Homeopatija i dijabetes

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Filos
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 12:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Homeopatija i dijabetes

Post od Filos »

Da li neko ima iskustva u lečenju dijabetesa tip 1 homeopatijom ili, možda je bolje reći o poboljšanju stanja dijabetičara na ovaj način.

Nedavno sam pročitala nekoliko sajtova sa informacijama vezanim za dijabetes i homeopatiju gde se pominje "Prošle godine su homeopate u Nemačkoj radili kliničko dokazivanje dva homeopatska leka i uspeli su da kod 50% pacijenata povrate funkciju pankreasa - on je ponovo počeo da luči insulin. Prvi lek se zove Datisca cannabina i on se daje kao dodatni lek kod insulin nezavisnog dijabetesa. Drugi lek, Eichornia crassipes je pokazala izvanredne rezultate kod insulin zavisnog dijabetesa.", a odnosi se na događaj iz 2004. godine.

Osim toga, na sledećim sajtovima

http://www.abchomeopathy.com/forum2.php/38428/
http://www.abchomeopathy.com/forum2.php/30
http://www.abchomeopathy.com/forum2.php/37658/
http://www.abchomeopathy.com/forum2.php/42576/1

sam pronašla interesantne informacije o izuzetnom dejstvu homeopatskog leka ARNICA 30C na dijabetes tip 1, u kombinaciji sa cimetom. Ove informacije datiraju iz 2006. godine.

Da li je neko u toku sa ovim dešavanjima?
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Ja bih homeopatiju uzeo u obzir sa veeeeeeelikom rezervom. Takodje, tesko da se objektivne informacije mogu dobiti sa sajta koji propagira homeopatiju.

Meni je citav homeopatski pristup lecenju krajnje sumnjiv, i ne razlikuje mi se mogo od placeba. Ali, evo, dozvoljavam 1% verovatnoce da su mozda homeopate i ubole nekad neko zrno.
boki.m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 11, 2007 3:03 pm

homeopatija i dijabetes

Post od boki.m »

pozdrav,sto se tice homeopatije ja imam pozitivno misljenje,ja idem kod moje doktorke vec dve godine i jako sam zadovoljna.
Samo mislim da homeopatija nemoze da leci dijabetes direktno,posto verovatno znate da ona ne leci bolest nego uzrok.
moje licno misljenje je da ona moze da pomogne da nedodje komplikacija od dijabetesa,a vremenom da pokrene rad pankreasa.
Menije pomogla dosta oko nekih stvari tj. problema koje sam imala(ja imam dijabetes 19 god,i imala sam dosta nekih problema)
Menije homeopatija pomogla toliko sto sam svoju krvnu sliku i celo opste stanje organizma i tela dovela u super stanje.Bila sam anemicna skroz gvozdje mi je bilo 2,3.jer imam gastropatiju,i organizam nije uzimao gvozdje ni iz hrane,e sve sto sam probala od preparata za gvozdje nije pomoglo,i pre tri godine sam pronasla ferlecit ampule koje se primaju preko infuzije to sam primala 1 mesecno,7 meseci i bilo mi je ,alo bolje,ali kada sam krenula kod omeopate,ona mi je dala kuglice za gvozdje i nih pijem uredno vec 2god i nista mi drugo netreba gvozdje mi je sada oko16-18.
Zbog gastropatije nisam jela pola stvari zbog loseg varenja(kaoi sto su luk,paprika,pasulj......)sad klopam bas sve

Eto sad to je moje misljenje,ja znam mnogo ljudi koji idu kod njih zbor razlicitih problema i svi su zadovoljni(cak je krenula moja doktorka koja mevodi,moj endokrinolog)
Ja uvek kazem sto ljudi sto cudi.
i Svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav.
ali vredi probatiu
Filos
Aktivan član
Aktivan član

Post od Filos »

:P Eto malo optimizma...

Boki.m da li mogu možda da dobijem ime i kontakt telefon vaše doktorke, pretpostavljam da je u Beogradu, jer je prilično teško naći informacije o homeopatama kod nas, osim u časopisima, a ipak mi zvuči bolje odlazak kod nekoga sa kim je već neko imao pozitivno iskustvo.

Unapred hvala!
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Jedno je nadoknaditi nedostatak minerala/vitamina, a drugo je vratiti u zivot mrtve celije. Arnica je ako se ne varam (jedan kolega ih stalno jede) dobra za upalu a cimet kao cimet vec znamo da poboljsava osjetljivost na inzulin, tako moguce je da se bas to desi tj da covjek postane malo osjetljiviji na inzulin koji uzme ali da se celije tj pankreas vrati u svoju normalnu funkciju - I think not.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
boki.m
Novi član
Novi član

homeopatija i dijabetes

Post od boki.m »

poslala sam vam broj telefona na pp.

Bajjo upravu ste,ja sam pila arniku jako dugo,to su mi homeopate odmah dali da pijem(a arnika je ja mislim biljka koja raste u planinskim predelima,jer sam trebala da putujem u Sloveniju letos pa me je homeopata zamolila da pogledam tamo da je uzmem tamo,jer kaze da tamo uspeva i da je ima dosta(ja nazalst nisam otisla jer mi nisu dali vizu :(
Filos
Aktivan član
Aktivan član

Post od Filos »

Misur:
"Ja bih homeopatiju uzeo u obzir sa veeeeeeelikom rezervom. Takodje, tesko da se objektivne informacije mogu dobiti sa sajta koji propagira homeopatiju."

