Dijabetes, depilacija i trajna epilacija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
Dijabetes, depilacija i trajna epilacija
Da li osobe sa dijabetesom smeju da se depiliraju i trajno epiliraju? I da se konacno resimo svih dlaka i urastanja dlaka?
- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Dijabetes, depilacija i trajna epilacija
Osobe sa dijabetesom mogu sve pa i da budu lepe i zgodne a to im i jeste prednostmajam18 napisao:Da li osobe sa dijabetesom smeju da se depiliraju i trajno epiliraju? I da se konacno resimo svih dlaka i urastanja dlaka?

"Srce veselo krepi dušu,duh žalostan suši kosti"
Cula sam da ne bi trebalo da se depiliramo,valjda zbog krvnih sudova, pa da li onda smemo da se trajno epiliramo,da li je ta trajna epilacija uopste stetna?iva5ra napisao:Osobe sa dijabetesom mogu sve pa i da budu lepe i zgodne a to im i jeste prednostmajam18 napisao:Da li osobe sa dijabetesom smeju da se depiliraju i trajno epiliraju? I da se konacno resimo svih dlaka i urastanja dlaka?![]()
![]()
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Ako ti je cuker normalan, možeš da radiš sve što hoćeš 

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Nije normalan secer, cim varira. Dobar mi je hba1c 5,7 ali je on lazan, cim mi secer varira- nizak,normalan,visok. Sto znaci da ne mogu to da radim, tj. onda mi dosta toga nije dozvoljeno?Diabeta napisao:Ako ti je cuker normalan, možeš da radiš sve što hoćeš

-
- Saradnik
- Kontakt:
Kako to misliš, HbA1c ti je lažan? Da li znaš šta pokazuje taj nalaz?
Hba1c pokazuje kontrolu secera u poslednja 3 meseca, da li je dobro ili lose regulisan. Medjutim, moze da bude lazan pokazatelj odnosno nemerodavan ako ti secer ide gore dole cesto u ta poslednja tri meseca. Tako mi je moja doktorka endokrinolog objasnila da zbog cestih hipoglikemija i ako profili nisu dobri moze da bude lazan, to sam saznala od nje, do tada to nisam ni znala, posto on pokazuje prosecno stanje secera. Inace, ja se depiliram a ponekad i brijem, ali sam od dijabetologa, ranije, cula da za nas samo brijanje dolazi u obzir, a da ne bi smeli da se depiliramo, zbog cega i ne znam koliko je to stetno, mada i za hba1c mi nije jasno, da li postoji neki tacniji pokazatelj?Diabeta napisao:Kako to misliš, HbA1c ti je lažan? Da li znaš šta pokazuje taj nalaz?
Da li povecana maljavost i urastanje dlaka mogu da imaju neke veze sa dijabetesom? 

Citav zivot mi sole pamet,a ja imam secernu bolest.

