Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Da li vam prehlade,gripa i sl.uticu na secer?Meni je danas skocio na 13 ,a nisam jela nista posebno,s tim sto imam tezu prehladu ili neki virus sa slicnim simptomima...moze li to uticati?
Naravno da prehlada utiče. Dokle god ti je organizam u stanju odbrane od virusa, šećer se "zakuca" i ne možeš ga mnogo kontrolisati, nema veze sa hranom. Čim splasne borba, šećer će ti se normalizovati.
Bila sam kod doktorice i dala mi je Amplicilin(na bazi penicilina),koji sam pocela da pijem juce.Dosta jako kasljem i nos mi curi,ali ne osjecam se tako lose.Glupi secer mi i dalje rijetko pada ispod 10 posle obroka,pogotovo rucka.Ujutro je uglavnom ok.Da li to moze biti zbog prehlade iako se ja ne osjecam ''oboreno''?Inace planiram da primim vakcinu protiv gripe cim ozdravim.
Pliz odgovorite mi ako znate nesto o ovome...pocela sam da ocajavam .Tenk ju unaprijed
BoJJo napisao:13 uopste nije tako opasno, uzmes malo ekstra inzulina, sto je obicno potrebno pri infekcijama u tijelu, i mirna Bosna/Backa.
Uh i mene hvata prehlada .A ako me uhvati bit ce gadno ,jer tad shecerko poludi i nesmem ga ni meriti dok mi se ne podigne glavudza .A ako je Ana_ diabetichar tip 2 kao i ja da li i tad da uzmemo taj inzulin ekstra ?Boga mish i shecer vishe .A Zemunac se igra ANAVOLIMILOVANA ili ?Ili kako da u 5 kvadratica da samo po jednu brojku ili cifru upishe a da bude rech sepetic ? SE5IC ili rech suvo seno da napise u pet kvadratica?SLAMA Eh sretna dechija vremena ,nekad bila .Na zalost sad ni deca nemaju zdravu igru ni detinjstvo.PC im je sve i vazduh,voda trchanje ,lopta biciklo i sva ona dechija char i lepota zamenio im je PC koi zrachi .Ali svako vreme nosi svoje breme
Hvala na odgovorima,ali niste bas ukapirali pitanje cini mi se..
Ja sam pitala da li,da bi prehlada uticala na secer,ja moram da budem polumrtva(ne shvatiti bukvalno ),tj da li utice na secer samo kad se osjecam veoma lose,ili utice i kad je virus jos prisutan,a ja se ne osjecam polomljeno?
Jesam li dobro objasnila?
enivej tenk ju...(dodajte nastavak po zelji )
DakleM, da ponovim prethodni post: "Naravno da prehlada utiče. Dokle god ti je organizam u stanju odbrane od virusa, šećer se "zakuca" i ne možeš ga mnogo kontrolisati, nema veze sa hranom. Čim splasne borba, šećer će ti se normalizovati."
Što će reći, makar se ti fenomenalno osećala, ako imaš unutrašnju borbu organizma zbog bilo čega, šećer ima svoj odgovor na to. Bilo da te boli zub, stomak, napadaju hormoni, virusi i sl.
Nisam ja tenk, al nema veze
Ana_ napisao:Hvala na odgovorima,ali niste bas ukapirali pitanje cini mi se..
Ja sam pitala da li,da bi prehlada uticala na secer,ja moram da budem polumrtva(ne shvatiti bukvalno ),tj da li utice na secer samo kad se osjecam veoma lose,ili utice i kad je virus jos prisutan,a ja se ne osjecam polomljeno?
Jesam li dobro objasnila?
enivej tenk ju...(dodajte nastavak po zelji )
Eto draga Ana, diabeta ti je sve lepo napisala. Nema razloga da brineš. Ono moje "tenk ... i anavoli..." je bila mala šala ne bi li te oslobodila brige. Nadam se da mi ne zameraš.