aparat za merenje secera u krvi

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
Jony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 11, 2005 8:23 pm

aparat za merenje secera u krvi

Post od Jony »

Da li neko zna gde mogu da nadjem trake za aparat za merenje secera u krvi marke EURO FLASH, nema ih nigde u apotekama :-?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja za takav nisam cula... Mozda da zamenis aparat za neki "lokalni" gde neces imati problema sa nabavkom tracica?
Jony
Novi član
Novi član

Post od Jony »

Hmm..probacu...aj reci mi gde mogu da nadjem tracice(nije bitno za koju marku aparata)pa ce da probam...mozda koja tracica pase... :)
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Vidi ko te gleda sa vrha foruma :D :D :D (na primer) A imas i Dijabetoloski savez SCG, 011 3283 485, pa probaj da se raspitas i kod njih...
Jony
Novi član
Novi član

Post od Jony »

Hahahaha....okey pitacu ...hvala :)
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

aparat-od viska informacija glava ne boli

Post od donkihot »

Pored svega recenog u vezi Vaseg aparata, sigurno je da treba da nabavite NOVI.Ja koristim PRECISION Extra i provereno je da je vrlo tacan. Pre 3 godine dobio sam ga tako sto sam stari Exatech zamenio za ovaj novi, kod firme SPEKTOL Novi Sad, na predavanju na Kolarcu. Pre 5 dana aparat mi je pokazao pobleme jer mi je iscurila baterija. Posalo sam ga G-djici Olgi Stankovic, tel 021 319 258 i za samo dva dana dobio sam novi besplatno, pouzecem, sa 25 traka, i platio samo trake i postarinu ukupno 1480 din. Imaju i E-mail [email protected], ali ga nisam koristio verujem da je jos aktualan. Pokusajte mozda ce i Vama zameniti besplatno uz kupovinu traka. To naravno mozete pokusati i kod Dijabetoloskog saveza SCG, ciju vam je adresu dala Dijabeta u odgovoru. Ovaj aparat je dobar i zbog toga sto su mu trake posebno pakovane i zato traju oko 13 meseci, a za rad je potrebna mala kolicina krvi koju uzima kapilarno, rad je jednostavam bazdarenje takodjePozdrav
Jony
Novi član
Novi član

Post od Jony »

Hey...zvao sam ove is "Dijabetoloski savez SCG"i rekli su mi da imaju tracice.
Narucuju se preko njih.
50 tracica kosta oko 3 000.
Tako da veliko hvala na svemu 8)
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nema na cemu! (eto rime) :D
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

zamena aparata jos jednom

Post od donkihot »

Neznam da li je kasno, ali danas sam dobio novi broj ``Me-Dij``-a u kome se kaze da SVAKI stari aparat moze besplatno da se zameni za NOV Accu Chek Active. Mislim da su za njega trake upola jeftinije od vecine ostalih.Proverite. Adrese u Beogradu su apoteke u:Zicka,3,M aksima Gorkog 21,Pozeska 87,Resavska 2,Takovska 7,Svetog Save 16,Kralja Petra 85, po redosledu u casopisu. Srecno!
Tako isti-a tako razlicit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 1:42 am

Post od Tako isti-a tako razlicit »

Mislima da za Accu-chek nisu trake jeftinije,stavise mislim da su medju skupljima! :wink:
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

MISLJENJE

Post od donkihot »

Onaj koga interesuje, a dao sam dosta adresa,svakako ce proveriti a nece ``misliti`` kao Vi i ja. Ja sam mogao to da proverim ali nije moj interes. Upravo sam proverio u apoteci farmanea 50 traka kosta 2462 din, dakle od Precisiona je jeftinije za oko 350 din. Pozdrav
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Da li se trake za aparate koji se inace mogu negde dobiti besplatno,kupuju ili se uzimaju na recept?
Irena46
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 20, 2012 10:07 am

Re: aparat za merenje secera u krvi

Post od Irena46 »

Gde mogu nabaviti 20 traka za aparat za merenje šecera u krvi CONTOUR RS. Mnogo mi je 50 traka, koliko sam našao.
d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am

Post od d77 »

Potrebna mi je pomoc oko upotrebe glukomera.
Naime, imam Precision Xceed aparat i ne znam kako se koristi. Ubacim tracicu, aparat se sam ukljuci i odmah nakon stavljanja krvi, on se gasi i ne daje rezultat. Gde to gresim?
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

Post od donkihot »

Uz aparat ste dobili uputstvo, za sva dogadjanja sa aparatom. Kod vas je sigurno u pitanju baterija. Ako je ona onda posle paljenja sacekajte dok se sa ekrana izgube velika slova i pgledajte ekran videce te vrlo malu oznaku za bateriju. Kod normalne upotrebe posle stavljanja trake,dobro pritisnite traku pri ubacivanjuu pojavice se ikona vertikalnog valjka sa kašpi krvi iznad to je znak da mozete da stavite krv na kraj trake ali samo koliko je potrebno da sam uvuce krv za odredjivanje. To je odlican aparat. Dakle baterija,dobro stavljena traka,traka za taj aparat,datum trake nije prosao ili je traka od drugog aparat.
Ako ovo nije dovoljno nazovite call centar za savete na broj
0800 10 10 09
Odgovori