dala sam 11 jedinica novorapida umesto levemira

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
radoznala jela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

dala sam 11 jedinica novorapida umesto levemira

Post od radoznala jela »

Da li vam se tako nesto desilo.Ja sam se jaako uplasila,dala sam sebi umesto bazalnog levemira koji dajem u 22 h, 11 jedinica novorapida, nisam gledala, ne znam sta mi bi. pomozite.Doza levemira mi je 14.
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

Meni se nije dsilo,alli znam par njih kojima je to uspelo.Samo dodas manje mutnog i pazis da ne upadnes u hipo!Zalepi neke fluorescentne boje na svaki pen da te i vizuelno opomenu!
radoznala jela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 11:46 am

Post od radoznala jela »

Hvala na odgovoru!Prosla je opasnost, a ja sam mislila da cu odlepiti. Levemir sam dala tek u 4 ujutru i to manju dozu. Ne znam da li se moze davati u dve ture,npr da dam jos malo levemira u podne...
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

To ipak mora endokrinolog da proceni.Prilicno je rizicno da sama isprobavas doze.Ti napravi shemu na papiru,onako kako mislis da tebi odgovara,pa kod doce na konsultaciju!
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Novorapid je svoje odradio vec posle 2-3 sata, tako da si komotno odmah mogla da uzmes levemir, da pojedes kolac i ides na spavanje :)

Sto se tice dozivljaja, ja sam jednom zviznuo insulatarad direktno u venu.. cini mi se 16 jedinica.. to je bila dugotrajna hipoglikemija :D
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Odgovori