cvekla

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

cvekla

Post od Duskoo »

da li u cvekli ima secera?Htela bih da je iscedim i dam kao sok umesto voca ili sok od sargarepe?moze li to za uzinu ili....?
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Brka »

Da, cvekla sadrzi oko 10% ugljenih hidrata ALI, jedno veliko ALI, takodje sadrzi antocijanine (obojena materija) za koje se predpostavlja da su prirodni anti-dijabetici, a da, pored toga, imaju veoma pozitivno dejstvo na mikro-cirkulaciju, nasu glavnu avet.

Americki istrazivaci obecavaju novu seriju antidijabetika na bazi antocijanina iz jedne vrste visnje, ali je cvekla isto tako mocna.

Moj savet (tako i sam radim) uzimajte je svezu, a njenih 10% ugljenih hidrata uracunajte ako ste na low-carb rezimu.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja sam sve lepo stavila na sajt, samo nema ko da cita! :D Otidjite na http://www.diabeta.net/secerne_jedinice2.htm i tamo cete videti da cvekla pripada potvrcu B grupe i koliko grama sveze i kuvane cvekle predstavlja jednu secernu jedinicu... c-c-c-c.... :D :wink:
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Brka »

Ne znam gde je Diabeta nasla da 200 gr cvekle sadrzi 12 gr UH, odnosno 6%; Ja sam nasao u literaturi (na vise mesta) da i sargarepa i cvekla, u svezem stanju, sadrze oko 10% UH, sto je znatno vise. Od povrca crni luk sadrzi negde oko 6% itd..
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

na sajtu se zaista moze procitati svasta ali je krajnje nepregledan.....probajte malo da ga resteurirate...
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

npr. ono sto je pocetnicima vazno vama je na dnu i negde zabaceno a neke zastarele vesti su vam udarne to je po mom misljenju pogresno......vesti stavite u posebni rubliku.....a informacije koje nisu prolaznog karaktera i koje su u stalnoj primeni (vama iskusnima nije vise potrebno mnogo toga ) treba da su vidno obelezene tzv glavni plan....
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

kao sto ste mogli i da primetite dosta ljudi se ne snalazi tj ne stize do informacija i ako ih ima na sajtu....pitanje je sto?

pr. decko koji je pitao o potenciji ......
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja se slazem da je sajt zastareo u tehnickom smislu, ali ja treba da se kloniram da bih sve stigla. Hvala za sugestije. Mary je obecala pomoc, pa nista! Mary, citas li??? :wink:
To sto neki nemaju informacije moze da znaci da i ne znaju da sajt postoji, a ja ne zelim da svakom naturam na nos idi na www...... :lol:
Odakle mi informacije, pogledajte u bibiografiji - nisam izmislila toplu vodu, vec priredila najveci deo potrebnih informacija iz dostupne mi literature + licnih iskustava. :wink:
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Brka »

Bas taj tvoj site mi je bio najjace svetlo u najtamnijem tunelu. Kada sam izasao iz bolnice i usao u DM svet, to je bilo mesto odakle sam krenuo u sve dobre akcije.

Da, treba da se kloniras jer nam to znaci i vredi. Uskoro cu imati nesto vremena da ponesto asistiram.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

PUNO, PUNO H V A L A!!! :D :D :D Nemate pojma koliko meni ovakve reci znace! :D To mi je potvrda da ne radim sve zalud i da mogu da pomognem..... :D
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Ja sam ti vec cestitala, ali da ponovim, prva si i jedina ovde napravila tako nesto i od velike koristi dijabeticarima....ko zna bolje, nek izvoli... :wink:
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

ako treba pomoc oko sajta moze moj brat da ga sredi samo kazite kako da se povezemo......on je programer profesionalno se time bavi pa moze da nam pomogne nama i svima i vama....a informacije su odlicne na sajtu kao sto rekoh ali su lose rasporedjene to je kriv onaj koji je sajt pravio a ne Diabeta....(ako ga nije ona pravila ) svi odgovori i podrske su i vise nego super.....samo tako nastavite a svi trebamo nekako da ucestvujemo....pa to je drustvo
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Diabeta je pravila sajt :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Jeste, sam svoj majstor u svakom pogledu! :D Zato mi je svaka pomoc vise nego dobrodosla :D
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Pa onda se javite na [email protected] ako mislite da moj brat malo modernizuje taj sajt..... :P :lol: :D :wink:
Odgovori