Debilska drzava

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Debilska drzava

Post od secerko75 »

Jutros odem u dom zdravlja da uzmem inzulin ali u ovoj drzavi to ne ide tako lako,od danas je na snazi neki novi zakon po kome su drasticno poostrili mere ko moze i koliko da dobije inzulina,penova..Pa ja ne mogu da verujem kakvi debili vode ovu drzavu i ovo zdravstvo..Ej kaze mi doktor da su sve drzave okolo racunajuci i albaniju bolji od nas,kaze mi covek da cu mozda morati da se vracam na sprice!!??Pa gde mi to zivimo ,kakva je ovo dripacka drzava,ne,ne ne mogu da verujem ;PREVARANTI,HOSTAPLERI,DRIPCI,PEDERI,ko im da diplomu...
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

U jutrosnjem Kuriru cini mi se je pisalo isto kako je jedna zena imala problema sa nabavkom iglica i jos nekih pomagala za dete koje ima 16 godina.Na kraju teksta je napisano da su valjda iz ministarstva ili nekog zavoda,ne secam se,rekli da u pocetku kao moze da se potkrade neka greska ali da sigurno nijedan dijabeticar nece biti uskracen za sredstva koja mu sleduju,samo ce kao biti ostrije kontrole istog.
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

kradja je vazna zdravlje je suvisno

Post od donkihot »

Ovo sto se desava tacno se zna zasto se radi.Treba ustedeti pare i od dece na insulinskoj terapiji koju stvar niko zivi nije u stanju da razume.Pogledajte participacije sve bolje lekove cak i domacih proizvodjaca,za Hemofarmov Cholipam- statin participacija je 75%, a zamislite koliko miliona kutija lekova se izda godisnje pa su participaciju od 10 dinara po RECEPTU ppovecali na 20 dinara po KUTIJI, pa koje su to sve pare. Posle toga se Ministar hvali o ustedama i istovremeno o brizi za zdravlje naroda. Strava, ali smo zato svi mi krivi koji biramo takve da nam vode drzavu.Gde odlaze te pare tj. ``ustede``, valjda svi znaju.
GoranB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2005 12:27 am

Post od GoranB »

Prosto neverovatno sta se radi. Nisam citao taj novi pravilnik, ali prateci vesti gledam sta se desava.
ono sto hitno treba uraditi je alarmiranje javnosti. Mora da postoje savesni novinari i novine koje ce malo uzdramati javnost.
SHOW MUST GO ON
Angel_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 17, 2005 9:18 pm

Post od Angel_bg »

Ma ovo je strasno sto su uradili.Prosto se pitam ko je uvodio taj pravilnim?!
Mozda neki automehanicar.

I jedna mi stvar nije sad uopste jasna...KO SAD UOPSTE IMA PRAVO NA BESPLATNE TRAKE?

Hvala na odgovoru unapred!!! :evil:
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Pravo na trake imaju insulin zavisni dijabeticari do 26 godina kako sam razumeo i tada se valjda prolazi neka komisija koja utvrdjuje kolicinu za meces dana.Ako sam negde pogresio,ispravite me.
Angel_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 17, 2005 9:18 pm

Post od Angel_bg »

Ma ja sam nesto shvatila da ce moci trake samo studenti i deca do 18.
Jesam li upravu?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Sve komentare molim pod temu 'Izasao je novi pravilnik'. Hvala. Gledajte drugi dnevnik na RTS1 u subotu 14.01. a pre toga slusajte i javite se u radio emisiju na 99.3 MHz od 10.00 h.
Odgovori