Da li je tacno da se dijabeticari brze razvijaju od drugih zbog redovnog primanja insulina i da li moze nekako to da se iskombinuje sa teretanom, mislim da se iskoristi, posto mnogi bodibilderi koriste insulin kako bi se bolje i brze razvili?
Hvala
Dijabetes i teretana, pomoc
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Re: Dijabetes i teretana, pomoc
Niko, nista? :/
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 3:37 am
Cisto sumnjam u brzi razvoj zbog redovnog primanja insulina ali svasta je moguce. Treniram 20+ meseci i napredak se vidi ali ni blizu ocekivanog 

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 8:46 am
Insulin je gradivni hormon. Brže se stvara mišićna masa kao što se lakše stvara i masno tkivo ako ne trenirate. Naravno, ako unos insulina prati i unos odgovarajuće količine hrane.
Potreban mi je neko ko je dijabeticar i ko je to vec radio, bitna je kombinacija insulina i hrane a ja sam necu da se zezam sa tim pa trazim savet..
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 3:37 am
Trening, ishrana i odmor, i ukoliko jedan od njih izostaje, tesko ces doci do uspeha. Licno, danima kad treniram smanjujem doze insulina sa npr 18 ij na 14ij novorapida i sa 22 ij lantusa na 16. I da ne zaboravim godine i genetika su bitan faktor.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 8:46 am
Ja ne smanjujem doze kad treniram nego jedem više zato što ne pokušavam da oslabim nego da dobijem mišićnu masu. Kod mene to deluje. Ako je neki jači kardio trening, onda trebaju manje doze. Kao i kod svega ostalog, važno je da čovek sam prati kako njegov organizam reaguje. Svi smo različiti.
Znam da zvuci suludo i glupo ali mnogi koje poznajem prvo daju insulin pa treniraju pa tek jedu, ne znam zasto i to me zanima. A znam da je to previlik rizik zbog hipoglikemije. Inace, hvala
Prvo jedno upozorenje: oprezno sa tempiranjem glukoze i insulina, čitao sam na forumima o padanju u šok. Možda da vidiš na nekom bb forumu.
Znam da uzimaju ins posle treninga i nakon što su uneli glukozu i lako svarljivi protein. Poenta je da bude dovoljno glukoze da se ne zapadne u hipoglikemiju, oni to računaju po kg mase i dozi ins, kao i da bude konstantni priliv amino kiselina u mišiće dok je ins aktivan.
Znam da uzimaju ins posle treninga i nakon što su uneli glukozu i lako svarljivi protein. Poenta je da bude dovoljno glukoze da se ne zapadne u hipoglikemiju, oni to računaju po kg mase i dozi ins, kao i da bude konstantni priliv amino kiselina u mišiće dok je ins aktivan.