intenzivirani rezim

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

intenzivirani rezim

Post od dsara »

koliko vidim,dosta vas je na intenziviranom .I moja cerka je presla ,jer je dooobro u pubertetu,pa vise nismo mogli onom jutarnjom da pokrivamo ceo dan.Sta me muci,to je sto citam vase doze koje su jako manje od njenih.Ona trenutno prima actrapid 14/8/10,a uvece 22 insulatarda.Ima 44 kg.Zaista su joj dobre glikemije,ali kolicina.... :-?
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Nije velika kolicina sada kada je u pubertetu, u odnosu na tezinu inace , mozda, ali sada nikako, pogotovu ako su joj seceri dobri, budite zadovoljni jer tad znaju bas da budu nestabilni, tako da deca primaju cak i preko 100j
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Upravo tako... Intenzivirana je najbolji nacin, iako predstavlja cesto bockanje. Kod dece je uvek posebna prica, zato nemojte da se poredite sa odraslima. Osim toga, svaki dijabeticar je prica za sebe i svaki dijabetes je razlicit! :wink:
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od dsara »

Hvala na podrsci,ali...Nama i nije neka razlika sto se tice bockanja,jer je i ore dobijala sve cesce pred svaki obrok,a mutni ujutru posebnimpenom,tako da smo na istom.Ipak je ovo mnogo komotnije i sto se tice hrane i uzina. :D Nadam se da cemo u oktobru na pumpu,ako je dete bude prihvatilo.Mislim da ce joj i to biti jos jedno olaksanje. :P
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ih, i te kakvo olaksanje! :D Ako nista drugo, bockace se jednom u 3-4 dana! :wink: (mislim na davanje insulina, prstici su i dalje u opticaju bez promene...)
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od dsara »

Mene samo zanima kako ce ona koja je vrlo aktivna kada ce napolju da funkcionise sa pumpom?Ne moze pred svaki izlazak napolje da je skida! :roll:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

I ne mora da je skida. Sa pumpom mozes da radis sve, osim plivanja i kupanja, kada je potrebno da se privremeno diskonektujes. :wink:
Odgovori