aparati za merenje šećera

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
branet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 6:00 pm

aparati za merenje šećera

Post od branet »

znam da je Akkuchek performa kalibrisan na krvnu plazmu, a u nekim brošurama sam video da reklamiraju Precision Xceed za koji takodje stoji u tim brošurama da je kalibrisan na krvnu plazmu iako u uputstvu koje imam to ne piše. Da li neko može da mi kaže da li je to istina?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: aparati za merenje šećera

Post od Diabeta »

Na samom pakovanju traka (u kutiji ili u propratnoj dokumentaciji) treba da stoji oznaka da su baždarene za krvnu plazmu. Oznaka izgleda kao mali žuti kvadratić ili kružić išpartan kosim linijama. Sada su i trake za Accu-check Active takođe baždarene na plazmu, a Precision već duže vreme koristi ovu tehnologiju. Možda zato ne piše izričito.
Možemo da proverimo sa proizvođačima, tj. uvoznicima ovde. Za Accu-check sam sigurna, a za Precision treba zvati NS.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
slatkica-cro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 4:01 pm

Post od slatkica-cro »

Ja koristim OneTouch ultra easy od Lifescana trenutno i on je kalibriran na krvnu plazmu. Za Xceed trenutno nemam ni jednu trakicu da ti pogledam...
slatkica-cro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 4:01 pm

Post od slatkica-cro »

Evo zvala sam Medisense centar podrske, buduci da na netu nisam nista izgooglala, kazu da su njihove trakice za Xceed kalibrirane na krvnu plazmu.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Hvala ti! :)
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori