besplatne banje za dijabeticare????
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
besplatne banje za dijabeticare????
Pozdrav svima!Stavljam ovu temu,jer mi nije jasno,sta se desava.Meni su ovde u Zrenjaninu,rekli u socijalnom na komisiji,da dijabeticari vise nemaju prava ni na jednu banju,preko socijalnog.I nisam nista dobila,cak su mi i pravilnik neki pokazali,sve obelezeno i podebljano,da bi se oni valjda lakse snalazili sa pacijentima.Medjutim,sinoc mi muz dosao sa terena,i doneo clanak iz novina sledece sadrzine,
BESPLATNE BANJE ZA DIJABETICARE
BEOGRAD - REPUBLICKI ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE UBUDUCE CE OBOLELIMA OD DIJABETESA KOJI SU NA INSULINSKOJ TERAPIJI POKRIVATI TROSKOVE BANJSKOG LECENJA.DIREKTORKA TOG ZAVODA SVETLANA VUKAJLOVIC REKLA JE JUCE DA JE USVOJEN PRAVILNIK O MEDICINSKOJ REHABILITACIJI U STACIONARNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA I DA JE TIM PRAVOM OBUHVACENO OKO 60.000 PACIJENATA KOJI,PREMA EVIDENCIJI RZZO,PRIMAJU INSULINSKU TERAPIJU.
Da li je mozda nekome poznato,da li je to izasao novi pravilnik ili se doktori i zdravstvo ipak igra sa nama?Po nasima povde,imaju neka prava deca do 12 ili 16 godina,nisam sigurna a ostali ne.Hvala i ivinite ako sam bila duga!!!!
BESPLATNE BANJE ZA DIJABETICARE
BEOGRAD - REPUBLICKI ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE UBUDUCE CE OBOLELIMA OD DIJABETESA KOJI SU NA INSULINSKOJ TERAPIJI POKRIVATI TROSKOVE BANJSKOG LECENJA.DIREKTORKA TOG ZAVODA SVETLANA VUKAJLOVIC REKLA JE JUCE DA JE USVOJEN PRAVILNIK O MEDICINSKOJ REHABILITACIJI U STACIONARNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA I DA JE TIM PRAVOM OBUHVACENO OKO 60.000 PACIJENATA KOJI,PREMA EVIDENCIJI RZZO,PRIMAJU INSULINSKU TERAPIJU.
Da li je mozda nekome poznato,da li je to izasao novi pravilnik ili se doktori i zdravstvo ipak igra sa nama?Po nasima povde,imaju neka prava deca do 12 ili 16 godina,nisam sigurna a ostali ne.Hvala i ivinite ako sam bila duga!!!!
Bolujem od dijabetesa od 1995. god.Imam sve komplikacije od secera.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 10:59 am
:evil:
Zao mi je da kazem da je ovo zemlja Srbija i da ima mnogo idiota.
Zakon je ok i veoma demokratski ali kako to me bas zanima. Kako god da okrenemo ipak se sve vrti oko istog coveka.
Ako ima negde para u Srbiji budite sigurni da taj covek uzima DOBAR deo kolaca.
Meni taj kolac ne treba.
Vi mi budite zivi i koliko-toliko zdravi a macak PRAVDE I PRAVA ce kad tad doci da se nahrani.
Zakon je ok i veoma demokratski ali kako to me bas zanima. Kako god da okrenemo ipak se sve vrti oko istog coveka.
Ako ima negde para u Srbiji budite sigurni da taj covek uzima DOBAR deo kolaca.
Meni taj kolac ne treba.
Vi mi budite zivi i koliko-toliko zdravi a macak PRAVDE I PRAVA ce kad tad doci da se nahrani.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Upravo sam dobila od RZZO-a pismo u kojem pise---da DECA DO 18 GODINA IMAJU PRAVO DA JEDNOM GODISNJE BUDU NA REHABILITACIJI U TRAJANJU OD 14 DANA I DODATNIH 10 RADI PREVENCIJE NASTANKA EVENTUALNIH KOMPLIKACIJA!!!!Rehabilitacija se sprovodi u Bukovickoj Banji u Arandjelovcu!
Ja sam poslednj put pre nekoliko godina pobegla posle izdrzanih 10 dana.Ocajne glikemije i nemogucnost korigovanja istih vikendima ,kada nema dezurnih lekara,a o vecernjm satima da ne govorim.Ne bi rekla da ista propustate sto ne idete.Ne znam kako je u Vrnjackoj banji,mada ono sto sam cula je vrlo pozitivno.
Ja sam poslednj put pre nekoliko godina pobegla posle izdrzanih 10 dana.Ocajne glikemije i nemogucnost korigovanja istih vikendima ,kada nema dezurnih lekara,a o vecernjm satima da ne govorim.Ne bi rekla da ista propustate sto ne idete.Ne znam kako je u Vrnjackoj banji,mada ono sto sam cula je vrlo pozitivno.
-
- Novi član
- Kontakt:
Hvala vam na odgovorima,i razgovoru.Ja sam bila par puta u Vrnjackoj banji,sto se tice doza i regulacije u tome nisu dobri,jer se obavezno rastimam tamo,ali kada sama dajem insulin i merim secer,funkcionisem super.Krivo mi je,jedino,sto neki mogu svakih 6 meseci ili 1 godisnje da sve mogucnosti ostvare,a neki nista,sto nije u redu ali mi smo tu jako mali da bi nesto mogli uciniti.I zasto ne kazu pravu istinu,vec jedno u javnost a drugo nama,kao na primer meni.Pa ima nas dosta koji pratimo svoju bolest i aktivni smo,i znamo mnogo toga sta se desava.Malo sam ljuta i razocarana.Izvinite,vi niste krivi,ali sigurno ima dosta njih koji ovako prolaze kao ja.Veliki pozdrav svima!!!!
-
- Novi član
- Kontakt:
A reci mi,u koje banje da idemo,po njihovom izboru i preporuci,i kada se racuna poslednji odlazak u banju?U Vrnjacku banju ja nisam bila vec godinama,a cujem da dobijaju Arandjelovac roditelji sa decom,svake godine,sto ja nisam znala.Ali me raduje da bar deca mogu nesto da iskoriste i da u svoj nasoj borbi,budu edukovana i lecena koliko je to moguce ispravno i sa svim mogucnostima,da lakse sve podnesu.U banji Rusanda u Melencima sam bila nekoliko puta,ali to je zbog oduzimanja desne strane tela,polineuropatije,za sta je ta banja.Ali Vrnjacka banja mi jako pomogne sto se tice creva,stolica ikompletnog moga stanja.Hvala na odgovorima!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
U Arandjelovac idu smo deca.Sreca te i roditelji mogu da ih prate,jer edukacija koju smo mi imali tamo pre 8 godina kada je tu edukaciju radio dr Cukanovic je bila odlicna.Vec sledece godine od kada on ne radi na tom mestu bilo je potpuno drugacij.Kao sto rekoh pobegle smo posle 10 dana.Da je dete bilo samo ne bi ni znalo da reaguje naneke stvari koje se potpuno pogresno rade.Svaka cast nekim medicinskim sestrama ali one ne odlucuju!
-
- Novi član
- Kontakt:
evo imam ja jako lepo iskustvo sa Arandjelovcem.......
kao prvo nista nije besplatno.....decte nije placalo to je istina....ali smo kupovali uzine posto oni to nemaju i uvek su nam krali preostalu hranu npr.damo im smoki danas ujutru popodne nema kako ne znam ali je matematika sledeca dete po njima sme da pojede 10 g po uzini....smoki ima 50g ?!i ?! gde je ostatak isto tako sa mlekom od litar nema pokvarilo se nakon vecernje uzine tako da se ujutru mora vec kupiti drugo......voce su isto krali posto po sobama nema drzanja hrane.....(posto bi je bubasvabe pojele....)kupatla su haos ali bitno je da ima klima:)
i tako redom laboratorija im radi do 12 a posle toga se secer meri nasim aparatima cije vrednosti oni ne priznaju nega kao na pijaci do odredjenog broja oduzimaju malo posle vise da bi ima kao seceri bili u normali.......mislim sta reci .....u takvoj ustanovi treba da se radi 24h bar ja tako mislim lekara nema nigde i nikad ups bio je jednom na nekom predavanju .....
