dijabet & dj-ing

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
djsweet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2005 3:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

dijabet & dj-ing

Post od djsweet »

Ja sam dijabeticar vec deset godina i pet godina se bavim muzikom . Poceo sam da primecujem kako mi ponekad smeta vrlo glasna muzika,ne cesto ali se desava, pa sam hteo da se informisem kako bi to moglo da se odrazi na moje zdravlje . Ja obozavam glasnu i energicnu elektronsku muziku i sanjam da uspem u ovom poslu ali me je strah da necu moci da usaglasim svoju bolest i dj-ing. Unapred zahvalan!
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Naravno da se moraš malo prilagoditi ali ne vidim razlog da ti dijabet zasmeta :D
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Kontakt:

Adrenalin

Post od Brka »

Mislim da je tema nova i veoma složena, a podloga je ADRENALIN.

Ja koristim muzičke podloge kao najjaču stimulaciju pred vežbanje (heavy metal ili Karl Orff svejedno), ali sigurno se veoma pojačava lučenje adrenalina. Pošto istovremeno ide naporan mišićan rad ne dolazi do (osetnijeg) rasta glikemije.

Situacija bi mogla da bude drastično drugačija u slučaju mirovanja, i tu bi moglo da dođe do dugotrajnijeg i značajnijeg rasta glikemije sa NEGATIVNIM bruto efektom.

U praksi su poznate situacije uzbuđenja pred važno takmičenje koje se nije održalo i veoma negativan uticaj na zdrav organizam, a pogotovu na osetljiv kao što je DM.

Veoma glasna muzika sasvim sigurno stimuliše lučenje adrenalina (koji mobiliše glukozu i podiže glikemiju u krvi), ali je veoma bitno da li se taj adrenalin, i ta povećana glikemija, "amortizuju", ili potrše, kroz neku povezanu aktivnost, ili deluju na organizam u mirovanju, što bi moglo da bude bolesno.

Bilo bi interesantno meriti glikemiju u seansama slušanja glasne muzike, i to podeliti kao iskustvo sa ostalima na forumu.
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Post od secerko75 »

Mislim da ce tebi najveci problem predstavljati duvanski dim kojeg imas u svim lokalima koliko hoces ,jer prvo ipak stradaju najfiniji krvni sudovi.ja slusam glasnu muziku i ona mi nepravi problem ali ako stalno visis po klubovima odose pluca a pogotovu jos ako pijes neki alkohol ili energetsko pice...
djsweet
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od djsweet »

ja sam ovaj sajt otkrio tek skoro i bas mi je drago da su se setili ovoga jer mi je mnogo lakse kad cujem misljenja drugih i njihova iskustva. Zanima me kad je emisija na 202 koju vodi Dijabeta zeleo bih da je slusam?
Tako isti-a tako razlicit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 1:42 am

Post od Tako isti-a tako razlicit »

Emisija je nedelja na ponedeljak u 1h.
Super je emisijica samo steta sto se mali broj slusalaca ukljucuje u program. :wink:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pa javljajte se ljudi, kad vec ne spavate! :D Ja vapim tamo u studiju, smisljam kojekakve price i goste, a evo koliko ih je na forumu! Takodje je svako od vas dobrodosao da gostuje i da caskamo ispred mikrofona o svemu sto zelite. Nista ne boli i poprilicno je cool atmosfera. Ima li doborovoljaca? :D
Inace ovo oko muzike je cist adrenalin, kao sto Brka kaze. Ja slusam "tesku" muziku veoma glasno uglavnom kad mi je secer visok :wink:
djsweet
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od djsweet »

Ja sam iz Prokuplja kod Nisa. Cesto dolazim u BG kod devojke i po nekim desavanjima tako da obecavam kad budem dosao sledeci put doci cu ako poziv i dalje vazi u emisiju da caskamo. Ja imam nesto malko iskustva sa radio emisijama jer sam se bavio time ovde po lokalnim radio stanicama i bice mi zadovoljstvo da pomognem bilo kako.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Naravno da poziv uvek vazi! Samo mi se javi u toku radne nedelje kada budes zeleo da gostujes, da te ubacim na spisak na portirnici, inace neces moci da udjes u zgradu. To vazi za sve vas koji zelite da mi se pridruzite u studiju :wink:
djsweet
Novi član
Novi član
Kontakt:

202

Post od djsweet »

Posto nisam iz BG-a iako ga dosta poznajem neznam gde je zgrada 202-ke pa bih molio da me obavestite kako bih se lakse snasao i ako moze informacija koja je frekvencija za 202-ku za juzni deo Srbije jer nije na onoj Beogradskoj bar je ja ne hvatam a imam dobru antenu.
Unapred zahvalan! :D
djsweet
Novi član
Novi član
Kontakt:

nasao sam

Post od djsweet »

nasao sam frekvenciju napokon lepo i sad se cuje odlicno praticu vas u nedelju :lol:
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Sve informacije o emisiji i frekvencijama na: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3289
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

202-ka je u Hilandarskoj ulici, u zgradi Radio Beograda, dakle u samom centru (kod Politike).
Sto se javljanja u program tice, princip je taj da ostavite broj telefona i mi vas pozovemo u toku programa, tako da razgovori idu o trosku radija. Eto, tek da razjasnimo... :D Pa, cujemo se nocas, nadam se! :D
djsweet
Novi član
Novi član
Kontakt:

Izvinjavam se

Post od djsweet »

Bio sam ceo vikend na nekom veselju van grada i dosao sam na vreme za emisiju ali nisam bio u stanju da ostanem budam jer sam tri dana slavio i plus izigravao sofera jer ja jedini ne pijem. Sledece nedelje sve otkazujem obecavam! :wink:
Odgovori