Dijabetes i teretana, pomoc

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Gohard
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 09, 2013 7:17 pm

Dijabetes i teretana, pomoc

Post od Gohard »

Da li je tacno da se dijabeticari brze razvijaju od drugih zbog redovnog primanja insulina i da li moze nekako to da se iskombinuje sa teretanom, mislim da se iskoristi, posto mnogi bodibilderi koriste insulin kako bi se bolje i brze razvili?
Hvala
Gohard
Novi član
Novi član

Re: Dijabetes i teretana, pomoc

Post od Gohard »

Niko, nista? :/
plastic paddy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 3:37 am

Post od plastic paddy »

Cisto sumnjam u brzi razvoj zbog redovnog primanja insulina ali svasta je moguce. Treniram 20+ meseci i napredak se vidi ali ni blizu ocekivanog :-?
Morbid_Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 8:46 am

Post od Morbid_Angel »

Insulin je gradivni hormon. Brže se stvara mišićna masa kao što se lakše stvara i masno tkivo ako ne trenirate. Naravno, ako unos insulina prati i unos odgovarajuće količine hrane.
Gohard
Novi član
Novi član

Post od Gohard »

Potreban mi je neko ko je dijabeticar i ko je to vec radio, bitna je kombinacija insulina i hrane a ja sam necu da se zezam sa tim pa trazim savet..
plastic paddy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 3:37 am

Post od plastic paddy »

Trening, ishrana i odmor, i ukoliko jedan od njih izostaje, tesko ces doci do uspeha. Licno, danima kad treniram smanjujem doze insulina sa npr 18 ij na 14ij novorapida i sa 22 ij lantusa na 16. I da ne zaboravim godine i genetika su bitan faktor.
Morbid_Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 8:46 am

Post od Morbid_Angel »

Ja ne smanjujem doze kad treniram nego jedem više zato što ne pokušavam da oslabim nego da dobijem mišićnu masu. Kod mene to deluje. Ako je neki jači kardio trening, onda trebaju manje doze. Kao i kod svega ostalog, važno je da čovek sam prati kako njegov organizam reaguje. Svi smo različiti.
Gohard
Novi član
Novi član

Post od Gohard »

Znam da zvuci suludo i glupo ali mnogi koje poznajem prvo daju insulin pa treniraju pa tek jedu, ne znam zasto i to me zanima. A znam da je to previlik rizik zbog hipoglikemije. Inace, hvala
LuckyS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm

Post od LuckyS »

Prvo jedno upozorenje: oprezno sa tempiranjem glukoze i insulina, čitao sam na forumima o padanju u šok. Možda da vidiš na nekom bb forumu.

Znam da uzimaju ins posle treninga i nakon što su uneli glukozu i lako svarljivi protein. Poenta je da bude dovoljno glukoze da se ne zapadne u hipoglikemiju, oni to računaju po kg mase i dozi ins, kao i da bude konstantni priliv amino kiselina u mišiće dok je ins aktivan.
Odgovori