dijabet & dj-ing
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 06, 2005 3:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
dijabet & dj-ing
Ja sam dijabeticar vec deset godina i pet godina se bavim muzikom . Poceo sam da primecujem kako mi ponekad smeta vrlo glasna muzika,ne cesto ali se desava, pa sam hteo da se informisem kako bi to moglo da se odrazi na moje zdravlje . Ja obozavam glasnu i energicnu elektronsku muziku i sanjam da uspem u ovom poslu ali me je strah da necu moci da usaglasim svoju bolest i dj-ing. Unapred zahvalan!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Kontakt:
Adrenalin
Mislim da je tema nova i veoma složena, a podloga je ADRENALIN.
Ja koristim muzičke podloge kao najjaču stimulaciju pred vežbanje (heavy metal ili Karl Orff svejedno), ali sigurno se veoma pojačava lučenje adrenalina. Pošto istovremeno ide naporan mišićan rad ne dolazi do (osetnijeg) rasta glikemije.
Situacija bi mogla da bude drastično drugačija u slučaju mirovanja, i tu bi moglo da dođe do dugotrajnijeg i značajnijeg rasta glikemije sa NEGATIVNIM bruto efektom.
U praksi su poznate situacije uzbuđenja pred važno takmičenje koje se nije održalo i veoma negativan uticaj na zdrav organizam, a pogotovu na osetljiv kao što je DM.
Veoma glasna muzika sasvim sigurno stimuliše lučenje adrenalina (koji mobiliše glukozu i podiže glikemiju u krvi), ali je veoma bitno da li se taj adrenalin, i ta povećana glikemija, "amortizuju", ili potrše, kroz neku povezanu aktivnost, ili deluju na organizam u mirovanju, što bi moglo da bude bolesno.
Bilo bi interesantno meriti glikemiju u seansama slušanja glasne muzike, i to podeliti kao iskustvo sa ostalima na forumu.
Ja koristim muzičke podloge kao najjaču stimulaciju pred vežbanje (heavy metal ili Karl Orff svejedno), ali sigurno se veoma pojačava lučenje adrenalina. Pošto istovremeno ide naporan mišićan rad ne dolazi do (osetnijeg) rasta glikemije.
Situacija bi mogla da bude drastično drugačija u slučaju mirovanja, i tu bi moglo da dođe do dugotrajnijeg i značajnijeg rasta glikemije sa NEGATIVNIM bruto efektom.
U praksi su poznate situacije uzbuđenja pred važno takmičenje koje se nije održalo i veoma negativan uticaj na zdrav organizam, a pogotovu na osetljiv kao što je DM.
Veoma glasna muzika sasvim sigurno stimuliše lučenje adrenalina (koji mobiliše glukozu i podiže glikemiju u krvi), ali je veoma bitno da li se taj adrenalin, i ta povećana glikemija, "amortizuju", ili potrše, kroz neku povezanu aktivnost, ili deluju na organizam u mirovanju, što bi moglo da bude bolesno.
Bilo bi interesantno meriti glikemiju u seansama slušanja glasne muzike, i to podeliti kao iskustvo sa ostalima na forumu.
Mislim da ce tebi najveci problem predstavljati duvanski dim kojeg imas u svim lokalima koliko hoces ,jer prvo ipak stradaju najfiniji krvni sudovi.ja slusam glasnu muziku i ona mi nepravi problem ali ako stalno visis po klubovima odose pluca a pogotovu jos ako pijes neki alkohol ili energetsko pice...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 1:42 am
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Pa javljajte se ljudi, kad vec ne spavate!
Ja vapim tamo u studiju, smisljam kojekakve price i goste, a evo koliko ih je na forumu! Takodje je svako od vas dobrodosao da gostuje i da caskamo ispred mikrofona o svemu sto zelite. Nista ne boli i poprilicno je cool atmosfera. Ima li doborovoljaca?
Inace ovo oko muzike je cist adrenalin, kao sto Brka kaze. Ja slusam "tesku" muziku veoma glasno uglavnom kad mi je secer visok

Inace ovo oko muzike je cist adrenalin, kao sto Brka kaze. Ja slusam "tesku" muziku veoma glasno uglavnom kad mi je secer visok

-
- Novi član
- Kontakt:
Ja sam iz Prokuplja kod Nisa. Cesto dolazim u BG kod devojke i po nekim desavanjima tako da obecavam kad budem dosao sledeci put doci cu ako poziv i dalje vazi u emisiju da caskamo. Ja imam nesto malko iskustva sa radio emisijama jer sam se bavio time ovde po lokalnim radio stanicama i bice mi zadovoljstvo da pomognem bilo kako.
-
- Novi član
- Kontakt:
202
Posto nisam iz BG-a iako ga dosta poznajem neznam gde je zgrada 202-ke pa bih molio da me obavestite kako bih se lakse snasao i ako moze informacija koja je frekvencija za 202-ku za juzni deo Srbije jer nije na onoj Beogradskoj bar je ja ne hvatam a imam dobru antenu.
Unapred zahvalan!
Unapred zahvalan!

- admin
- doktor.rs tim
- Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
- Kontakt:
Sve informacije o emisiji i frekvencijama na: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3289
-
- Novi član
- Kontakt:
Izvinjavam se
Bio sam ceo vikend na nekom veselju van grada i dosao sam na vreme za emisiju ali nisam bio u stanju da ostanem budam jer sam tri dana slavio i plus izigravao sofera jer ja jedini ne pijem. Sledece nedelje sve otkazujem obecavam!