DIJABETS PRE TRUDNOCE

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
milena pg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 4:33 pm

DIJABETS PRE TRUDNOCE

Post od milena pg »

Ja sam dijabetes dobila u 12 godini,pazila sam se ishranom koliko sam mogla,jer znajući kakve sve komplikacije nosi ova bolest dala sam sve od sebe jer sam željela da kad se udam rodim zdravu bebu.
U 23-oj godini sam prvi put ostala trudna i naravno rodila zdravog dječaka,ali sam ga zbog njegove kilaže od 4.340gr. i dužine od 60 cm morala roditi 22 dana prije termina i to carskim putem (povećana kilaža i veličina bebe su normalne u jednoj dijabetičnoj trudnoći).
Ali sada ja bih za nekih god ili god.ipo mom rodila seku ili batu ali znajući koje komlikacije nosi ova bolest (što naravno sa prvom trudnoćom i nisam baš bila toliko upućena, znala sam samo da zbog visokog šećera beba može rasti i dobijati na kilaži više nego što je to normalno u tom trenutku,znači nisam znala da se beba može roditi sa komplikacijama veliko srce,nerazvijena pluća,nerazvijanje na vrijeme moždanih ćelija itd) vjerujete mi da mi se zato teško odlučiti i ako želim žarko roditi još jednu malu bebu.
Da li je neko bio u sličnoj situaciji ?????????
Ana_
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 6:03 pm

Post od Ana_ »

Jos jedna iz pg... :) pogledaj na topicu Dijabetes i trudnoca,mislim da ces naci nesto..
milena pg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 4:33 pm

Post od milena pg »

jos jedna :lol:
Odgovori