cicoka tj divlji krompir

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

cicoka tj divlji krompir

Post od Duskoo »

Da li je iko probao cicoku ili divlji krompir?Kazu da ima izuzetna lekovita dejstva www.herbateka.com
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Ja sam čula odlične stvari o čičoki i to iz prve ruke. Sreća moja da imam baštu pa sam nabavila i posadila istu. Vrlo se lako gaji. Na žalost ja ne mogu da očekujem ništa pre sledeće godine jer sam je posadila tek nedavno, ali čim probam javiću vam.
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Hvala puno mi toga na srecu imamo u izobilju.Sretno gajenje i konzumiranje
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

Cicoka je odlicna,mozes je narendati sitno u salatu,ali pazljivo jer zna da spusti nivo secera.Koristi se koren,koji lici na mladi krompiric.Moze se praviti i corba od njega,ili samo dodati u corbu.Ima ga na Kalenicevoj pijaci i kosta 1kg 250 dinara. :D
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Veceras na 202-ci pricamo o cicoki, gost ce biti covek iz Knjazevca koji se bavi uzgojem. Nadam se da cemo imati svi priliku da nesto vise saznamo o ovom "cudnom" korenu :D
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

bas lepo ali za mene je to jako kasno steta sto nemate neki drugi termin tokom dana.Ima li nekada mozda repriza....
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nema reprize, na zalost... I za mene je jako kasno, ali ko me pita :lol: radim po principu "bolje ista nego nista :wink:
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

i sta kazu uzgajivaci?Ne znaju kako da je se otarase? :lol: Kako sam ja cula jako se lako gaji,ko zna za nju.....a cena joj je haos....Jesu li vam rekli kako da se sto duze odrzi u svezem stanju,,,a da se ne kiseli.....I sve u svemu sta sve radi ta cicioka....?
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

cicoka krompir

Post od donkihot »

Molim Vas objavite informacije iz emisije 202 o cicoka krompiru na sajtu www.diabeta.net, bice jako korisno, posto ima da se kupi a tvrdi se da je dejstvo vrlo dobro. Zahvaljujem
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Objavicu cim osmislim tekst iz materijala koji mi je covek ostavio. U medjuvremenu, svi zainteresovani mogu da mu se jave i poruce, pitaju i tome slicno.... Inace, kod njega je cena je 120 din/kg + ptt troskovi.
Randjelovic Radisa, Knjazevac, 019/767-209.
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

hvala vam ali mi smo vec nabavili od familije koja ne zna sta ce s njom a i mi cemo da je gajimo na placu kod Barajeva.
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

ja sam je dobila sa Zlatibora i posadila u svojoj bašti. Informacija za one koji je posade ove godine - očekujte sledeće godine da možete da je koristite, a rečeno mi je da se bukvalno razmnožava kao luda.
Dragana R
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 8:44 am

Post od Dragana R »

Ja imam br tel od Poljo. Gazdinstva "Srdjan Vojislavljević" iz Leskovca 016/340-477 [email protected]. Kupila sam čičoku u Maxiju po 118 din. Mene samo zanima da li iko zna koliko čičoka ima kalorija i da li će spustiti nivo šećera i zdravim osobama i osobama sa niskim nivoom šećera...
Dragana R
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 8:44 am

Post od Dragana R »

Nasla sam koliko ima kalorija 79kcal/100gr http://www.zzjzpgz.hr/nzl/12/cicoka.htm
sneskaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 11:06 am

Post od sneskaa »

kako se sadi cicoka da li samo se stavi u zemlju koren ili iz nekog
semena?
Odgovori