Glaumol kapi i nova kapaljka
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Glaumol kapi i nova kapaljka
Nedavno je "Galenika" promenila kapaljku na pakovanju "Glaumol" kapi za oči. Radi dalje komunikacije sa proizvođačem, u smislu pogodnosti novog pakovanja za upotrebu, molimo popunite anketu vezano za novu kapaljku. Hvala unapred.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
donkihot napisao:Pretpostavljam da mnogi dijabeticari uzimaju kao lek za smanjnje ocnog pritiska GLAUMOL kapiPosto je Galenika izmenila kapaljku ja sam im poslao pismo sledece sadrzine i molim sve vas koji hocete da mi na forumu potvrdite da li i Vi imate ista iskustva kao ja.
Mail Galenicu:
Vise od 6 godina upotrebljavam kapi za oci Glaumol 0,5% rastvor , sa potpunim uspehom u smislu odrzavanja IOP u toleratnim granicama.
Od nedavno, PROMENILI ste nacin pakovanja rastvora odnosno glavni deo na bocici a to je kapaljka.Nova kapaljka je napravljena od krute plastike sa spojenom kapom za zatvaranje i unutrasnjim ulaskom u bocicu. Verujem da novina sa ulaskom kapaljke u bocicu ,za razliku od ranije koja je isla preko ivice bocice sa spoljne strane, mozda ima nekih prednosti, ne mogu da cenim kakve,ALI je sa aspekta lakoce ukapavanja mnogo losija od stare napravljene od meke plastike.Sta se desava.Pretpostavljam da je nova kapaljka predvidjena da se ukapavanje vrsi bez ikakvog pritiska,samo navodjenjem kapaljke na oko.Medjutim to se ne desava lako, jer prilikom prvih ukapavanja,kada je u bocici bazna kolicina rastvora to se tesko desava, dugo se ceka i mora da se vrsi pritisak na krutu plastiku jer tacnost tesko savladava podpritisak u bocici,dok suprotno kada je potroseno vise od polovine rastvora,pre nego se stigne da se predje sa jednog oka na drugo kap lako iscuri, naravno ne u oko.
Pretpostavljam da se svaka novina ovakvog tipa prethodno testira,ali sa celom kolicinom,medjutim ovo nije dobro uradjeno.
Mislim da je ovo vrlo vazno za trziste,jer postoje rastvori slicnog dejstva, pa da i oni pacijenti koji su zadovoljni dejstvom vaseg proizvoda ne predju na drugi iz ovih razloga.Napominjem da je prethodno pakovanje sa mekom plastikom bilo mmnogo podesnije za rukovanje tj. upotrebu.
Molim vas da razmislite o ovom problemu i ucinite ,bar , da obe vrste pakovanja budu na trzistu da bi pacijenti mogli da imaju izbor koji im odgovara.
Srdacan pozdrav
Za sada NEMAM odgovor od Galenike. Nisam znao da stavim opciju za glasanje,nazalost,jer je nije bilo ispod poruke.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
glaumol kapi
stare