ACCU CHEK GO

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

skikovi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 9:26 am

ACCU CHEK GO

Post od skikovi »

Moj decak, star 12 godina, dobio je dijabetes pre sest meseci. Do sada je dobijao trake (aku cek go) za merenje nivoa secera u krvi. Medjutim, poslednji put kada sam bio u apoteci, receno mi je da to pravo na besplatne trake istice sa navrsenom 12-om godinom. Moje pitanje se odnosi na tacnost ove informacije i gde mogu naci sluzbenu odluku o tome.

Hvala
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ovo bi bilo to!!!

Post od iva5ra »

Ovde ima i stvarno je (nažalost)tako :evil:
http://www.diabeta.net/index.php?option ... 5&ltemid=2
ksenija.p
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 5:49 pm

Post od ksenija.p »

Nemojte tugovati postoje i drugi aparati od drugih proizvodjaca gde su trake besplatne za vase dete na primer precizion xtra sjajan aparat. Lancetar od acučeka sačuvajte i aparat možda se nešto i promeni. Raspitajte se u vašoj apoteci možda kupovinom nekih traka dobijete i njihov aparat a posle preko fonda nastavite uzimanje traka. Bayer ima nov aparat a i stari je veoma precizan i imaju ugovor sa fondom pa su trake besplatne. :P
Sladjana G.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 7:27 pm

Post od Sladjana G. »

Skikovi,najbolje vam je da pitate u apoteci gde ste do sada podizali trakice, da li menjaju Go za Performu aparat,jer vam te trakice sleduju po nalogu.Ako oni ne menjaju,firma Adoc iz Beograda to sigurno radi ,jer su generalni zastupnik Accu Cheka.Vrlo su poslovni i postom vam za dva dana posalju nov aparat.Mozete naci njihov telefon i kontaktirati,oni znaju i koje apoteke u Srbiji vrse besplatnu zamenu aparata.Trakice za taj novi aparat su jeftinije za oko 300 dinara,zato je doslo do promene u pravilniku.
somborski
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 3:36 pm

Trake

Post od somborski »

Postovana, moja mala ima 4,5 god i ima dijabetis od septeembra 2008. Sto see tice traka samo napomenitee da po pravilniku, sve vezano za ovu bolest je BESPLATNO do navrsene 18. godine. Bar jee tako kod nas u Somboru. Mi koristimo aku cek go.
Zdravlje pre svega
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm

Re: Ovo bi bilo to!!!

Post od iva5ra »

iva5ra napisao:Ovde ima i stvarno je (nažalost)tako :evil:
http://www.diabeta.net/index.php?option ... 5&ltemid=2
Ovde je sve lepo objašnjeno pročitajte kliknite i to je to!!! :P :P :P
Filos
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 12:06 pm

Post od Filos »

Mala ispravka... Sve je besplatno do 26. a ne do 18. godine! Samo neki apotekari i doktori daju sebi za pravo da smišljaju nove zakone a da postojeće tumače po sopstvenom nahođenju.
Posetite "ČAROBNU KUHINJU" na http://www.carobna-kuhinja.com/
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Upravo tako...
A što ste ljuti što su izmenili pravilnik za AccuChek Go? Ima još dosta dobrih aparata za čije trake se dobija nalog, kao što je gore već navedeno. Osim toga, Performa je bolja od Go.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
ducic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 10:09 pm

Re: ACCU CHEK GO

Post od ducic »

Mislim da uopste nije lose sto su doneli pravilnik za aku cek go. Cak sta vise, to je jedna od malobrojnih kvalitetnih odluka ljudi koji se bave dijabetologijom u Srbiji. Malo je poznato, ali aku ček go i aku ček aktiv su fotometrijski aparati druge klase i izbačeni su iz upotrebe u većini država EU, kao i SAD, jer pored loših rezultata usled prljanja sočiva unutar aparata, bili su opasni i po širenje zaraznih krvnih oboljenja poput HIV-a, hepatitis c i sl. U našoj zemlji Srbiji to ništa ne smeta direktorima bolnica i domova zdravlja da bodu široke narodne mase u masovnim merenjima i ugrožavaju opšte zdravlje mereći na istom glukometru svima. Naravno, "nema govora o korupciji", a javna je tajna da su fotometrijski aparati svuda u razvijenom svetu zabranjeni, dok su kod nas i u nacionalnim vodičima. Ima toliko kvalitetnijih biosenzorskih aparata kao precision xceed, contur ts i slični, ali džaba sve to ako smo trižište poput Kazahstana, Avganistana i sl. Precision xceed i contur TS su "zapadna Evropa" za fotometriju, a dostupni su nam po jeftinijim cenama, al mi smo navikli na lošije a skuplje i to ti je to. I još jedna bitna stvar, Precision meri i upozorava i na ketone u krvi(krvne otrove kod hiperglikemije)
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 1:47 pm
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Pošto je i moje dete napunilo 12 godine i više ne može da dobija trake za acu chek go, interesuje me kako se tehnički izvodi zamena aparata za drugi i koji, odnosno da li je potrebno da se traži uput za komisiju kako bi odobrila drugi aparat ili se negde to menja za drugi, ili se jednostavno kupuje drugi aparat a trake se uzimaju na recept.
Zeljkov tata
pumpa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 7:16 pm

Post od pumpa »

raspitajte se koje trake mozete dobiti preko fonda,kod nas moze precizen.ja sam stariji dijabeticar koji prima 50kom,ima nekad i akcija u apoteci zamena aparata ili cak uz kupovinu kutije dobijate aparat besplatno,posto su to deca oni dobijaju po 150kom pa mislim da nema potrebe za dodatnu kupovinu traka.pitajte ordinirajuceg pedijatra ili idite u fond i pitajte na koje trake vase dete ima pravo.apotekari nisu nadlezni za to.
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

pumpa napisao:raspitajte se koje trake mozete dobiti preko fonda,kod nas moze precizen.ja sam stariji dijabeticar koji prima 50kom,ima nekad i akcija u apoteci zamena aparata ili cak uz kupovinu kutije dobijate aparat besplatno,posto su to deca oni dobijaju po 150kom pa mislim da nema potrebe za dodatnu kupovinu traka.pitajte ordinirajuceg pedijatra ili idite u fond i pitajte na koje trake vase dete ima pravo.apotekari nisu nadlezni za to.
Znam da apotekari nisu nadležni, zato i pitam one čija deca imaju više od 12 godina kako su prešli sa accu chek go na drugi aparat.
Zeljkov tata
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Potražite Olju Opačić u ADOC Farmaciji, oni imaju korisnički servis za AccuCheck i zameniće vam aparat. Predlažem Performu. http://www.adoc.rs/dijagnostika/diabete ... centar.php
Pozdrav :)
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Diabeta, hvala Vam na informaciji. U apoteci u Pančevu su nam dali novi aparat accu chek performa kao i 150 traka na recept.
Zeljkov tata
opusteno011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 14, 2011 1:42 am

Post od opusteno011 »

imam bayer vrlo dugo, onaj u starim jedinicama. nude mi da ga zamene besplatno za novi bayer "contour". međutim, tračice za oba koštaju oko 2.500 din, 50 komada. čujem da su za accu check (koji model?) u novom sadu 1.500 din, takođe za 50 kom? pitanje za dijabetu stelu: cena tačna ili ne? bitno mi je jer sam plaćam... ne verujem da je neka razlika u kvalitetu bayer i accu ch..? tačno? molim odgovor. :roll:
Odgovori