Edukacija po školama

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Edukacija po školama

Post od Diabeta »

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda započinje program edukacije o dijabetesu za osnovne i srednje škole na teritoriji grada. Postoje dve vrste programskih tribina - jedna je namenjena učenicima, a druga nastavnom osoblju. Zainteresovani profesori, nastavnici, roditelji ili učenici, koji žele da se edukativna tribina o dijabetesu održi u njihovim školama, mogu da mi se jave.
Poslednja izmena od Diabeta u Čet Feb 26, 2009 4:44 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

:D Pozdravljam iz sve snage ovu ideju i smatraj zakazanim za iducu nedelju edukaciju i dece i nastavnika u nasoj o.s.Javicu ti dan i sat. :lol:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

E, pa konacno smo juce organizovali predavanje u skoli! Mogu reci da je bilo veoma korisno i za nastavnike i za ucenike. Deca su bilo mnogo aktivnija i pokazivala vise znanja i interesovanja od nastavnika, sto me je veoma iznenadilo (pozitivno, naravno). Sigurno cemo ovakve akcije edukacije po skolama nastaviti! :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

:P :D Hvala na divnoj i profesionalno odrzanoj edukaciji kako nastavnika tako i dece! :D Ne mozete da zamislite da ceo cas petaci cute ,slusaju i postasvljaju vrlo konkretna pitanja.Stela im je odgovarala bas onako kako bi oni najbolje razumeli.reakcija dece je bila vrlo pozitivna,bilo im je mnogo toga jasnije.Posebno im se svidela torta Grcki sladoled koju sam za tu priliku napraviola sa fruktozom. :wink: A nastavnici,pa ...Shvatice kad,tad!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Deca su me odusevila, za razliku od nastavnika. Ali dobro, idemo dalje... Vazno je da je tvoje dete zadovoljno! :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Održali smo još jednu prezentaciju za učenike V razreda u OŠ "Miroslav Antić", jer je dete imalo problema sa svojim drugarima iz razreda. Ostalo je još da održimo i njihovom nastavnom veću i da zaokružimo priču u ovoj školi. Za sada su pozitivne reakcije i dete je više nego srećno što ima podršku, a klinci su shvatili da postoje i neke drugačije stvari u životu, od kojih, takođe, niko od njih nije zaštićen.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Održali smo predavanja o dijabetesu i na nastavničkom veću u OŠ "Miroslav Antić", tako da su sada svi "namireni". već sam dobila pozivitne reakcije i kažu da im je moja poseta mnogo značila.

Eto, dragi roditelji, ne sedite skrštenih ruku, već me pozovite u akciju ako imate problem i nerazumevanje u okolini.
draganav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 17, 2006 5:01 pm

edukacija u o.s. Miroslav Antic iz ugla roditelja

Post od draganav »

Iako malo kasnim sa registracijom i ukljucivanjem u forum, drago mi je da je objavljena poseta skoli Miroslav Antic, proslo je bolje nego sto sam ocekivala i mogu samo da pozdravim ovakvu akciju, koja moze samo da pomogne boljem razumevanju nastavnika ali boga mi i dece za dete sa dijabetesom. Moje dete sada se slobodnije i ponasa u odnosu na okolinu u vezi sa dijabetesom, ranije je cak i krila zbog pakosnih primedbi, sada se na to samo nasmeje i ne dodiruje je vise tako kao ranije. Svi roditelji bi trebalo da se ukljuce u akciju, da to ne bude samo sporadican pokusaj, onda bi i skole drugacije shvatale detcu sa dijabetesom!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Upravo radimo na podnošenju projekata nadležnim sekretarijatima za edukaciju u školama. Nadam se da ćemo proći, pa će cela akcija biti masovnija :D
Enna_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:21 pm

Post od Enna_M »

ja ovo u potpunosti podrzavam, jer predrasude o dijabetesu jos uvek postoje na ovim prostorima
skillsobuka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2015 7:39 pm
Kontakt:

Re: Edukacija po školama

Post od skillsobuka »

Naravno da je edukacija potrebna, generalno o cestim poremecajima i bolestima, a ne samo o dijabetesu. Smanjila bi se diskriminacija, kada bi deca bila informisanija.
Jovan_SP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2014 12:45 pm

Re: Edukacija po školama

Post od Jovan_SP »

Ovo je jako dobra ideja, nadam se da će nekada i država da se seti da organizuje slična predavanja, ali oni koji se za to pitaju prosto nisu na tom stepenu razvoja svesti da bi spoznali zašto je to važno
Odgovori