aloja
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ja sam je koristila i ok je. Nisam nešto značajno smanjila doze, ali sam se generalno osećala bolje. Bitno je samo da je ne uzimaš metalnom već plastičnom kašikom.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
evo cisto da vam javim kakvi su nam rezultati
pocela je da pije aloju 5.12.2006. i vec posle tri meseca konzumiranja prepolovili smo jedinice insulina ako to ima veze sa alojom ja sam prezadovoljna
U pitanju je devojcica koja ima tri godine pa ne znam ni sta ni kad ni kako nastupa remisija ako je u opste obavezna ......ako iko moze nek mi je malo objasni
pozdrav svima
pocela je da pije aloju 5.12.2006. i vec posle tri meseca konzumiranja prepolovili smo jedinice insulina ako to ima veze sa alojom ja sam prezadovoljna
U pitanju je devojcica koja ima tri godine pa ne znam ni sta ni kad ni kako nastupa remisija ako je u opste obavezna ......ako iko moze nek mi je malo objasni
pozdrav svima
Hemoglobin smo joj merili samo u decembru pre nego sto je pocela da pije aloju i bio je 7,4 tada je primala ujutru 3 jedinice actrapida i 12 insulatarda i uvece 1,5 actrapid i 1,5 insulatard
posle tri meseca konzumiranja aloje ujutru prima 1 actrapid i 8 insulatarda i uvece 0,5 actrapida i 0,5 insulatarda
u proslu sredu smo bili na kontroli i doktor je predlozio da joj se uvece daje samo actrapid i da predjemo na levemir ......mi o tome trenutno vecamo i treba da idemo kod njega za koji dan pa cemo videti........
posle tri meseca konzumiranja aloje ujutru prima 1 actrapid i 8 insulatarda i uvece 0,5 actrapida i 0,5 insulatarda
u proslu sredu smo bili na kontroli i doktor je predlozio da joj se uvece daje samo actrapid i da predjemo na levemir ......mi o tome trenutno vecamo i treba da idemo kod njega za koji dan pa cemo videti........
Moja cerka na zadnjoj kontroli (2 god i 7 mj) imala je 14 kg,visina 92 cm .Jutarnja kol. insulina je 7 jed.insulatarda i 2 jed actrapida ,a vecernja 0.5 jed insulatarda.Terapiju mijenjamo u zavisnosti od fizicke aktivnosti,skoro je bila dvije veceri bez insulina zbog pretjerane aktivnosti.
Bojjo,nama je receno da na 2 kg tezine ide 1 jed insulina.i da se vodimo tim pravilom.
Bojjo,nama je receno da na 2 kg tezine ide 1 jed insulina.i da se vodimo tim pravilom.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Mislim da je Bojan u pravu, potrebna kolicina insulina ne mora da ima preterane veze sa kilazom, narocito kod dece koja intenzivno rastu ili su u pubertetu. Osim toga, kolicina insulina je strogo individualna stvar, sto znaci da ce kod dvoje dece iste kilaze i uzrasta ona biti potpuno drugacija. Mi sada, otkako smo na pumpi, nemamo bas fiksnu dozu koje se drzimo svakodnevno, i ona se krece u rasponu od 15-20 IJ, a nekada cak i do 25IJ. Ta variranja najcesce nisu posledica unosenja vece kolicine hrane, vec prvenstveno posledica promenljive apsorpcije insulina na mestu katetera (kanile) ili intenzivnijeg rasta u tom periodu.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
To je samo okvirno i, što bi se reklo, prema knjigama. Ni jedan organizam nije mašina, stoga menjajte doze onako kako njoj odgovara (kao što i radite). Kod svake osobe je to individualno, ali kod dece je to stvarno izraženo.ducka napisao:Bojjo,nama je receno da na 2 kg tezine ide 1 jed insulina.i da se vodimo tim pravilom.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net