hipoglikemija?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
hipoglikemija?
Prije par godina mi je odjednom doslo lose i srusila sam se na sred ulice. Zavrsila sam u Urgentnom centru gdje su mi dali infuziju i poslali me na EEG. Posto je nalaz bio sumnjiv uradila sam CT glave i rekli su mi da je sve u redu i da je to bio kolaps. Medjutim od tada cesto imam simptome hipoglikemije ( drhtanje, nervoza, znojenje, strasna glad). Obicno me to spopadne oko 14h. Onda se nazderem i legnem da se malo smirim i da to prodje. Radila sam nalaze i secer mi uvijek bude 3.8 ujutro na prazan zeludac. Nisam nikada vadila poslije jela. Moja doktorca kaze da to nije nista " padne ti secer, pojedi nesto slatko". Da li je to dobro rjesenje? Jedno vrijeme sam iz straha da mi se ne ponovi nesvjestica stalo nesto jela tako da sam se i udebljala jedno 6 kg. Zanima me da li je moguce imati simptome hipoglikemije ako nisi dijabeticar i kako da ih lijecim ili sprijecim?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Svakako da je moguće i ja bih ti savetovala da odeš kod endokrinologa i uradiš detaljan pregled. Reči poput "to nije ništa" ti ne pomažu ako te ljudi mogu naći u nesvesti na sred ulice. Ono što najpre pomisle je da si jedan od mnogih narkomana koji šetaju ulicom, umesto da ti priđu i ponude šećer i vodu ili nešto slatko. Savetujem ti da kupiš aparat za merenje šećera u krvi i kada planiraš da provedeš vreme van kuće, pre toga izmeriš šećer da vidiš šta te čeka. To je bolje nego da te hipoglikemija iznenadi. Ukoliko je oko 4 ili manje, pojedi nešto slano (sendvič i sl.), pa kreni put obaveza. Dobro će ti doći i banana, u svakom slučaju nešto to održava glikemiju na određenom nivou duže vreme. Slatkiši nisu rešenje, jer su to brzi šećeri.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Jesi li uopste dijabeticar? Ako nisi, onda jedi malo vise za rucak i uzinu poslepodne. Moj stari je jednu noc bio toliko lose da smo mislili da ga je zdrmao infarkt, pa smo zvali hitnu. Na kraju se ispostavilo da je imao nizak secer - a potpuno je zdrav. Razlog? Slabo jede, a slatkise nikada. Od tada se opametio pa je uvijek sit 

Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.