Posto je ovo moja prva poruka u forumu zelim sve da vas pozdravim i da se zahvalim Diabeti na njenom trudu oko pravljenja sajta o diabetesu!!
Interesuje me ima li neko uputstvo za koriscenje Aventisovog pena OptiPen Pro 1 na srpskom ili engleskom jeziku, a bio bi ljubazan da mi ga prosledi. U obzir dolazi i elektronska i papirna forma.
Pre nekog vremena sam u apoteci dobio Insulin Rapid for OptiPen a do sada sam uvek koristio Novo insuline i Novo Pen tako da sam morao da se sam snadjem za odgovarajuci pen. Uspeo sam da nabavim OpetiPen Pro 1 preko prijatelja iz Svajcarske ali sam uz njega dobio uputstvo na Francuskom, Nemackom i Italijanskom jeziku, od kojih ni jedan ne razumem ni malo.
Iako na osnovu slika mogu da zakljucim kako se koristi, ipak bih voleo da budem siguran da nista ne propustam.
Ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih mu zahvalan...
Pozdrav,
Dragon
Aventis OptiPen Pro1?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Prvo, puno hvala za pohvale i drago mi je da si se prikljucio!
Drugo, jako mi je zao sto si se mucio da nabavis Optipen iz inostranstva, jer se ovde dobija besplatno na recept
Trece, objasnjenje dato uz Optipen je i dalje malo zbunjujuce i mi cemo u sledecem broju naseg casopisa "Partner" objaviti upustvo za koriscenje, modifikovano onako kako mogu svi da ga razumeju. U medjuvremenu, pacijente obucavaju sestre na klinikama. Moze da ti pomogne i neko ko je vec na Optipenu. Znam da je najveca "zackoljica" u celoj prici promena karpule, ali i to se usavsi.

Trece, objasnjenje dato uz Optipen je i dalje malo zbunjujuce i mi cemo u sledecem broju naseg casopisa "Partner" objaviti upustvo za koriscenje, modifikovano onako kako mogu svi da ga razumeju. U medjuvremenu, pacijente obucavaju sestre na klinikama. Moze da ti pomogne i neko ko je vec na Optipenu. Znam da je najveca "zackoljica" u celoj prici promena karpule, ali i to se usavsi.

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 9:39 pm
Ja sam u Indjiji jedva dosao i do rapidnog insulina. Prvo pakovanje koje su mi dali sam uzeo pocetkom meseca, a rok isteka je bio krajem tog istog meseca!! Posto sam ja ustvari na Actrapidu, rapidni insulin koristim samo povremeno kada jedem nesto ne planski ili ako mi je povisen secer pa zelim sto brze da ga spustim, jedna kutija mi traje mnogo mnogo duze od jednog meseca tako da sam je odmah vratio. Drugu kutiju sam dobio posle nekoliko (uzaludnih) odlazaka do apoteke i posle 2 - 3 nedelje cekanja.Drugo, jako mi je zao sto si se mucio da nabavis Optipen iz inostranstva, jer se ovde dobija besplatno na recept
Kada sam potrosio zadnju karpulu Novo Rapida (opet nabavljenog u inostranstvu) i kada sam hteo da "namontiram" karpulu novo nabavljenog insulina shvatio sam zbog cega je na ovom insulinu pisalo "for OptiPen".

Opet odlazak do apoteke i objasnjenje o cemu se radi ali imam utisak da je odgovor bio spreman i pre nego sto sam ja dovrsio svoju pricu tako da mi je receno da OptiPen-ova "nema na trzistu". Verovao sam na rec pa sam se zato potrudio da ga nabavim sa strane. BTW, ovo se sve desavalo pre jedno mesec dana....
Slicna situacija je i kada treba da dobijem senzore za metar Bayer Elite... od toga ispadne citava akcija.

Hvala ti na informaciji za "Partner", potrazicu info na sajtu kako da dodjem do njega a ako ne nadjem bicu slobodan da te jos malo ugnjavim oko toga.

Sta je OptiPen i kako izgleda mozes da saznas iz sledeceg PDF fajla:A šta je Opti pen pošto ja još nemam iskustva sa svim tim zezalicama? Ja bih rado nabavila jedan od onih penova koji se ne bacaju ali neznam kako?
http://www.aventis.at/patienten/diabete ... o_Info.pdf
Imaj u vidu da je fajl velik 964 KB i da je na nemackom, mada ako ne znas nemacki ima i slika.

Ja sam do sada koristio Novo insuline a karpule sa Novo insulinima ne mogu da se koristi sa OptiPen-om vec se koristi NovoPen. Kako izgleda, recimo, NovoPen 3 mozes da vidis na sledecoj stranici:
http://www.novonordisk.com/diabetes/pub ... efault.asp
Tu imas cak i QuickQuide pa mozes da vidis kako izgleda citav proces, od stavljanja karpule do ubrizgavanja.
U principu nema neke posebne razlike izmedju koriscenja penova za jednokratnu upotrebu i ovih penova kod kojih se menjaju karpule.
Ne znam kako je u Beogradu, ali ovde ti odmah daju jednokratne Novo penove ni ne pitaju te da li ti odgovaraju karpule. Meni je sve jedno, ali pretpostavljam da bi za nasu drzavu bilo (koliko/toliko) jeftinije izdavanje samo karpula?!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 1:47 pm
- Kontakt:
Re: Aventis OptiPen Pro1?
Pošto moj sin Željko koristi Opti pen pro 1 nepune dve godine, a kako se juče sa displeja izgubila oznaka broja jedinica Lantusa koji koristi uz ovaj pen, interesuje me da li neko može da mi kaže z čemu je problem.Da li su se istrošile baterije, i ako je to, koje se koriste i kako se menjaju, ili je u pitanju nešto drugo.Takođe, posle kog vremena se može dobiti novi pen ili to nije vezano za neki rok.
Pored toga zamolio bih da neko objavi mail firme Sanofi Aventis u Srbiji jer ne mogu nikako da otvorim njihov sajt, jer se pojavljuje obaveštenje da pristup imaju samo registrovani korisnici.
Hvala unapred
Pored toga zamolio bih da neko objavi mail firme Sanofi Aventis u Srbiji jer ne mogu nikako da otvorim njihov sajt, jer se pojavljuje obaveštenje da pristup imaju samo registrovani korisnici.
Hvala unapred
Zeljkov tata
-
- Saradnik
- Kontakt:
Evo telefon centale za početak: (011) 2225 900
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Kontakt:
Hvala na informaciji, kontaktirao sam ih. Uzgred, interesuje me da li u slobodnoj prodaji može da se kupi samo lancetar accu - chek softclix jer imamo nekih problema sa ovim koji trenutno koristimo.
Zeljkov tata
-
- Saradnik
- Kontakt:
Zovite njihov glukofon (imate ga u knjižici koju ste dobili uz aparat) i zameniće vam.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Kontakt:
Pošto je sajt opet u funkciji samo da javim da smo dobili novi lancetar i novi opti pen pro 1.
Zeljkov tata