Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Ja sam čula odlične stvari o čičoki i to iz prve ruke. Sreća moja da imam baštu pa sam nabavila i posadila istu. Vrlo se lako gaji. Na žalost ja ne mogu da očekujem ništa pre sledeće godine jer sam je posadila tek nedavno, ali čim probam javiću vam.
Cicoka je odlicna,mozes je narendati sitno u salatu,ali pazljivo jer zna da spusti nivo secera.Koristi se koren,koji lici na mladi krompiric.Moze se praviti i corba od njega,ili samo dodati u corbu.Ima ga na Kalenicevoj pijaci i kosta 1kg 250 dinara.
Veceras na 202-ci pricamo o cicoki, gost ce biti covek iz Knjazevca koji se bavi uzgojem. Nadam se da cemo imati svi priliku da nesto vise saznamo o ovom "cudnom" korenu
i sta kazu uzgajivaci?Ne znaju kako da je se otarase? Kako sam ja cula jako se lako gaji,ko zna za nju.....a cena joj je haos....Jesu li vam rekli kako da se sto duze odrzi u svezem stanju,,,a da se ne kiseli.....I sve u svemu sta sve radi ta cicioka....?
Molim Vas objavite informacije iz emisije 202 o cicoka krompiru na sajtu www.diabeta.net, bice jako korisno, posto ima da se kupi a tvrdi se da je dejstvo vrlo dobro. Zahvaljujem
Objavicu cim osmislim tekst iz materijala koji mi je covek ostavio. U medjuvremenu, svi zainteresovani mogu da mu se jave i poruce, pitaju i tome slicno.... Inace, kod njega je cena je 120 din/kg + ptt troskovi.
Randjelovic Radisa, Knjazevac, 019/767-209.
ja sam je dobila sa Zlatibora i posadila u svojoj bašti. Informacija za one koji je posade ove godine - očekujte sledeće godine da možete da je koristite, a rečeno mi je da se bukvalno razmnožava kao luda.
Ja imam br tel od Poljo. Gazdinstva "Srdjan Vojislavljević" iz Leskovca 016/340-477 [email protected]. Kupila sam čičoku u Maxiju po 118 din. Mene samo zanima da li iko zna koliko čičoka ima kalorija i da li će spustiti nivo šećera i zdravim osobama i osobama sa niskim nivoom šećera...