insulinska terapija i bubrezi

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
pajarista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 04, 2010 1:38 am

insulinska terapija i bubrezi

Post od pajarista »

imam tip II i bio sam na amarilu oko 5 god. relativno dobro sam regulisao ali od nove god -haos ! secer do 15-20.. jedva sam uspeo da ga spustim na oko 11-12 (amaryl sa 1 mg na 3mg). pre oko 2 nedelje sam dobio insulin -novopen IV, i konacno sam samo sa 16 jedinica (uvece) uspeo da ga svedem na 5-6 (jutarnji). dobio sam i "glucophage" 1000mg da pijem uz rucak i veceru po 1000mg. ali od pre 2 dana mi se javili bolovi u krstima (?) levo i desno, valjda bubrezi, imam i mucninu... narocito uvece.. doktor, endokrinolog je na odmoru 3 ned a "moja" dr., (u valjda najgorem dz., stari grad) opste prakse nema veze sa mozgom, samo pise recepte i upute... povecao sam unos tecnosti, mokraca je normalne boje, a bol je tup i konstantan... neku ideju sta da radim? da upisem medicinu? ali, dotle...poz
elco
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 3:20 pm

Re: insulinska terapija i bubrezi

Post od elco »

Mislim da u svakoj laboratoriji mogu uraditi nalaze koji ce da utvrde da li su bubrezi ili ne. Nastavi i dalje odrzavati secer u normalnim granicama celi dan.
pajarista
Novi član
Novi član

Post od pajarista »

radjeno mi je pre oko 1 mes kompletna analiza krvi i urina. sve ok, sem secera koji je bio 12!!. to bilo pre insulina. prestao sam da pijem glucophage jos pre 2 dana i danas su bolovi prestali!!!!!!!!!!! da li je moguce da sam pogodio, onako, laicki????? i da li je moguce da je od toga? da li neko ima slicno iskustvo? a, vidim, niko sem tebe ne odgovori pa cu se prebaciti na 1 usa sajt!!! video sam onaj about.com! a nasao sam jos neke.. tebi punoXXX hvala i zbogom......
elco
Aktivan član
Aktivan član

Post od elco »

Mozda je bila u pitanju prehlada...

"There is no evidence that GLUCOPHAGE causes harm to the kidneys or liver."
http://www.diabetesmonitor.com/metf-qa.htm
pajarista
Novi član
Novi član

Post od pajarista »

na diabetes daily su mi (za 1 min!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! iz amerike!!) odgovorili da je dobro sto sam prekinuo!! i da kontaktiram dr za dalje.. i jos 1 odlican sajt >endocrineweb< poz. od sada samo tamo trazim savete. od ovih vajnih moderatora i drndatora niko nije nasao za shodno da mi pomogne dok su me bubrezi (ne stomak!!!!) bas boleli neprekidno! srecom pa znam engl super!! tebi jos 1X puno hvala na brizi i pomoci. sada mi je super! samo ne znam sta da uzimam umesto ovog glupo-sranja. ali, pitacu amere.. ceda, bgd
elco
Aktivan član
Aktivan član

Post od elco »

"Combination therapy with AMARYL and insulin (70% NPH/30% regular) was compared to placebo/insulin in secondary failure patients whose body weight was >130% of their ideal body weight. Initially, 5-10 units of insulin were administered with the main evening meal and titrated upward weekly to achieve predefined FPG values. Both groups in this double-blind study achieved similar reductions in FPG levels but the AMARYL/insulin therapy group used approximately 38% less insulin."
...
"The results from this study suggested that a starting dose of 1 mg AMARYL may be given to NIDDM patients with kidney disease, and the dose may be titrated based on fasting blood glucose levels."
...
"The drug is known to be substantially excreted by the kidney, and the risk of toxic reactions to this drug may be greater in patients with impaired renal function. Because elderly patients are more likely to have decreased renal function, care should be taken in dose selection, and it may be useful to monitor renal function."

http://www.theodora.com/drugs/amaryl_ta ... entis.html
elco
Aktivan član
Aktivan član

Post od elco »

Mozda glibenclamide, ali ne njegovu kombinaciju sa metformin-om.
pajarista
Novi član
Novi član

Post od pajarista »

na >Blood Sugar 101< o svim lekovima i insulinima za sve tipove dijabetesa!!! naziv, kako deluje, kontraindikacije... ama bas sve. na engleskom, naravno. a, americki doktor mi je preporucio najnoviji >victoza< jer je i on imao problema sa metforminom! samo jos da ga nadjem ovde... fda ga je pustila u promet jan 2010... za sada ga ne nadjoh...
elco
Aktivan član
Aktivan član

Post od elco »

Raspitaj se direktno kod predstavnistva Novo Nordisk-a u Beogradu http://www.novonordisk.rs/*/art ... ontakt.asp .
Odgovori