Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Imam jedno pitanje za vas iskusne dijabeticare. Ovako, znam da vecina ima one kartice na kojima pise ime i prezime i doza u slucaju hipoglikemijske kome,ali zanima me ima li neko nekakvu narukvicu ili ogrlicu ili bilo sto drugo na cemu pise da ste dijabeticar.....Jer moje razmisljanje je islo do toga sto ako se nekome nesto desi,tj. da se onesvjesti usred grada ili tako negdje. Kako mu pomoci? Moze biti stvarno pre kasno jer znam za jedan slucaj gdje je majka dvoje djece umrla jer se onesvjestila i dok je dosla do bolnice nazalost bilo je pre kasno :/niko se nije sjetio kopati po torbi i traziti dokaze da boluje od necega....Meni to osobno nikada ne bi palo na pamet,mislila bi da je covjeku lose zbog vremena ili nekog razloga koji me nebi uspanicio. Nadam se da imate iskustva s time jer relativno sam novi dijabeticar HVALA (btw. imam 16 g. tak da znate s kim pricate )
[quote="Rioo"]Imam jedno pitanje za vas iskusne dijabeticare. Ovako, znam da vecina ima one kartice na kojima pise ime i prezime i doza u slucaju hipoglikemijske kome,ali zanima me ima li neko nekakvu narukvicu ili ogrlicu ili bilo sto drugo na cemu pise da ste dijabeticar.....Jer moje razmisljanje je islo do toga sto ako se nekome nesto desi,tj. da se onesvjesti usred grada ili tako negdje. Kako mu pomoci? Moze biti stvarno pre kasno jer znam za jedan slucaj gdje je majka dvoje djece umrla jer se onesvjestila i dok je dosla do bolnice nazalost bilo je pre kasno :/niko se nije sjetio kopati po torbi i traziti dokaze da boluje od necega...
Ja se slazem da bismo mi slatki trebali da imamo neko prepoznatljivo obelezje po kome bi se odmah videlo da smo dijabeticari. Ja sam insulin zavisni dijabeticar 5 godina i 2 puta sam se onesvescivala, tj. jednom se nisam onesvestila ali imam rupu u secanju od 3h, a drugi put sam se onesvestila. Nisam do sada cula da iko kod nas ima narukvicu/ogrlicu na kojoj pise da je dijabeticar ali mislim da bi to bila prava stvar!