aparati za merenje glikemije

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: aparati za merenje glikemije

Post od Diabeta »

Sasvim korektno objašnjenje, hvala što si ovo podelio sa nama.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
MilanPetrovich
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 01, 2011 9:56 am

Post od MilanPetrovich »

Vec sam napisao da posedujem dva aparata za merenje secera u krvi:GlucoSure Plus i Accu-Chek Active. Od prijatelja sam dobio i aparat Contour TS. U poslednje vreme jako sam razocaran sa aparatom GlucoSure Plus i sa odnosom servisa Prizme prema meni kao vlasniku njihovog aparata. Odjednom je aparat GlucoSurePlus bukvalno "poludeo": pokazivao je najvece vrednosti secera u krvi od 3,6 mmol/L, odnosno i za 10 mmol/L manje od aparata Accu-Chek i Contour TS. Na moju primedbu servisu odgovoreno mi je da trakice nisu u redu i da ih zamenim. To sam i ucinio ali se stanje ni malo nije popravilo. Na moju ponovnu primedbu iz servisa iz Kragujevca su mi odgovorili da ako nisam zadovoljan sa aparatom da u prodavnici u kojoj sam ga kupio podnesem zahtev za raskid ugovora i da vratim aparat. Za jedno nedelju - dve ce mi najverovatnije biti zahtevu udovoljeno i ugovor ce biti raskinut. Ni reci o zameni aparata, bazdarenju ili nekoj opravci. Ispada da sam ja kriv sto sam proveravao aparat sa drugim aparatima i sto njihov aparat ocigledno nije ispravan. Krajnje neprofesionalan odnos prema kupcu i moze se reci cak i bezobrazan. Zato predlazem da kada kupujete aparate ne kupujete tajvanske proizvode. vec proizvode proverenih firmi (Bayer ili Roche)
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Potpuno sam saglasna. Nikad ne nabavljajte tamo neke no-name aparate... A kad čujem onu reklamu "penzioneri, na 12 rata", bljuje mi se.
zorankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 6:12 pm

Post od zorankov »

Ko je proizvođač aparata koji pominjete, Contour TS?
Kakvi su rezultati merenja na njemu, u poređenju sa merenjem na apratu Accu-Chek Active?
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Contour TS je Bayer-ov aparat. Glupo je upoređivati aparate, jer i jedan isti može dati različit rezultat, već smo pisali o tome. Ali, kada uočite ovakve stvari kao što je Milan imao, onda svakako da je bolje zameniti proizvod.
MilanPetrovich
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 01, 2011 9:56 am

Post od MilanPetrovich »

Posle razgovora sa serviserom koji sam opisao, javio mi se jedan covek i rekao da aparat preko prodavnice posaljem u Kragujevac. To sam i uradio. Za tri dana dobio sam novi aparat, a receno mi je da je u seriji iz koje sam ja kupio aparat ugradjen citac trakice sa greskom. Sada je aparat u redu. Rezultati se slazu sa Accu-Chek Active i Contour TS sa do 0,6 mmol/L odstupanja.
Ovo znaci da svi aparati koji se kod nas mogu zvanicno kupiti imaju saglasnost i prosli su proveru. Za svaki pise da je u skladu sa ISO standardom za tacnost aparata, a to nikako ne bi smeli da slazu.
pumpa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 7:16 pm

Post od pumpa »

dobila sam aparat za secer acu-chek performa,interesije me dali se sa svakom novootvorenom kutijom traka menja i cip za kodiranje,posto u upustvu stoji da se prvi cip koristi za sve trake?molim za odgovor nekog ko ima iskustva sa tim aparatom i trakama,
zorankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 6:12 pm

Post od zorankov »

U junu ove godine našao sam reklamu u sandučetu, reklamrala se neka apoteka, pa između ostalog kaže, kako izdaje na lekarski recept za trakice za merenje nivoa šećera u krvi. Zaboravio sam o kojem se aparatu radi, jedino se sećam da nisu u pitanju Accu-Check aparati.

Zna li neko nešto o ovome? Ili možda ima još neka informacija?
elco
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 3:20 pm

Post od elco »

pumpa napisao:dobila sam aparat za secer acu-chek performa,interesije me dali se sa svakom novootvorenom kutijom traka menja i cip za kodiranje,posto u upustvu stoji da se prvi cip koristi za sve trake?molim za odgovor nekog ko ima iskustva sa tim aparatom i trakama,
Ja koristim Accu-Chek Aviva i zadnji put kad sam uzeo trake bile su bez ikakvog cipa. Izgleda da je to postao novi standard da isti cip vazi za sve buduce kutije.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Crni cip mijenja sve one prethodne bijele, tako da ga je potrebno staviti samo jednom. Jedno vrijeme, kutije su imale neki zeleni kvadrat na njima, koji je bio znak da su ok za taj novi cip a zadnji put kad sam kupovao vise ih nije bilo. Znaci, crni chip u aparat i naprijed.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Odgovori