Da li ste ikada razmisalji o strahu od hipoglikemije?
Ja sam se susreo sa mnogim obolelima,koji su mi priznali da se jako,jako plase niskog secera,te zbog toga svoj secer drze i iznad gornje granice...
Sta vi mislite o tome?
"HIPOFOBIA"
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
- MRKI_NS_89
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
"HIPOFOBIA"
Konfabulacija je moj najbolji prijatelj koji mi uvek veruje !
- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Baš,baš zanimljivo!!!
Tema je baš,baš zanimljiva a nadam se i ostalima!Svi smo nekako zapali u zimski san kao i forum.Ne znam za ostale ali mi deluje da je taj strah nekako normalan bar kod nas!!!Mi kao roditelji brinemo i stalno pričamo o tome da bi nam se uvek,uvek nagovestilo kad postoji i najmanja sumnja na ponašanje organizma!Iva je stvarno redovno prijavljivala promene koje je osećala i naravno (dobijala nešto slatko za podizanje šećera
a taj deo joj se i dopada) Noću je naš takoreći strah veći ali kad proverimo i vidimo da je sve OK ne brinemo
Do sada nikad (pu,pu)nismo ni imali neki noćni hipo
Kad su doze insulina ujednačene i sve funkcioniše kako treba ne bi ni trebalo misliti o tome
A kad se u organizmu nešto dešava ... onda
Pozz za novog nam člana i sve ostale i budite se iz zimskog sna

- MRKI_NS_89
- Novi član
Nisam roditelj ali razumem taj roditeljski strah!
Ja iskreno imam hipofobiju,i uvek se pravdam recima cuvenog Dr. Dragana Katanica,decijeg endokrinologa iz Novog Sada koji me je uspesno vodio do moje 18. godine: "Najsigrunije je secer drzati na gornjoj granici,kako bi se sprecila hipoglikemija u najnezeljenijem momentu.Diabeticar moze i zna da pomogne sebi prilikom visokog secera,ali ne i prilikom niskog"...
Sto se tice nocnih hipo glikemija,moram da Vas pitam sta bi ste koristili,tacnije,sta imate od "arsenala" medikamenata i ostalog u kuci,cime bi ste pomogli svom detetu?
Ja sam imao toliko snazne hipo glikemije nocu,da sam zadnjim atomima snage,uz nesnosne bolove koji se jave u misicima,prvenstveno trbusnim,puzao do kuhinje kako bih uzeo secer...[/b]
Ja iskreno imam hipofobiju,i uvek se pravdam recima cuvenog Dr. Dragana Katanica,decijeg endokrinologa iz Novog Sada koji me je uspesno vodio do moje 18. godine: "Najsigrunije je secer drzati na gornjoj granici,kako bi se sprecila hipoglikemija u najnezeljenijem momentu.Diabeticar moze i zna da pomogne sebi prilikom visokog secera,ali ne i prilikom niskog"...
Sto se tice nocnih hipo glikemija,moram da Vas pitam sta bi ste koristili,tacnije,sta imate od "arsenala" medikamenata i ostalog u kuci,cime bi ste pomogli svom detetu?
Ja sam imao toliko snazne hipo glikemije nocu,da sam zadnjim atomima snage,uz nesnosne bolove koji se jave u misicima,prvenstveno trbusnim,puzao do kuhinje kako bih uzeo secer...[/b]
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 12:06 pm
Pridružujem se dobrodošlici novom članu!
Pokušaj sa sokom od pomorandže bez šećera. Mi smo to ustanovili kao najbržu varijantu... stanje se poboljšava posle desetak minuta sa popijenih pet-šest gutljaja soka.
Stvar je u tome što pomorandža ima, od svih svojih ugljenih hidrata polovinu u obliku glukoze koja direktno ide u krv. S obzirom da je sok u tečnom stanju, jako se brzo svari, mnogo brže nego bilo koja čvrsta hrana, pa i nego čist šećer. Druga dobra osobina soka od pomorandže (bez dodatog šećera) je u tome što posle hipoglikemije ne diže šećer u nebesa već sa, recimo, 2.5 na 5.5. Mi smo to ustanovili eksperimentalno. Ako ti se posle jake hipo pojavi ona strašna glad (pogotovo ako ti se desi noću) onda probaj da je utoliš jedući bademe, lešnike ili orahe. Oni imaju jako malu količinu ugljenih hidrata (5 do 8 g na 100g), a veliku količinu kilokalorija pa će te zasititi a neće ti poremetiti jutarnju glikemiju.
Vidim da si svoje postove postavio na razne teme... na ovom forumu možeš dobiti puno korisnihh saveta iz ličnih iskustava drugih ljudi, a to je ono što ni jedan doktor ne može da ti da.
Još jednom... dobro došao!

