Dijabetes i kontracepcija

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
kukurek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 12:42 am

Dijabetes i kontracepcija

Post od kukurek »

Postovani,
da li neko moze da mi objasni zasto dijabeticari ne smeju da koriste kontraceptivne pilule, posto sam to procitala u uputstvu. Koje bi posledice bile, uzimanjem istih?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

A, koje to tablete? Da li si ih uzela na svoju ruku ili ti je preporučio lekar? Postoje kontraceptivne tablete koje su potpuno neškodljive za žene sa dijabetesom i to će najbolje da ti odredi endokrinolog i/ili ginekolog.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
kukurek
Novi član
Novi član

Post od kukurek »

Diabeta napisao:A, koje to tablete? Da li si ih uzela na svoju ruku ili ti je preporučio lekar? Postoje kontraceptivne tablete koje su potpuno neškodljive za žene sa dijabetesom i to će najbolje da ti odredi endokrinolog i/ili ginekolog.
pa nisam mislila na neke odredjene, mislila sam generalno na kontraceptivne pilule da li smemo da koristimo. NIsam ih nikada kupovala, narocito ne bih nikada uzela nesto na svoju ruku, nego su mi drugarice koje ih koriste rekle da pise u uputstvu da dijabeticari ne smeju da koriste, ne znam tacno koje su tablete. Meni konkretno trebaju one kontraceptivne pilule koje se koriste za lecenje akni hormonskog porekla.
Takodje sam videla da na trakama za depilaciju i na voskovima za depilaciju, od razlicitih proizvodjaca, pise da se ne preporucuje dijabeticarima. Pa me cisto zanima koja je veza izmedju svih tih stvari. Pitacu prvom prilikom i ginekologa i endokrinologa za svoje nedoumice.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Što se kontraceptivnih tableta tiče, bitno je koje ćeš uzimati zbog hormonskog statusa organizma. Reći će ti lekar koje su najbolje za tebe. Kad smo kod sredstava za depilaciju, oni to navode iz razloga što se ne preporučuje iritacija kože kod osoba koje imaju visok šećer, jer može doći i do otvaranja rana. Dve dok ti je šećer pod kontrolom, možeš slobodno sve da koristiš. U protivnom, i ja bih išla kao Robinson Kruso :lol: :lol: :lol:
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
kukurek
Novi član
Novi član

Post od kukurek »

Diabeta napisao:Što se kontraceptivnih tableta tiče, bitno je koje ćeš uzimati zbog hormonskog statusa organizma. Reći će ti lekar koje su najbolje za tebe. Kad smo kod sredstava za depilaciju, oni to navode iz razloga što se ne preporučuje iritacija kože kod osoba koje imaju visok šećer, jer može doći i do otvaranja rana. Dve dok ti je šećer pod kontrolom, možeš slobodno sve da koristiš. U protivnom, i ja bih išla kao Robinson Kruso :lol: :lol: :lol:
Hvala puno na odgovorima!
Odgovori