Dijabetes i psorijaza

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
montenegrino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 9:09 pm

Dijabetes i psorijaza

Post od montenegrino »

Dijabeticar sam vec 10 godina (tip 1) a psorijazu imam vise od 20 godina.Cesto sam znao da kazem kako bi,kad bi nekim cudom mogao da biram koje bolesti da se rijesim,kazao da bi vise volio da se oslobodim psorijaze,iako vise nego svjestan posledica koje dijabetes nosi....
Mnogo je tesko zivjeti i sa jednom od ove dvije bolesti,a tek sa obje...
Da li ima ovdje jos neko ko se mora nositi i sa dijabetesom i sa psorijazom?
Tek nakon 9 godina borbe sa dijabetesom sam saznao da kortikosteroidi,koji su maltene neizostavan sastojak svake kreme i masti koja se koristi u lijecenju psorijaze,jako lose uticu na regulaciju secera u krvi,tacnije da ga podizu.A ja sam te preparate koristio u ne malim kolicinama.
Interesuje me da li neko,ko mozda ima iste dijagnoze kao i ja,zna za neki dobar preparat za psorijazu,a da nije na bazi kortikosteroida,i da li je zapravo dokazano da oni tako lose uticu na dijabetes?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Dijabetes i psorijaza

Post od drbgd »

lokalno naneti kortikosteroidi ne prodiru u znacajnijim koncentracijama u krv, i ne mogu naneti veliku stetu ako se koriste prema uputstvu.
o kom procentu koze se radi?
montenegrino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 9:09 pm

Post od montenegrino »

Ha,tesko je reci koji je procenat koze u pitanju,ade da kazem otprilike 10%.Mada sam vec godinu dana bez bilo kakve terapije ,nakon tretmana sa Garra rufa ribicama.Taj tetman mi je donio,kao sto rekoh,godinu dana ''odmora'' od bilo kakvih ljekova za psorijazu,i sto je vaznije,godinu dana psihickog odmora.E sada stanje polako pocinje da se pogorsava,pa vec razmisljam o starim sredstvima,zato sam i postavio pitanje na ovom forumu.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Moja svekrva koristi neku rusku topovsku mast, jarko je crvene boje i oštro miriše. Doduše, njene promene su tzv. numularnog tipa, dakle psorijatični kružići, kao novčići, po celom telu, ali pretežno po rukama i nogama u predelima najviše izloženim suncu. I ova mast zaista deluje kod nje, to sam se i sama uverila, što naravno ne mora da znači da bi delovala kod svakog. Nije je kupila ovde, već joj je donesena iz Rusije pre nekoliko godina.

Eto, čisto informacije radi...

Pozdrav.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

slobodno mozete - naravno uz kontrolu dermatologa - da koristite kortikosteroide!
upozorenje se odnosilo na brojna druga stanja, kod kojih se ovi lekovi piju, ili daju kao injekcije
Odgovori