cvekla
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Da, cvekla sadrzi oko 10% ugljenih hidrata ALI, jedno veliko ALI, takodje sadrzi antocijanine (obojena materija) za koje se predpostavlja da su prirodni anti-dijabetici, a da, pored toga, imaju veoma pozitivno dejstvo na mikro-cirkulaciju, nasu glavnu avet.
Americki istrazivaci obecavaju novu seriju antidijabetika na bazi antocijanina iz jedne vrste visnje, ali je cvekla isto tako mocna.
Moj savet (tako i sam radim) uzimajte je svezu, a njenih 10% ugljenih hidrata uracunajte ako ste na low-carb rezimu.
Americki istrazivaci obecavaju novu seriju antidijabetika na bazi antocijanina iz jedne vrste visnje, ali je cvekla isto tako mocna.
Moj savet (tako i sam radim) uzimajte je svezu, a njenih 10% ugljenih hidrata uracunajte ako ste na low-carb rezimu.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Ja sam sve lepo stavila na sajt, samo nema ko da cita!
Otidjite na http://www.diabeta.net/secerne_jedinice2.htm i tamo cete videti da cvekla pripada potvrcu B grupe i koliko grama sveze i kuvane cvekle predstavlja jednu secernu jedinicu... c-c-c-c....

npr. ono sto je pocetnicima vazno vama je na dnu i negde zabaceno a neke zastarele vesti su vam udarne to je po mom misljenju pogresno......vesti stavite u posebni rubliku.....a informacije koje nisu prolaznog karaktera i koje su u stalnoj primeni (vama iskusnima nije vise potrebno mnogo toga ) treba da su vidno obelezene tzv glavni plan....
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Ja se slazem da je sajt zastareo u tehnickom smislu, ali ja treba da se kloniram da bih sve stigla. Hvala za sugestije. Mary je obecala pomoc, pa nista! Mary, citas li???
To sto neki nemaju informacije moze da znaci da i ne znaju da sajt postoji, a ja ne zelim da svakom naturam na nos idi na www......
Odakle mi informacije, pogledajte u bibiografiji - nisam izmislila toplu vodu, vec priredila najveci deo potrebnih informacija iz dostupne mi literature + licnih iskustava.

To sto neki nemaju informacije moze da znaci da i ne znaju da sajt postoji, a ja ne zelim da svakom naturam na nos idi na www......

Odakle mi informacije, pogledajte u bibiografiji - nisam izmislila toplu vodu, vec priredila najveci deo potrebnih informacija iz dostupne mi literature + licnih iskustava.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
ako treba pomoc oko sajta moze moj brat da ga sredi samo kazite kako da se povezemo......on je programer profesionalno se time bavi pa moze da nam pomogne nama i svima i vama....a informacije su odlicne na sajtu kao sto rekoh ali su lose rasporedjene to je kriv onaj koji je sajt pravio a ne Diabeta....(ako ga nije ona pravila ) svi odgovori i podrske su i vise nego super.....samo tako nastavite a svi trebamo nekako da ucestvujemo....pa to je drustvo
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm