corn flakes ili musli

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

corn flakes ili musli

Post od Duskoo »

da li ista od toga sme da se jede posto na svakoj ambalazi pise da ima secera ali ne u kojoj kolicini. i za koji obrok bi to moglo da se jede?
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Brka »

Corn flakes ima jako visok G-index, odnosno jako brzo otpusta UH, i meni glikemija opako raste posle uzimanja bilo koje hrane od kukuruza, a slicna stvar je i sa muslima.

Ja ih apsolutno izbegavam.
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Ovsene pahuljice u mleku ili jogurtu, za uzinu. To je to :)
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Kada kupuješ hranu nije bitno koliko ima šećera već koliko ima UH uopšte. Ne podiže ti šećer samo sltko već i brašno, krompir ... sve što sadrži UH pa vodi računa i o tome :)
dragica.s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm

Post od dragica.s »

Corn fleks je i meni strasno podizao secere i sad vise ne koristim ni jedno ni drugo. Ma ima korisnijih i ukusnijih stvari koje mogu da se jedu.
Dragica11
gazza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2005 4:11 pm

Post od gazza »

kornflejks je los, em je tu kukuruz kao baza em je zasladjen. to je namirnica za izbegavanje.

sto se musli tice, najbolje je da spravljas svoju kombinaciju. moj dorucak se zadnjih godinu dana, sem kada ponekad preskocim pa pojedem parce crnog hleba sa zitaricama, uglavnom sastoji od 3 kasike musli koje spremam od kombinacije mekinja, ovsenih ili jecmenih pahuljica, susamovih i lanenih semenki i dosta cimeta, rastopljenih u jogurtu ili surutki, sta mi je vec pod rukom. kada mi organizam trazi nesto sladje, ja dodam pola naseckane kisele jabuke ili malo onog vestackog meda za dijabeticare.

i trudim se da mi ovo bude glavni unos UH u organizam u toku dana, sem jos 1-2 jabuke i ponekad case vina. ako ovo doruckujem ne jedem vise hleb tokom dana, ne jedem krompir, preskacem pirinac i bilo sta UH.

ovo dize secer kod mene za oko 2,5 jedinice, ako mi je pre dorucka bio 5, posle njega ce biti 7,5.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

gazza napisao:malo onog vestackog meda za dijabeticare.
Bolje uzmi malo obicnog meda, makar jedes prirodne stvari, a razlika u glikemijskom indeksu je neznatna.
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ako neko baš voli musli, kao ja, pronašla sam neki koji se pravi baš za dijabetičare a proizvođač je poveo računa i o uticaju na holesterol i trigliceride.
Mislim da se zove i zovu Dijebet ali nemojte me držati za reč.
Probajte da ih nađete u ovim velikim diskontima. Nisu pakovani u kutije već u kese i domaće su proizvodnje.

:D
gazza
Stalni član
Stalni  član

Post od gazza »

Diabeta napisao:
gazza napisao:malo onog vestackog meda za dijabeticare.
Bolje uzmi malo obicnog meda, makar jedes prirodne stvari, a razlika u glikemijskom indeksu je neznatna.
slazem se, upravo se spremam da bacim neko djubre koje proizvodi neka firma iz knjazevca. ono sto sam pre toga koristio dijamed ili tako nekako je bar moglo da se maze, ovo je gusto kao katran i skroz bezveze.
gazza
Stalni član
Stalni  član

Post od gazza »

kukuruzno brasno niposto, ja sam jutros uspeo da nabijem secer do 13 sto mi se odavno nije desilo sa 3 tanka komada starog kukuruznog hleba sa semenkama, premazanih zamenom za med.
malo sam se zaneo, ali inace, da sam jeo pravi crni hleb, glikemija ne bi presla 8.
a bas je zdravo delovao:=)
sreca da mi je stepper pri ruci pa sam ga sa 20 minuta vezbanja spustio ispod 4.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Opa, palo "tobogance" sa 13 na ispod 4! :lol:
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Kada je pecivo u pitanju saznala sam par zanimljivosti:
Kao prvo, u privatnim pekarama ugl. farbaju belo brašno i prave crne kifle, Kako ne znam ali informacija je stigla od prehrambenog tehnologa!

Drugo aditivi koji se koriste za pecivo vrlo su nepovoljni za nas pa sam dobila preporuku da je ipak mnogo bolje da sama sebi spremam pecivo!

Ko ima vremena neka počne da mesi!!! :D
dragica.s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm

Post od dragica.s »

:roll: i ja dobila takvu informaciju farbaju bojama a neki dodaju kakao da bi hleb bio tamniji - zamisli. Inace ja ga i mesim sama i to uglavnom od integralnog pirinca koji sameljem u blenderu i dodam razeno brasno ili proso i heljdu kako kad i totalno bez kvasca. Natrpam semenki raznih kima, lana susama kako kad. Dodam i malo maslinovog ulja i zamesim kiselom vodom. Probajte. Super je i moze da stoji po 5-6 dana
Dragica11
gazza
Stalni član
Stalni  član

Post od gazza »

ne postoji zemlja na svetu u kojoj crni hleb izgleda kao kod nas.
ovde je isti kao i beli samo crne boje. svuda je mnogo tezi, zrnastiji i bogatiji. tako da je ocigledno da je ovo sto se kod nas prodaje prevara. ako bas hocete pravi crni hleb kod nas, potrazite ono sto se zove SAFTKORN, pravi ga smederevska pekara i kosta recimo oko 80 din za malo pakovanje od 400 grama. prepoznacete ga po tamno smedjoj, skoro crnoj boji, zamotan je u celofan i kockastog oblika.
pravi crni hleb ne moze biti jeftiniji. u nemackoj i svuda na svetu kosta 4-5 evra za kilogram.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Mljac, mljac... Taj hleb je jedan od najboljih! :P Meni nekako "Ishrana" Smedrevo uliva poverenje, a i sajt im je poprilicno dobar.
Odgovori