Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Zelela bih da se najtoplije zahvalim urednicima ovog foruma, koji su imali dobru volju da nama, dijabeticarima, ustupe posebnu sekciju na ovu temu, putem koje cemo moci da razmenjujemo informacije i iskustva. Konkretno, u nasoj maloj zemljici (namerni pleonazam) sve ukupno ima oko 200.000 "slatkisa", verovali ili ne!
Ja sam dijabeticar tip 1 vec vise 28 godina i znam skoro sve sto se moze znati o okviru ove oblasti. Autor sam i urednik prvog i jedinog domaceg sajta (www.diabeta.net) i predsednik Drustva za borbu protiv secerne bolesti grada Beograda. Zelela bih da na ovom forumu razgovaram sa svima na temu dijabetesa iz svih mogucih uglova, jer svako nosi svoja saznanja i iskustva koja drugima mogu mnogo pomoci! Pisite!
Joj puno fala, ali meni je tako nezgodno kad me svi hvalite! Ja sam zahvalna ljudima sa ovog sajta sto su imali sluha da nam omoguce da blebecemo o stvarima koje nas muce. Moja zamisao je bila da imamo klub mladih, znaci neki kafic gde bismo se stastajali, upoznavali i razmenjivali sve i svasta, ali mozda je ovako komfornije? Na kraju, uvek mozemo i na pice i na forum!
Najveci je problem sto psiholoska podrska u nasim slucajevima ne postoji, a toliko je potrebna. Makar da, ovako kao mi, popricas sa nekim otvoreno o tome sta te muci. Nas zdravstveni sistem to jos uvek ne podrzava, kao u svetu gde postoje razne "radionice"...
Pa dijabeta kada ovp još malo zaživi i možemo da se viđamo u nekom kafiću. meni je žao jer sam zaključila da ljudi u drugim gradovima imaju jako slabo razvijenu komunikaciju. Pa koliko sam čula klub dijabetičara u Valjevu ima samo 10-ak članova!
Šteta! zar ne bi bilo lepše da kao nemačka udruženja funkcionišemo savršeno do te mere da možemo i na izbore da utičemo a time i imamo mogućnost da se izborimo za bolje uslove za lečenje dijabetičara!
To je moj san. Za pocetak kupite "Vreme" koje izlazi sada u cetvrtak, objasnila sam na sta mi se ljudi sve zale i koje su rupe u nasem sistemu. Ne znam da li je iko o tome do sada tako "lajao" ali ja se nicega ne bojim i jedini mi je cilj podizanje kvaliteta zivota dijabeticara i zastupam samo nase interese!