Dijabetes, depilacija i trajna epilacija

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

majam18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 01, 2010 10:25 pm

Dijabetes, depilacija i trajna epilacija

Post od majam18 »

Da li osobe sa dijabetesom smeju da se depiliraju i trajno epiliraju? I da se konacno resimo svih dlaka i urastanja dlaka?
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Dijabetes, depilacija i trajna epilacija

Post od iva5ra »

majam18 napisao:Da li osobe sa dijabetesom smeju da se depiliraju i trajno epiliraju? I da se konacno resimo svih dlaka i urastanja dlaka?
Osobe sa dijabetesom mogu sve pa i da budu lepe i zgodne a to im i jeste prednost :P :P :P
"Srce veselo krepi dušu,duh žalostan suši kosti"
majam18
Novi član
Novi član

Post od majam18 »

iva5ra napisao:
majam18 napisao:Da li osobe sa dijabetesom smeju da se depiliraju i trajno epiliraju? I da se konacno resimo svih dlaka i urastanja dlaka?
Osobe sa dijabetesom mogu sve pa i da budu lepe i zgodne a to im i jeste prednost :P :P :P
Cula sam da ne bi trebalo da se depiliramo,valjda zbog krvnih sudova, pa da li onda smemo da se trajno epiliramo,da li je ta trajna epilacija uopste stetna?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ako ti je cuker normalan, možeš da radiš sve što hoćeš ;)
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
majam18
Novi član
Novi član

Post od majam18 »

Diabeta napisao:Ako ti je cuker normalan, možeš da radiš sve što hoćeš ;)
Nije normalan secer, cim varira. Dobar mi je hba1c 5,7 ali je on lazan, cim mi secer varira- nizak,normalan,visok. Sto znaci da ne mogu to da radim, tj. onda mi dosta toga nije dozvoljeno? :o :roll:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Kako to misliš, HbA1c ti je lažan? Da li znaš šta pokazuje taj nalaz?
majam18
Novi član
Novi član

Post od majam18 »

Diabeta napisao:Kako to misliš, HbA1c ti je lažan? Da li znaš šta pokazuje taj nalaz?
Hba1c pokazuje kontrolu secera u poslednja 3 meseca, da li je dobro ili lose regulisan. Medjutim, moze da bude lazan pokazatelj odnosno nemerodavan ako ti secer ide gore dole cesto u ta poslednja tri meseca. Tako mi je moja doktorka endokrinolog objasnila da zbog cestih hipoglikemija i ako profili nisu dobri moze da bude lazan, to sam saznala od nje, do tada to nisam ni znala, posto on pokazuje prosecno stanje secera. Inace, ja se depiliram a ponekad i brijem, ali sam od dijabetologa, ranije, cula da za nas samo brijanje dolazi u obzir, a da ne bi smeli da se depiliramo, zbog cega i ne znam koliko je to stetno, mada i za hba1c mi nije jasno, da li postoji neki tacniji pokazatelj?
otkacena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 8:19 pm

Post od otkacena »

Da li povecana maljavost i urastanje dlaka mogu da imaju neke veze sa dijabetesom? :roll:
Citav zivot mi sole pamet,a ja imam secernu bolest.:D
majam18
Novi član
Novi član

Post od majam18 »

otkacena napisao:Da li povecana maljavost i urastanje dlaka mogu da imaju neke veze sa dijabetesom? :roll:
Mislim da to nema nikakve veze. I meni su rekli da imam pojacanu maljavost na pojedinim delovima tela, a znam ljude koji nemaju dijabetes pa imaju mnogo vecu maljavost od mene, a dlake urastaju od depilacije.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

To ima veze sa hormonima i/ili policističnim jajnicima.
majam18
Novi član
Novi član

Post od majam18 »

Hba1c pokazuje kontrolu secera u poslednja 3 meseca, da li je dobro ili lose regulisan. Medjutim, moze da bude lazan pokazatelj odnosno nemerodavan ako ti secer ide gore dole cesto u ta poslednja tri meseca. Tako mi je moja doktorka endokrinolog objasnila da zbog cestih hipoglikemija i ako profili nisu dobri moze da bude lazan, to sam saznala od nje, do tada to nisam ni znala, posto on pokazuje prosecno stanje secera. Inace, ja se depiliram a ponekad i brijem, ali sam od dijabetologa, ranije, cula da za nas samo brijanje dolazi u obzir, a da ne bi smeli da se depiliramo, zbog cega i ne znam koliko je to stetno, mada i za hba1c mi nije jasno, da li postoji neki tacniji pokazatelj?
majam18
Novi član
Novi član

Post od majam18 »

majam18 napisao:Hba1c pokazuje kontrolu secera u poslednja 3 meseca, da li je dobro ili lose regulisan. Medjutim, moze da bude lazan pokazatelj odnosno nemerodavan ako ti secer ide gore dole cesto u ta poslednja tri meseca. Tako mi je moja doktorka endokrinolog objasnila da zbog cestih hipoglikemija i ako profili nisu dobri moze da bude lazan, to sam saznala od nje, do tada to nisam ni znala, posto on pokazuje prosecno stanje secera. Inace, ja se depiliram a ponekad i brijem, ali sam od dijabetologa, ranije, cula da za nas samo brijanje dolazi u obzir, a da ne bi smeli da se depiliramo, zbog cega i ne znam koliko je to stetno, mada i za hba1c mi nije jasno, da li postoji neki tacniji pokazatelj?
Moze li meni neko lepo i tacno da odgovori na poruku? Molim vas i unapred se zahvaljujem!
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Samo da kazem, ja o depilaciji ne znam nista, posto sam musko :)

Nego ovo za Hba1c... on, tacno je, pokazuje prosek. Znaci, koliko je glikoze vezamo za hemoglobin u crvenim krvnim zrncima. To je kumulativan proces, znaci, sto veci seceri - visi i %. Posto crveno krvno zrnce zivi oko 4 meseca, onda ono 'pamti' tvoje secere u tom periodu.

To je kao da gradis kucu 3 meseca. Mozes da je izgradis do pola tako sto ces ravnomerno da dradis svaki dan, ili da je isto izgradis do pola tako sto se ubijes od posla dva meseca, a da treceg otputujes na godisnji... To sto tvoja lekarka kaze da je HbA1C 'lazan', to znaci da daje jednu prosecnu sliku koja nuzno ne reflektuje sve oscilacije koje mogu da se dese, vec samo jedan prosek, koji tebi ne znaci mnogo. Ipak, i to je dobro merilo, ako nemas velike oscilacije.
majam18
Novi član
Novi član

Post od majam18 »

Hvala Misure na odgovoru. Meni su oscilacije nekad vece, nekad manje, tako da nema nekog pravila, a celodnevni profili glikemije su mi sarenoliki, tako da moje stanje nije bas kako treba.
Zuckerschnecke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 24, 2011 12:32 am

Post od Zuckerschnecke »

majam18 napisao: Meni su oscilacije nekad vece, nekad manje, tako da nema nekog pravila, a celodnevni profili glikemije su mi sarenoliki, tako da moje stanje nije bas kako treba.
Zdravo svima! :)
isti je slucaj i kod mene.. dijabeticar sam vec 6 god. a sada imam 21nu god. I mene bi zanimalo to da li dijabeticari smeju da se depiliraju, jer brijanje bas i nije neko najbolje resenje, a i nemam vremena svaki dan to da radim.. :P Pitala sam svog lekara, medjutim nije znao tacno da mi odgovori.. Dakle, da li je depilacija dozvoljena ako variraju seceri?
Unapred hvala!
Odgovori