Da li je 30 gornja granica secera u krvi?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

mama-bu2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mama-bu2 »

Pokusaj da odes u Dom zdravlja Stari Grad u Beogradu kod nutricioniste Zivkice Nedeljkovic. Veruj mi boljeg strucnjaka sto se ishrane i dijabetesa tice neces naci. A reci joj da je puno pozdravlja Jovana iz Budve.
grofica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 02, 2007 11:42 am

šećer preko 33 !!! hitan odgovor molim

Post od grofica »

Momak ima 26 godina, već 5-6 dana oseća strašnu žeđ i ima učestalo mokrenje. Doktor ga je zadržao u bolnici. O čemu se radi ? Mogu li posledice da nastupe?
N_E_R_O_N
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 10, 2006 6:28 pm

Post od N_E_R_O_N »

To su jedni od simptoma šećerne bolesti ali ne mora da znači, zato je i zadržan u bolnici na ispitivanju. Što se tiče posledica još je rano govoriti o tome...
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Kontakt:

Post od jasbi »

sneskaa napisao:hvala na podrsci i odgovorima , znace puno, pogotovo kad te
ovo udari ko grom iz vedra neba...ja sam cisto otishla da uzmem
laboratorijski uput od svog doktora radi kontrole nisam vadila krv
vise od godinu dana pa kad sam videla koliki mi je secer veruj
pala sam u nesvest ...i odmah sam ponovila misleci da je greska neka
u pitanju ali nazalost nije i sta da se radi...sta je tu je....verujem da
uz lekove i disciplinu sto se ishrane tice moze doci sve na svoje mesto
....pozzz od mene....
Izvini, što te pitam, imaš li višak kilograma?

Potpuno te razumem. I meni se dogodilo isto.
Na poslu sam trpela psihičku tiraniju i pila sedative svaki dan. Nisam preko godinu dana vadila krv, ali uvek su rezultati bili odlični. Inače imam višak kilograma duže vremena. Kad sam videla da mi je šećer 14,5 tek je to bio šok za mene. Pogotovu tako iznenada. E, onda sledi drugi šok.
Samo na osnovu jednog merenja, doktorka u savetovalištu za dijabetes mi uvaljuje recept za lek. Bez ikakvih drugih provera!
Posle toga odem kod endokrinologa u bolnicu na pregled i doktor mi kaže da pod hitno skidam kilograme, objasni mi boljku, i kaže da ako jednom u usta stavim tabletu, moram ih piti dok sam živa. Najverovatnije kasnije preći i na insulin.
To su dva mišljenja lekara, i kao bolesnik, laik, ajd budi pametan šta da radiš ?
Evo, mučim se dijetama i za sada mogu reći da ga mogu kontrolisati hranom.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Molim sve za komentarisanje ovog pitanja

Post od mikalja »

Jao BoJJo negde prochitah ovde na nekom postu da si imao shecer chak i 40 - 42????? :o qq pa shta si ti chovek ili robot?Da li je to mogutje ?Pa ja kad vidim 8 da je, ja sam koma i zamislim se i to podobro.Neki dan mi bio 9.4 ceo dan sam bila nervozna i uznemirena.Stalno sam razmisljalla shta sam jela ?da li sam se dovoljno kretala ili nervirala?Au pa ti si heroj choveche.Ja dam sam ne daj Boze tu cifru videla na aparatu ovde sigurno nebi pisala post ja :( .Ali bez obzira kako je do tog doshlo i zbog chega , chestitam ti na pozitivnoj energiji i mislima koe ovde bezrezervno i bezuslovno delish i plenish medju nama.Jer ipak ovde su manje vishe pochetnici i uplasheni neupuceni i izgubljeni u novoj bolesti po njih/nas.Vidi se da podosta znash o toj bolesti i da si u njoj mozda veteran ali stalozen i pribran dosta.
Pozdravljam takav stav ljudi u odnosima prema drugima koi nisu bash tako stabilni i mnogo im to znachi. :wink: Pozdravljam sve i prijatan vikend svima ali bash svima,,,
Mikalja :)
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Kontakt:

Re: Molim sve za komentarisanje ovog pitanja

Post od jasbi »

mikalja napisao:Jao BoJJo negde prochitah ovde na nekom postu da si imao shecer chak i 40 - 42????? :o qq pa shta si ti chovek ili robot?Da li je to mogutje ?Pa ja kad vidim 8 da je, ja sam koma i zamislim se i to podobro.Neki dan mi bio 9.4 ceo dan sam bila nervozna i uznemirena.Stalno sam razmisljalla shta sam jela ?da li sam se dovoljno kretala ili nervirala?Au pa ti si heroj choveche.Ja dam sam ne daj Boze tu cifru videla na aparatu ovde sigurno nebi pisala post ja :( .Ali bez obzira kako je do tog doshlo i zbog chega , chestitam ti na pozitivnoj energiji i mislima koe ovde bezrezervno i bezuslovno delish i plenish medju nama.Jer ipak ovde su manje vishe pochetnici i uplasheni neupuceni i izgubljeni u novoj bolesti po njih/nas.Vidi se da podosta znash o toj bolesti i da si u njoj mozda veteran ali stalozen i pribran dosta.
Pozdravljam takav stav ljudi u odnosima prema drugima koi nisu bash tako stabilni i mnogo im to znachi. :wink: Pozdravljam sve i prijatan vikend svima ali bash svima,,,
Mikalja :)
Ja dam sam ne daj Boze tu cifru videla na aparatu ovde sigurno nebi pisala post ja :( ..
:lol: :lol: :lol: Što je volim ovakvu..... :D
Odgovori