sastav ljudi u ekipi koju smo zatekli polu pismeni i istraumirani ljudi koji bi tamo ostali dozivotno jer padaju na kondtradiktorno obucavanje ....prodaju knjige a rade sasvim trece ....samo te zbunjuju pogotovu ako si slab sa matematinkom i logikom........
i tako mi smo se super proveli.......
hvala ali ne vise ......
jedino sto je dobro neku ti sprema rucak i veceru ....hahaha pa to svako moze u bilo kojoj kafani ili hotelu......
LEP PROVOD U BANJI ARANDJELOVAC .....
p.s. Sto se tice Vrnjacke banje to stvarno ne znam ......
kao prvo nista nije besplatno.....decte nije placalo to je istina....ali smo kupovali uzine posto oni to nemaju i uvek su nam krali preostalu hranu npr.damo im smoki danas ujutru popodne nema kako ne znam ali je matematika sledeca dete po njima sme da pojede 10 g po uzini....smoki ima 50g ?!i ?! gde je ostatak isto tako sa mlekom od litar nema pokvarilo se nakon vecernje uzine tako da se ujutru mora vec kupiti drugo......voce su isto krali posto po sobama nema drzanja hrane.....(posto bi je bubasvabe pojele....)kupatla su haos ali bitno je da ima klima:)

sastav ljudi u ekipi koju smo zatekli polu pismeni i istraumirani ljudi koji bi tamo ostali dozivotno jer padaju na kondtradiktorno obucavanje ....prodaju knjige a rade sasvim trece ....samo te zbunjuju pogotovu ako si slab sa matematinkom i logikom........
i tako mi smo se super proveli.......
hvala ali ne vise ......
jedino sto je dobro neku ti sprema rucak i veceru ....hahaha pa to svako moze u bilo kojoj kafani ili hotelu......
LEP PROVOD U BANJI ARANDJELOVAC .....
p.s. Sto se tice Vrnjacke banje to stvarno ne znam ......
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Ljudi, ja vam predlažem jednu akciju, a to je da obiđemo, ispred udruženja, obe banje i napravimo mini reportažu. Možemo i da pozovemo nekog od novinara da pođe sa nama.
Lepo, vidimo gde su sve rupe u njihovoj organizaciji i kažemo ljudima šta ih čeka.
Sa druge strane, ako su voljni, rado ćemo im pomoći da usluge usavrše. Kad su već rešili da daju tolike novce i za decu i za odrasle sa tipom 1.
Konkretno znam da je pomoćnica direktora Vrnjačke Branje (a ona faktički vodi sve tamo) na odmoru do prve nedelje septembra. Kad se vrati, napisaću joj pismo sa predlogom za posetu. Neka neko od roditelja ako hoće napiše pismo Bukovičkoj Banji, napravimo delegaciju i sve lepo odradimo kako treba.
Šta kažete?
P.S. Novinari su mahom pisali sve naj naj naj, a kada sam ih pitala da li su ikad bili u Aranđelovcu - muk. Hahahahaha, kako dobro poznato, zar ne?
Lepo, vidimo gde su sve rupe u njihovoj organizaciji i kažemo ljudima šta ih čeka.
Sa druge strane, ako su voljni, rado ćemo im pomoći da usluge usavrše. Kad su već rešili da daju tolike novce i za decu i za odrasle sa tipom 1.
Konkretno znam da je pomoćnica direktora Vrnjačke Branje (a ona faktički vodi sve tamo) na odmoru do prve nedelje septembra. Kad se vrati, napisaću joj pismo sa predlogom za posetu. Neka neko od roditelja ako hoće napiše pismo Bukovičkoj Banji, napravimo delegaciju i sve lepo odradimo kako treba.
Šta kažete?
P.S. Novinari su mahom pisali sve naj naj naj, a kada sam ih pitala da li su ikad bili u Aranđelovcu - muk. Hahahahaha, kako dobro poznato, zar ne?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net