corn flakes ili musli
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
corn flakes ili musli
da li ista od toga sme da se jede posto na svakoj ambalazi pise da ima secera ali ne u kojoj kolicini. i za koji obrok bi to moglo da se jede?
-
- Aktivan član
- Postovi: 213
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
- Lokacija: Pozarevac
kornflejks je los, em je tu kukuruz kao baza em je zasladjen. to je namirnica za izbegavanje.
sto se musli tice, najbolje je da spravljas svoju kombinaciju. moj dorucak se zadnjih godinu dana, sem kada ponekad preskocim pa pojedem parce crnog hleba sa zitaricama, uglavnom sastoji od 3 kasike musli koje spremam od kombinacije mekinja, ovsenih ili jecmenih pahuljica, susamovih i lanenih semenki i dosta cimeta, rastopljenih u jogurtu ili surutki, sta mi je vec pod rukom. kada mi organizam trazi nesto sladje, ja dodam pola naseckane kisele jabuke ili malo onog vestackog meda za dijabeticare.
i trudim se da mi ovo bude glavni unos UH u organizam u toku dana, sem jos 1-2 jabuke i ponekad case vina. ako ovo doruckujem ne jedem vise hleb tokom dana, ne jedem krompir, preskacem pirinac i bilo sta UH.
ovo dize secer kod mene za oko 2,5 jedinice, ako mi je pre dorucka bio 5, posle njega ce biti 7,5.
sto se musli tice, najbolje je da spravljas svoju kombinaciju. moj dorucak se zadnjih godinu dana, sem kada ponekad preskocim pa pojedem parce crnog hleba sa zitaricama, uglavnom sastoji od 3 kasike musli koje spremam od kombinacije mekinja, ovsenih ili jecmenih pahuljica, susamovih i lanenih semenki i dosta cimeta, rastopljenih u jogurtu ili surutki, sta mi je vec pod rukom. kada mi organizam trazi nesto sladje, ja dodam pola naseckane kisele jabuke ili malo onog vestackog meda za dijabeticare.
i trudim se da mi ovo bude glavni unos UH u organizam u toku dana, sem jos 1-2 jabuke i ponekad case vina. ako ovo doruckujem ne jedem vise hleb tokom dana, ne jedem krompir, preskacem pirinac i bilo sta UH.
ovo dize secer kod mene za oko 2,5 jedinice, ako mi je pre dorucka bio 5, posle njega ce biti 7,5.
-
- Aktivan član
- Postovi: 374
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
Ako neko baš voli musli, kao ja, pronašla sam neki koji se pravi baš za dijabetičare a proizvođač je poveo računa i o uticaju na holesterol i trigliceride.
Mislim da se zove i zovu Dijebet ali nemojte me držati za reč.
Probajte da ih nađete u ovim velikim diskontima. Nisu pakovani u kutije već u kese i domaće su proizvodnje.

Mislim da se zove i zovu Dijebet ali nemojte me držati za reč.
Probajte da ih nađete u ovim velikim diskontima. Nisu pakovani u kutije već u kese i domaće su proizvodnje.

slazem se, upravo se spremam da bacim neko djubre koje proizvodi neka firma iz knjazevca. ono sto sam pre toga koristio dijamed ili tako nekako je bar moglo da se maze, ovo je gusto kao katran i skroz bezveze.Diabeta napisao:Bolje uzmi malo obicnog meda, makar jedes prirodne stvari, a razlika u glikemijskom indeksu je neznatna.gazza napisao:malo onog vestackog meda za dijabeticare.
kukuruzno brasno niposto, ja sam jutros uspeo da nabijem secer do 13 sto mi se odavno nije desilo sa 3 tanka komada starog kukuruznog hleba sa semenkama, premazanih zamenom za med.
malo sam se zaneo, ali inace, da sam jeo pravi crni hleb, glikemija ne bi presla 8.
a bas je zdravo delovao:=)
sreca da mi je stepper pri ruci pa sam ga sa 20 minuta vezbanja spustio ispod 4.
malo sam se zaneo, ali inace, da sam jeo pravi crni hleb, glikemija ne bi presla 8.
a bas je zdravo delovao:=)
sreca da mi je stepper pri ruci pa sam ga sa 20 minuta vezbanja spustio ispod 4.
-
- Aktivan član
- Postovi: 374
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
Kada je pecivo u pitanju saznala sam par zanimljivosti:
Kao prvo, u privatnim pekarama ugl. farbaju belo brašno i prave crne kifle, Kako ne znam ali informacija je stigla od prehrambenog tehnologa!
Drugo aditivi koji se koriste za pecivo vrlo su nepovoljni za nas pa sam dobila preporuku da je ipak mnogo bolje da sama sebi spremam pecivo!
Ko ima vremena neka počne da mesi!!!
Kao prvo, u privatnim pekarama ugl. farbaju belo brašno i prave crne kifle, Kako ne znam ali informacija je stigla od prehrambenog tehnologa!
Drugo aditivi koji se koriste za pecivo vrlo su nepovoljni za nas pa sam dobila preporuku da je ipak mnogo bolje da sama sebi spremam pecivo!
Ko ima vremena neka počne da mesi!!!

-
- Novi član
- Postovi: 11
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd

Dragica11
ne postoji zemlja na svetu u kojoj crni hleb izgleda kao kod nas.
ovde je isti kao i beli samo crne boje. svuda je mnogo tezi, zrnastiji i bogatiji. tako da je ocigledno da je ovo sto se kod nas prodaje prevara. ako bas hocete pravi crni hleb kod nas, potrazite ono sto se zove SAFTKORN, pravi ga smederevska pekara i kosta recimo oko 80 din za malo pakovanje od 400 grama. prepoznacete ga po tamno smedjoj, skoro crnoj boji, zamotan je u celofan i kockastog oblika.
pravi crni hleb ne moze biti jeftiniji. u nemackoj i svuda na svetu kosta 4-5 evra za kilogram.
ovde je isti kao i beli samo crne boje. svuda je mnogo tezi, zrnastiji i bogatiji. tako da je ocigledno da je ovo sto se kod nas prodaje prevara. ako bas hocete pravi crni hleb kod nas, potrazite ono sto se zove SAFTKORN, pravi ga smederevska pekara i kosta recimo oko 80 din za malo pakovanje od 400 grama. prepoznacete ga po tamno smedjoj, skoro crnoj boji, zamotan je u celofan i kockastog oblika.
pravi crni hleb ne moze biti jeftiniji. u nemackoj i svuda na svetu kosta 4-5 evra za kilogram.