Postovanje svima,
kao sto naslova kaze, imam insulinsku rezistenciju i neuropatiju za koju lekari tvrde da je autoimuna, iako su svi imunoloski nalazi u redu. Postoji li povezanost izmedju ins. rez i neuropatije, jer koliko znam ins.rez. ne spada u bolest, to doktori opisuju vise kao stanje?
Radila sam i OGTT, nataste mi je secer normalan, 5,4, a nakon dva sata je bio 11.4.
Da li ti nalazi ukazuju na insulinsku rezitenciju?
Neuropatija me dosta muci, trenutno uzimam Berlition i Milgammu, Berlithion je lepo pomagao nekoliko meseci i sad je prestao delovati, neuropatija se vratila na staro.
Imate li nekakav savet za mene, sta bih mogla jos da poduzmem da se resim ove bestije zvane neuropatija?
Insulinska rezistencija/neuropatija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Insulinska rezistencija/neuropatija
Od koliko mg si uzimala Berlithion i koliko dugo? Da li si prestala da ga piješ? A Milgammu?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Berlithion sam prvo primala u infuzijama, a potom dnevno po jednu kapsulu od 600mg od meseca augusta prosle godine. Milgammu sam prvo par meseci uzimala po tri tablete dnevno, a potom smanjivala prvo na dve, pa na jednu, sad je trenutno ne uzimam.
Da li bi trebala nakon 6 meseci napraviti pauzu sa Berlithionom?
Neke moje forumske poznanice iz Amerike se kunu u acetil L karnitin da im pomaze kod neuropatije. Da li ste culi za to?
Da li bi trebala nakon 6 meseci napraviti pauzu sa Berlithionom?
Neke moje forumske poznanice iz Amerike se kunu u acetil L karnitin da im pomaze kod neuropatije. Da li ste culi za to?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Terapija Berlithionom i sličnim lekovima se ne prekida. Za ovo drugo nisam čula, možda će neko drugi odgovoriti.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
U kakvoj su vezi milgama i berlition?
Šta je uopšte milgama (kompleks B vitamina?) i da li njeno uzimanje povećava dejstvo ALA ili je nešto drugo u pitanju?
Šta je uopšte milgama (kompleks B vitamina?) i da li njeno uzimanje povećava dejstvo ALA ili je nešto drugo u pitanju?