Kako odrediti dobru dozu dugotrajnog insulina , da li prema potrebnom
bazalnom metabolizmu koji je kod mene oko 2200 kcal i ako tu potrebu
pokrijem sa unosom uh 50% ili 40% da li je to rešenje a sve preko toga
sa kratkotrajnim. druga stvar je pitanje levemir ili lantus ? jer sam skoro siguran da levemir ne traje 24h i ja ga uzimam u dve doze da li sa lantusom može da se pokrije 24h jednom dozom i da li ta doza može
da zadovolji npr. bazalnu termoregulaciju ?
pozdrav
Bazalni insulini
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Bazalna termoregulacija
Elem, postoje ljudi kojima bazalna doza održava dobar šećer sa 40%, a nekima sa 70%. Ovo je pitanje za tvog endokrinologa.

Elem, postoje ljudi kojima bazalna doza održava dobar šećer sa 40%, a nekima sa 70%. Ovo je pitanje za tvog endokrinologa.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 1:10 am
bolje bazalno nego nazalno
da budem još decidiraniji što kaže dr pfaf, nemogu više da se titram
pa reko možda neko postiže sa jednom dozom lantusa ili levemira da se ubazali kako treba , znaš ono , ležiš dodje ti toplo a ti samo šutiš, pozdrav
pa reko možda neko postiže sa jednom dozom lantusa ili levemira da se ubazali kako treba , znaš ono , ležiš dodje ti toplo a ti samo šutiš, pozdrav
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Za Levemir smo i ovde mnogo puta govorili da ga ljudi često dele na dve doze. A za Lantus možda treba da nađeš pravo vreme kada ga daješ. Ne znam detalje o tvojoj terapiji i stanjima cukera, pa pričam uopšteno.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 1:10 am
tek sad dobio novikomp , zato pauzirao , ustvari najvažnije mi je ako
možeš da mi daš savet , kako da spustim šećer i zadržim ga bez kretanja,
sve sam pokušao i povećavao levemir, i povećavao za koju jedinicu novorapid ili actrapid uz obrok tj sve čega sam se setio . čak sam i uzimao
5-6 jedinica novorapida bez obroka , ili uzmem 20 jedinica levemira i
za tri sata spustim na 6mmol pred spavanje ali ujutro uz svaki obrok mi
skače . do skoro sam sasvim fino pokrivao šećerne jedinice i to jedna jedinica
novorapida za jednu šeć. jed. medjutim više ništa ne važi . uzimam 12 + 12 levemira i pokrivam obroke novorapidom nisam bolestan ali zbog bolova u nogama sve manje se krećem , Dakle kako se spušta i zadržava
šećer bez kretanja da li je to uopšte moguće , povećavao levemir , smanjivao unos uh ništa ne pomaže , sa actrapidom još gore , bio bih
ti zahvalan ako mi daš savet. pozdrav
možeš da mi daš savet , kako da spustim šećer i zadržim ga bez kretanja,
sve sam pokušao i povećavao levemir, i povećavao za koju jedinicu novorapid ili actrapid uz obrok tj sve čega sam se setio . čak sam i uzimao
5-6 jedinica novorapida bez obroka , ili uzmem 20 jedinica levemira i
za tri sata spustim na 6mmol pred spavanje ali ujutro uz svaki obrok mi
skače . do skoro sam sasvim fino pokrivao šećerne jedinice i to jedna jedinica
novorapida za jednu šeć. jed. medjutim više ništa ne važi . uzimam 12 + 12 levemira i pokrivam obroke novorapidom nisam bolestan ali zbog bolova u nogama sve manje se krećem , Dakle kako se spušta i zadržava
šećer bez kretanja da li je to uopšte moguće , povećavao levemir , smanjivao unos uh ništa ne pomaže , sa actrapidom još gore , bio bih
ti zahvalan ako mi daš savet. pozdrav