Mislim da to nema nikakve veze. I meni su rekli da imam pojacanu maljavost na pojedinim delovima tela, a znam ljude koji nemaju dijabetes pa imaju mnogo vecu maljavost od mene, a dlake urastaju od depilacije.otkacena napisao:Da li povecana maljavost i urastanje dlaka mogu da imaju neke veze sa dijabetesom?
-
- Saradnik
- Kontakt:
To ima veze sa hormonima i/ili policističnim jajnicima.
Hba1c pokazuje kontrolu secera u poslednja 3 meseca, da li je dobro ili lose regulisan. Medjutim, moze da bude lazan pokazatelj odnosno nemerodavan ako ti secer ide gore dole cesto u ta poslednja tri meseca. Tako mi je moja doktorka endokrinolog objasnila da zbog cestih hipoglikemija i ako profili nisu dobri moze da bude lazan, to sam saznala od nje, do tada to nisam ni znala, posto on pokazuje prosecno stanje secera. Inace, ja se depiliram a ponekad i brijem, ali sam od dijabetologa, ranije, cula da za nas samo brijanje dolazi u obzir, a da ne bi smeli da se depiliramo, zbog cega i ne znam koliko je to stetno, mada i za hba1c mi nije jasno, da li postoji neki tacniji pokazatelj?
Moze li meni neko lepo i tacno da odgovori na poruku? Molim vas i unapred se zahvaljujem!majam18 napisao:Hba1c pokazuje kontrolu secera u poslednja 3 meseca, da li je dobro ili lose regulisan. Medjutim, moze da bude lazan pokazatelj odnosno nemerodavan ako ti secer ide gore dole cesto u ta poslednja tri meseca. Tako mi je moja doktorka endokrinolog objasnila da zbog cestih hipoglikemija i ako profili nisu dobri moze da bude lazan, to sam saznala od nje, do tada to nisam ni znala, posto on pokazuje prosecno stanje secera. Inace, ja se depiliram a ponekad i brijem, ali sam od dijabetologa, ranije, cula da za nas samo brijanje dolazi u obzir, a da ne bi smeli da se depiliramo, zbog cega i ne znam koliko je to stetno, mada i za hba1c mi nije jasno, da li postoji neki tacniji pokazatelj?
Samo da kazem, ja o depilaciji ne znam nista, posto sam musko 
Nego ovo za Hba1c... on, tacno je, pokazuje prosek. Znaci, koliko je glikoze vezamo za hemoglobin u crvenim krvnim zrncima. To je kumulativan proces, znaci, sto veci seceri - visi i %. Posto crveno krvno zrnce zivi oko 4 meseca, onda ono 'pamti' tvoje secere u tom periodu.
To je kao da gradis kucu 3 meseca. Mozes da je izgradis do pola tako sto ces ravnomerno da dradis svaki dan, ili da je isto izgradis do pola tako sto se ubijes od posla dva meseca, a da treceg otputujes na godisnji... To sto tvoja lekarka kaze da je HbA1C 'lazan', to znaci da daje jednu prosecnu sliku koja nuzno ne reflektuje sve oscilacije koje mogu da se dese, vec samo jedan prosek, koji tebi ne znaci mnogo. Ipak, i to je dobro merilo, ako nemas velike oscilacije.

Nego ovo za Hba1c... on, tacno je, pokazuje prosek. Znaci, koliko je glikoze vezamo za hemoglobin u crvenim krvnim zrncima. To je kumulativan proces, znaci, sto veci seceri - visi i %. Posto crveno krvno zrnce zivi oko 4 meseca, onda ono 'pamti' tvoje secere u tom periodu.
To je kao da gradis kucu 3 meseca. Mozes da je izgradis do pola tako sto ces ravnomerno da dradis svaki dan, ili da je isto izgradis do pola tako sto se ubijes od posla dva meseca, a da treceg otputujes na godisnji... To sto tvoja lekarka kaze da je HbA1C 'lazan', to znaci da daje jednu prosecnu sliku koja nuzno ne reflektuje sve oscilacije koje mogu da se dese, vec samo jedan prosek, koji tebi ne znaci mnogo. Ipak, i to je dobro merilo, ako nemas velike oscilacije.
Hvala Misure na odgovoru. Meni su oscilacije nekad vece, nekad manje, tako da nema nekog pravila, a celodnevni profili glikemije su mi sarenoliki, tako da moje stanje nije bas kako treba.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 24, 2011 12:32 am
Zdravo svima!majam18 napisao: Meni su oscilacije nekad vece, nekad manje, tako da nema nekog pravila, a celodnevni profili glikemije su mi sarenoliki, tako da moje stanje nije bas kako treba.

isti je slucaj i kod mene.. dijabeticar sam vec 6 god. a sada imam 21nu god. I mene bi zanimalo to da li dijabeticari smeju da se depiliraju, jer brijanje bas i nije neko najbolje resenje, a i nemam vremena svaki dan to da radim..

Unapred hvala!