Pokušaj sa sokom od pomorandže bez šećera. Mi smo to ustanovili kao najbržu varijantu... stanje se poboljšava posle desetak minuta sa popijenih pet-šest gutljaja soka.
Stvar je u tome što pomorandža ima, od svih svojih ugljenih hidrata polovinu u obliku glukoze koja direktno ide u krv. S obzirom da je sok u tečnom stanju, jako se brzo svari, mnogo brže nego bilo koja čvrsta hrana, pa i nego čist šećer. Druga dobra osobina soka od pomorandže (bez dodatog šećera) je u tome što posle hipoglikemije ne diže šećer u nebesa već sa, recimo, 2.5 na 5.5. Mi smo to ustanovili eksperimentalno. Ako ti se posle jake hipo pojavi ona strašna glad (pogotovo ako ti se desi noću) onda probaj da je utoliš jedući bademe, lešnike ili orahe. Oni imaju jako malu količinu ugljenih hidrata (5 do 8 g na 100g), a veliku količinu kilokalorija pa će te zasititi a neće ti poremetiti jutarnju glikemiju.
Vidim da si svoje postove postavio na razne teme... na ovom forumu možeš dobiti puno korisnihh saveta iz ličnih iskustava drugih ljudi, a to je ono što ni jedan doktor ne može da ti da.
Još jednom... dobro došao!
Posetite "ČAROBNU KUHINJU" na http://www.carobna-kuhinja.com/
- MRKI_NS_89
- Novi član
he,ja ovde pominjem KOMU !!! A koliko znam,osoba koja padne u komu,ne moze da guta sok!
I kada ja,ili neko meni drag bude pao u komu od hipo glikemije,sa oprostenjem,jeb*ce mi se za ugljene hidrate !!!
Oprostite sto sam vulgaran,ali zivot je u pitanju!
i postoje samo 2 opcije da ga spasete!
Prvi je inekcija glukoze,a druga je MED !!! Med ulazi direktno u krvotok preko sluzokoze! Prvim kontaktom sa ustima,on pocinje da dize secer!
Naravno,treba obratiti da li su nosni disajni putevi kod obolelog slobodni (da ne dise na usta) kako mi medom ne bi sprecili dotok vazduha i doveli do davljenja !!!
I verovatno niste znali ! Rektum-analni otvor,kao i creva su sluzokoza! Slobodno natrpajte med u rektum!
zivot je u pitanju.
I kada ja,ili neko meni drag bude pao u komu od hipo glikemije,sa oprostenjem,jeb*ce mi se za ugljene hidrate !!!
Oprostite sto sam vulgaran,ali zivot je u pitanju!
i postoje samo 2 opcije da ga spasete!
Prvi je inekcija glukoze,a druga je MED !!! Med ulazi direktno u krvotok preko sluzokoze! Prvim kontaktom sa ustima,on pocinje da dize secer!
Naravno,treba obratiti da li su nosni disajni putevi kod obolelog slobodni (da ne dise na usta) kako mi medom ne bi sprecili dotok vazduha i doveli do davljenja !!!
I verovatno niste znali ! Rektum-analni otvor,kao i creva su sluzokoza! Slobodno natrpajte med u rektum!
zivot je u pitanju.
- iva5ra
- Aktivan član
Glikagon gel !!!
Med je med!!!Odlična stvar je i Glukagon gel koji je dovoljno staviti na unutrašnji deo usana i to veličine zrna graška a deluje momentalno !!!Što se tiče frke sve je dozvoljeno ali uvek treba biti pribran i skoncentrisan!!!
Samo opušteno i sve će biti OK

Samo opušteno i sve će biti OK

- MRKI_NS_89
- Novi član
Apsolutno se slazem!
Naravno,i za med postoje (mozda i bolje) zamene kao sto je glukagon!
I naravno,apsolutno pribran i smiren!
Moja majka je toliku frku imala oko svega,da kada je ucila da mi daje insuln,mislio sam da cu umreti od njene ruke...
Toliko su joj se tresle ruke,toliko je bila nesigurna,da sam pozeleo da mi insulin daje neki gradjevinac sa onom velikom busilicom za beton!
Naravno,i za med postoje (mozda i bolje) zamene kao sto je glukagon!
I naravno,apsolutno pribran i smiren!
Moja majka je toliku frku imala oko svega,da kada je ucila da mi daje insuln,mislio sam da cu umreti od njene ruke...

Toliko su joj se tresle ruke,toliko je bila nesigurna,da sam pozeleo da mi insulin daje neki gradjevinac sa onom velikom busilicom za beton!

- iva5ra
- Aktivan član
Nemoj takoooooo!!!
Frka roditelja koji detetu daju insulin,jeste velika jer uvek u glavi imaju milion stvari,koje moraju biti sređene u minut u vezi deteta a tek ostalo...
Trešenja nema sem 1 put a to je i normalno.Pred detetom uvek,uvek moraš biti cool da te ne provali da nešto nije u redu,jer onda
Želim ti da u životu nikada ne dođeš u takvu situaciju i iskreno se nadam da nećeš ni ti kao i sva ostala deca sa DM
Svojoj majci moraš biti zahvalan do neba i nazad na svakom minutu koji je uvek,uvek posvetila tebi,mada ti toga tada nisi ni bio svestan a nadam se da sada kada sam vodiš DM znaš i razumeš mnogo toga!!!Samo smešak i sve će biti u redu!!!

Trešenja nema sem 1 put a to je i normalno.Pred detetom uvek,uvek moraš biti cool da te ne provali da nešto nije u redu,jer onda