ovaj prvi mi je ispadao dosta puta, ali se odlicno drzao do pre nekoliko dana, kad mi je za ruckom ispao iz dzepa, pao direkt na parket (prokleti tepisi bili na pranju) i raspao se na bas sve sastavne delove, pa i one sitne u mehanizmu za doziranje

Ja ga pazljivo sklopih nazad nekako, ali od tada... kako da kazem... nekako vise nije isti

Totalno je raskliman onaj mehanizam za doziranje, ponekad nekako ispadne iz lezista pa moze da ode i u negativnu stranu (!?) i potrebno ga je malo "mrčkati"

da bih ga osposobio za davanje insulina. Proverio sam dosta puta i kolko mogu da vidim lepo ide insulin, valjda ne preskace jedinice, a i nisam do sad osetio neke promene i smislu regulacije glikemije. Al ipak potrebno mi je da sam apsolutno siguran da je doziranje precizno, da ne skljocam u prazno, ili pak ne dajem previse insulina. I generalno celo penkalo odaje utisak kao da ce da se raspadne svakog trenutka. Tako da bih voleo da nabavim novo penkalo. E sad, koja je procedura, kakav je zakon? Jel imam prava na novo penkalo ako se staro pokvari (doduse sumnjam, posto je mojom krivicom), jel postoji neki rok posle kog mogu da trazim novo penkalo (recimo par godina), ili moram da kupim novo. Ako mora novo koliko kosta?