Glucosure Plus резултат HI

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Милан4е
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 12, 2013 11:03 pm

Glucosure Plus резултат HI

Post od Милан4е »

Моја права порука вама јер не знам шта да радим. Отац ми има дијабетес већ 10 година и у јуну је имао мождани удар. Поред тога има и повишен притисак. Након проведеног времена у бањи снимали су му бубреге и резултати нису добри. Ендокринолог му је зато избацио лекове Дипријан и Глуформин и сада прима 16 јединица инсулина ујутру. То је онај инсулин дугог дејства (до 24 часа). Последњих 5 дана кад му мерим шећер с горепоменутим апаратом и стално ми се појављује на екрану HI. Што би значило, ако читам упуства да му је шећер преко 30 (што би значило кома) или да нешто не ваља. Међутим кад му и други пут мерим после 5 минута иста вредност. Па мерим себи и буде око 6, па мами буде око 5. Не знам шта да радим, звао сам болнице, увек ми се јаве неке сестре које ништа не знају и кажу да га водим на ургентно. Морам да чекам 17. децембар да закажем код ендокринолога и то за другу половину јануара. Он се увек осећа исто тих последњих 5 дана. Иде око куће, помало нешто одради ситно, оде код комшија. Може да хода, да се обуче, да једе... Не знам шта да радим, да ли треба повећати дозу инсулина? Да ли радим нешто погрешно, бочице инсулина држим у фрижидеру, а овај што користим на собној температури (што је код мене <15 степени)?
Odgovori