Ko ima pravo na Pen Insuline?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Gobi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2005 12:57 pm

Ko ima pravo na Pen Insuline?

Post od Gobi »

Interesuje me da li je doneta neka nova uredba po kojoj pravo da koriste penkala imaju samo trudnice, deca i slepi, jer sam takvu informaciju dobila u svom Domu zdravlja? Ako je tako, stvarno sam razocarana u nas zdravstveni sistem! :( Zar, sada, kada se u svetu koriste vec mikrocipovi za davanje insulina, mi prelazimo na spriceve!!! Ili mozda treba nekome da platim, neka, kupicu sama sebi penkala na koja bi trebalo da svi imamo pravo!!!
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Da, ta informacija iz Doma zdravlja je tacna. Zato svi lekari svojim pacijentima, da bi dobili penkala, pisu da imaju komplikacije tipa retinopatija i sl. To mora da stoji i na poledjini recepta. Uskoro cemo u evidenciji dijabeticara imati laznu sliku da svi patimo od kokejakvih komplikacija, a to sve samo da bismo dobili penove..... :evil:
kozelj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 12:41 pm

Post od kozelj »

Šta će biti prepisivano ukoliko nemamo retinopatiju? Špricevi ili ...
Da li to znači i promene tarapije, vrste insulina :(
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Imao ili nemao retinopatiju, lekar ce ti to napisati na poledjini recepta da bi mogao da podignes penove.... Ili neku drugu "dobru" indikaciju... U protivnom, vracamo se na spriceve, strasno.... :(
Odgovori