Sticajem okolnosti,zbog posla ,znam dijebeticare koji su otisli u invalidsku penziju iskljucivo zbog dijabetesa i komplikacija istog...
Postupak je sledeci,br. 1
Lekar opste prakse pravi predmet i odlazi se u Nemanjinu ulicu,fond za zdrvstveno i penzijsko osiguranje i na nekom od saltera se uzimaju svi potrebni obrasci!
Oni se popune, prilozi se predmet lekara opste prakse i sva,ali sva medicinska dokumentacija koju imate,bitna ili nebitna,stara ili nova,vezana ili nevezana za dijabet!!!!Nije kljuc sta pise samo,vec i koliko papira ima!!!
Ta dokumentacija se odnosi na predkomisiju u DZ Palilula,treci sprat.Predkomisija pregleda dokumentaciju i apsolutno svima,overava predmet lekara opste prakse,nikad ne prave problema,i time daje predlog za invalidsku komisiju!
Sa predlogom,tj predmetom lekara opste prakse i dokumentacijom koju Vam vrate,vracate se na salter u Nemanjinoj i tu predajete predmet,fasciklu sa dokumentima i pazite da Vam sluzbenica ne vrati papire.Kazete da Vam je lekar to sredio i da su svi vazni!!!
Na invalidsku komisiju se moraju predati originali dokumenata,pa Vam predlazem da ih za sebe kopirate!!!Jako vazno!!!Umeju da se zagube!!!
Uz to se predaje i kopija zdravstvene,radne knjizice,licne karte i iista dokumenta se donose na uvid!
Pole dva meseca oni Vas pozivaju na komisiju.Komisija je obiocan razgovor sa jednim ili vise lekara,koji tada procenjuju Vas tonus,brzinuboju lica...,cesto traze ubode...,psihicko,fizicko stanje...
To trje 15 min i nisu neprijatni.
Posle dva meseca stize resenje...
BR 2 ukoliko na invalidsku komisiju idete sa bolovanja postupak je isti,ali posle 6 meseci Vi morate izaci na invalidsku komisiju!
Nadam se da sam Vam pomogla!
Nije nemoguce,cak mislim da ako ima objektivnih razloga ugl.,hoce da daju penziju.
Ako Vas odbiju,Vi za 6 meseci ponovite postupak i tada ce Vas prihvatiti!!