Misure, to je isto kao kada biste rekli da se objektivne informacije o dijabetesu ne mogu dobiti na sajtovima posvećenim dijabetesu.

Pretpostavljam da znate da je homeopatija priznata grana medicine u mnogim zemljama, u Engleskoj se kraljevska porodica leči homeopatijom već više od sto godina, a znamo koliki je njihov životni vek, a i sama engleska kraljica je homeopata. Prema tome, možda tu ipak "ima nešto"!

Osim toga, tokom decembra sam pratila vašu prepisku sa "mmilom" u vezi Dr Bernštajnove low-carb dijete koju primenjuje vaš brat pa bih volela da znam zašto ste se odlučili da tu "veeeeeeeeliku rezervu" ne primenite i na taj sajt, ili knjigu.

S obzirom da ste očigledno širokih shvatanja kada su u pitanju nove metode, bilo u medicini, bilo u alternativnoj medicini, (iako je dr Bernštajn doktor i iako deluje na osnovu sopstvenog iskustva, brojna stručna medicinska mišljenja se protive njegovim metodama), zašto nemate malo više sluha i za homeopatiju?

Pošto je vaš brat u remisiji, koliko se sećam vrlo uspešnoj, ali sa jako malom dnevnom količinom UH, možda bi mu neki homeopatski preparat pomogao da jednako dobro reguliše šećer u krvi a da može da unese veću količinu Uh što bi svakako, složićete se, ipak bilo zdravije.

Pozdrav!
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Moja licna, i iskustva iz moje najblize okoline sa homeopatijom su sasvim pozitivna. Ja se vec 3 godine lecim iskljucivo homeopatijom zbog problema sa stitnom zlezdom. Nekoliko godina sam pila Tiastat, ali cim bi prestala da ga pijem, problemi bi se ponovo javili, a da ne govorim o propratnim dejstvima leka na leukocite. Tiastat ne pijem vec vise od godinu dana, a hormoni su sasvim OK, uz iskljucivo homeopatski tretman.
Moja devojcica, koja ima dijabetes 3,5 godine takodje se leci homeopatijom. Ja apsolutno nisam imala iluziju da homeopatija moze da joj povrati celije pankreasa, i da izleci dijabetes, ali sam smatrala da generalno moze da joj pomogne. Glavni razlog zbog kojeg sam je odvela jeste to sto je jako cesto imala afte u ustima (zvanicna medicina ne zna tacan uzrok, niti ima leka za afte). Sada ona znatno redje ima afte, a da ne govorim o tome da godinama nije pila antibiotik, niti je bila ozbiljnije bolesna.
Puno sam citala o principima na kojima se homeopatija zasniva, i sve to zaista zvuci prilicno neverovatno i normalno je da vecina ljudi prilazi tome sa velikom dozom skepse. Ja jedino iz svog licnog iskustva, i iskustva mojih najblizih mogu da kazem da homeopatija jednostavno funkcionise! U svakom slucaju, vredi pokusati jer je apsolutno neskodljiva.
Filos
Aktivan član
Aktivan član

Post od Filos »

Boki.m, najlepše hvala! :D
Primila sam poruku!
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Opet ispade da se ja raspravljam sa nekim...

Ispao sam pomalo glupav sto sam otvoreno ispoljio skeptican i tvrd stav o homeopatiji. Ako je homeopatija nekom pomogla, to je odlicno i jako mi je drago, ali, da se razumemo, i dalje mislim da je osnovna predpostavka na kojoj pocinje homeopatija sumnjiva.

A za Bernstein-a - ne moze se on trpati u isti kos sa homeopatijom. Prvo, covek je lekar koji je koautor nekoliko radova objavljenih u eminentnim medicinskim casopisima i na konferencijama. Ali, mnogo bitnije za mene je sto se na kraju njegove knjige nalazi naucno objasnjenje mehanizama na kojima pociva njegova varijanta terapije dijabetesa u ZVANICNOJ MEDICINI. Iza njegove prakse stoji logicno objasnjenje koje, sto je najbitnije, ima smisla, a bogami i rezultate.

Ne zelim da polemisem preterano i da nekog odvracam od traganja za lekom za sebe, ali samo da pojasnim moju skepsu: ako je homeopatski princip osmisljen pre 2-3 veka, kako to da do sada pozitivni efekti istog nisu usli u tokove savremene medicine, pogotovo imajuci u vidu da su neke druge alternativne tehnike (ankupunktura, lecenje pijavicama...) to uspele. Farmaceuti redom izjasnjavaju skepsu prema veoma, veoma niskom procentu rastvora koje homeopatija koristi da bi uopste preparat imao ikakvog dejstva.

Ali ipak, ako bilo kom homeopatija odgovara, ne treba da se obazire na ove argumente, vec neka nastavi. I ja bih ucinio isto.
boki.m
Novi član
Novi član

homeopatija i dijabetes

Post od boki.m »

Nema na cemu,tu smo da pomognemo jedni drugima,da se posavetujemo i naravno razmenimo misljenja.
Ja takodje nisam popila antibiotik 2 godine od kada idem kod homeopata,a stalno sam imala probleme sa bakterijama,sa eserihijom i klebsijelom-naizmenicno,povremeno se pojave ali u jako maloj kolicini. :D
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Jel mogu i ja da dobijem kontakt na pp. :D
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Post od secerko75 »

Ja mislim da je u pitanju samo novac..homeopatski lekovi su jeftini..kako bi zarađivala farmaceutska mafija.
boki.m
Novi član
Novi član

homeopatija i dijabetes

Post od boki.m »

mary poslala sam vam pp :D
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm